24 nov 17, 08:40:32 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 273 274 [275] 276 277 ... 1001
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Duma 10  (Megtekintve 1228356 alkalommal)
0 Felhasználó és 15 vendég van a témában
Ayumichan
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Silent shadow

« Válasz #4110 Dátum: 13 júl 18, 23:53:07 »

Akkor azt jobb nem használni (legalábbis olyan eszközön ami hálózati áramról megy), az áram nem játék.  >.<#
Egy idősebb ismerősöm 20 éves fia abba halt bele hogy megrázta a betonkeverő.  Szomorú
Naplózva

Normális vagyok, a hangok is ezt mondják.
A-chan
Elit Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

(†ㅍ_ㅍ)૭°

« Válasz #4111 Dátum: 13 júl 19, 10:02:02 »

Akkor csak én vagyok itt virágmániás?
Nem. A másik virágmániás szolgálatra jelentkezik.
________

Amúgy nem értem, mire jó elkönyvelni, mi lesz egy tíz kötetes könyvsorozat vége. Szerintem az ilyesmit rugalmasan kell kezelni, főleg, hogy még rendesen el sem kezdted írni. Az egészbe belebukhatsz, ha ragaszkodsz valamihez - amit már jó rég kigondoltál - és úgy vagy vele, hogy ha bele gebedsz is beleírod a történetbe. Vagyis, nem buksz bele, csak szar lesz a végeredmény. Rengeteg dolog történhet, amíg elérsz a tíz kötet végére, az egész megváltozhat annyira, hogy a régi befejezésnek semmi értelme sem lenne már. Persze, ha katonásan ragaszkodsz mindenhez, amit elmeséltél, és nem vagy hajlandó semmi lényegesen sem változtatni, akkor nem szóltam, viszont szerintem az kivitelezhetetlen. Egyszerűen nem lehetsz rá képes - szerintem - hogy tíz könyvnyi adatot, történést és körítést kigondolj előre és a fejedben tarts amíg mindet le nem írod.

A jó író a kritikákból tanul...Nevet
ikszdé

utolsó apró simítás
Nézd, gmannek is vannak néha jó pillanatai.

Igen Niki, engem is rázott már meg kisfülesem, de azóta van másik; viszont a lapos azzal szórakozik, hogy belém csíp, ha olyanja van.
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #4112 Dátum: 13 júl 19, 10:20:44 »

Tessék némi "érdekesség": http://www.elelmiszer.hu/friss_hirek/cikk/mobilon_tanit_szexre_a_durex?utm_source=newsletter&utm_medium=elelmiszer_online_napi_hirlevel&utm_campaign=10177
Valahogy jót mosolyogtam a cikken. Kíváncsi vagyok, hogy juthatott valakinek ez az eszébe. xD 
Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
zitagirl
Legendás Sannin
*

« Válasz #4113 Dátum: 13 júl 19, 10:34:39 »

Amúgy nem értem, mire jó elkönyvelni, mi lesz egy tíz kötetes könyvsorozat vége. Szerintem az ilyesmit rugalmasan kell kezelni, főleg, hogy még rendesen el sem kezdted írni. Az egészbe belebukhatsz, ha ragaszkodsz valamihez - amit már jó rég kigondoltál - és úgy vagy vele, hogy ha bele gebedsz is beleírod a történetbe. Vagyis, nem buksz bele, csak szar lesz a végeredmény. Rengeteg dolog történhet, amíg elérsz a tíz kötet végére, az egész megváltozhat annyira, hogy a régi befejezésnek semmi értelme sem lenne már. Persze, ha katonásan ragaszkodsz mindenhez, amit elmeséltél, és nem vagy hajlandó semmi lényegesen sem változtatni, akkor nem szóltam, viszont szerintem az kivitelezhetetlen. Egyszerűen nem lehetsz rá képes - szerintem - hogy tíz könyvnyi adatot, történést és körítést kigondolj előre és a fejedben tarts amíg mindet le nem írod.

Ez csak egy ötlet a befejezéshez, nem végleges. Mint mondtad még rengeteg minden változhat benne, ezt értem is. Maga ez az ötlet is szinte a semmiből jött és tegnap nem is gondolkoztam azon, hogy mi legyen a vége. Egyszerűen csak előjött és érdekesnek találtam, de attól még közel sem biztos, hogy az lenne a vége.

Naplózva
Sabaku
Shinobi no Megami
*

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #4114 Dátum: 13 júl 19, 10:54:23 »

Ha valaki nekiáll egy történetnek, akkor a végét ajánaltos szinte az első közt kitalálni, mert ha ügyes akkor úgy járhat a története mint a Code Geass Nevet Szerintem még sosem sült el jól, ha valaki csak elkezdett úgy írni, hogy majd csak lesz belőle valami.
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 19, 10:55:11 írta Sabaku » Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4115 Dátum: 13 júl 19, 10:59:54 »

Ha én történetet írok, akkor elsőre mindig az eleje és a közepe van meg, utána kidolgozom a történelmet, a nyelveket, társadalmat, szabályokat, a világot, és csak ezek után jönne a történet közepe. Nevet
Naplózva

gman
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4116 Dátum: 13 júl 19, 11:10:29 »

Pontosan, a világ az első, azt olyan jól illik kidolgozni, hogy a történetben kb. csak a negyede jelenik meg, annak, amit mesélni tudnál róla, mert a többi fölösleges, de te tudod, mert te alkottad.

Miért kell pityeregni, ha összeesik egy sütemény? Szomorú
Naplózva
A-chan
Elit Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

(†ㅍ_ㅍ)૭°

« Válasz #4117 Dátum: 13 júl 19, 12:28:35 »

Szerintem legelőször a karaktereket kellene kitalálni és kidolgozni a személyiségüket, utána eldönteni, hogy mit lehetne kihozni belőlük/egymáshoz hogyan viszonyulnának/milyen értelmes-logikus történetet lehetne rájuk/köréjük építeni. (nem csak a fantasyről beszélek, bármilyen irományról - ha viszont pont fantasyt akartok, akkor ahogy a többiek is mondták - a nagyobb közösségekből kiindulva kell eljutni az egyénekik: világ (meg ami vele jár) --> fajok (és ahogyan egymáshoz viszonyulnak) --> kisebb közösségek a fajokon belül --> egyének - és innen jöhet megint az első mondatom)

Oké, eldöntöd, mi lesz a történeted vége. Ez működik egy könyvnél, de egy olyan hosszú könyvsorozatnál, amit zita tervez, nem olyan egyszerű. Pont ezzel van a bajom. Ha csak az első kötet végét tervezgetné ennyire 'részletesen', akkor nem is szólnék semmit.

Egy olyan hosszú történet végéig rengeteg minden közbejöhet; például félúton átértékeled amit eddig írtál és elkanyarodsz más irányba, akkor nekem logikus, hogy a vége sem pont az lesz, amit eredetileg elterveztél. Hogyha csak nagy vonalakban vázolod fel magadban a dolgokat, az megint más, de ha eldöntöd, hogy márpedig azzal a mezei valakivel - ahogy Saphira fogalmazott - üttetem agyon a fő gonoszt, ha törik-ha szakad, és majd az a valaki visszaküldi a fő gonosz visszamaradt erejét a múltbéli mezei paraszt énjének, mert miért ne (ne kössetek bele a példába, csak összehordtam valamit az olvasottak alapján, amúgy is tök lényegtelem, mert csak példa), akkor megkötötted a kezed; nem biztos, hogy úgy sül el a végén, ahogy eredetileg elgondoltad.
(eleve azzal is gondom van, hogy ha visszaküldik a múltba azt az erőt a mezei parasztnak, akkor a jelen béli énjének már nem kellene rendelkeznie vele? mert ugye a múltban megkapta - vagy ne firtassak nekem is bonyolult dolgokat? ikszdé)
Különben is, ötvenezerszer legyilkolhatod az 'eredeti főszereplőt' a tizedik kötet végéig, hogy ne kapj egy Narutot, aki mindig mindenkinél erősebb, okosabb, szebb, csak mert ő a főszereplő.

Ha csak azt döntöd el, hogy a végén a fő gonosz feldobja a talpát valami úton módon, és visszaáll a világ egyensúlya, akkor még van mozgástered, variálhatod a dolgokat úgy, ahogy akarod addig az eseményig és kitalálhatod a részleteket és, hogy miként bonyolódjon le majd maga az esemény.
Az embereknek szokásuk rágörcsölni egy befejezésre, amit nagyon szeretnének, de az út, amin odáig eljutnak, általában pont emiatt nem lesz rendesen kidolgozva, mert el vannak keveredve a végével. Az olyan művek nem sokkal hasznosabban a vécépapírnál, mert elég laposra sikerednek a nagy 'igyekezetben'. Szerintem. Persze, aki rohadt tehetséges és a kisujjából ráz ki bármit, arra ez nem vonatkozik.
_____

noe - ez is csak  a "segítünk/tanácsokat adunk" címszó alatti reklám Nevet
_____

Hormonok, gman, hormonok.
Nekem eszem ágában nem lenne pityeregni, az íze ugyan olyan, legfeljebb kicsit ronda. Nevet
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #4118 Dátum: 13 júl 19, 12:46:24 »

Szerintem nincs olyan, hogy a történetedet összevissza variálhatod. Ha ezt teszed, az már baj, mert nincs összeállt kép róla a fejedben. Itt nem arról van szó, hogy pontosan ragaszkodik a történet eredetileg elképzelt végéhez, hanem nagyvonalakban tudod, hogyan fejezed be. Ha nem így van, az már szerintem baj, mert nem tudsz már az elején utalgatni a későbbi eseményekre, sőt nagy zagyvaság lesz az egész.
Naplózva

zitagirl
Legendás Sannin
*

« Válasz #4119 Dátum: 13 júl 19, 12:48:56 »

Nem pontosan úgy van a múltbéli énje. Nincs semmi időutazás.
Eredetileg 1000 évvel ezelőtt élt meghalt, majd újjászületik nem emlékezve régi énjére. Egy varázslat által a lelke kettéválik és így a múltbéli énje előtudott jönni lélekfélként egy külön testben. Majd csak jóval később lesznek egyáltalán újra egy testben és egyelőre úgy tervezem, hogy a legvégén teljesen egybeolvad a lelkük.

A vége meg nagy vonalakban lesz valami ilyesmi, mert már a világot is eléggé elképzeltem és valami ehhez hasonló lenne hozzá jó.
Naplózva
A-chan
Elit Jounin
*

Akatsuki Akatsuki

(†ㅍ_ㅍ)૭°

« Válasz #4120 Dátum: 13 júl 19, 13:23:32 »

*headshot* Mondtam szépen, hogy ne kössön senki bele a példába, mert nem a te történeted végét írtam le szó szerint, csak abból kiindulva hordtam össze valami hülyeséget. ikszdé

"Hogy a világ egyensúlyát fenntartsa az erőt a múltbéli énjének adja"
Eleve, ha 'múltbéli én'-t emlegetsz, akkor valakinek valahova mennie kellett, mert logikus, hogy nem múltbéli, ha nem a múltból jött, nem? Na mindegy. Szóval egy időben élnének tovább ketten (tudom-tudom, majd utána eggyé válnak, nem kell megint elmondani) és úgy kapja meg a gonosz erejét? A'szem már értem. ikszdé

Nem is azt mondtam, hogy összevissza kell huzigálni minden szálat és majd kisül belőle valami. Pont a nagy vonalakról beszéltem, az a lényeg. Ha van az írónak esze, nagy vonalakban megtervezi a vázat, amire a később történetet alakítja, ahogy az folyik. A variálást nem úgy értettem, hogy a hasunkra csapunk és leírjuk, ami jól esik. Követni kell a vázat/vázlatot - csak annak nem szabad túl konkrétnak lennie, hogy meglegyen a kellő mozgástér. A legfontosabb eseményeket persze be kell kalkulálni, de pont azt mondom, hogy ennyire részletesen, mint ő, nem szabad így előre belemenni. Eleve ha valaki nekiáll írni valamit, tudja mi lesz a vége, mert önkéntelenül is belegondol, csak akkor követ el hibát, ha annak részleteivel kezd el foglalkozni időnap előtt.
Már legelőször is mondtam, hogy a rugalmasság az, ami nélkül szerintem nem lehet egy rendes könyvet összehozni, hiába van oltári nagy képzelőerőd. Ha nem értesz hozzá, hogyan építsd egymásra a dolgokat, és nem vagy hajlandó a kukába vágni tizen-huszon oldalakat, mert nem illenek bele a képbe, akkor nem lesz jó könyved.
Naplózva

zitagirl
Legendás Sannin
*

« Válasz #4121 Dátum: 13 júl 19, 13:38:18 »

Mondom hogy nincs semmiféle időutazás. Nevet
Tán így jobban érthető. Ugye már többször is előfordult sok történetben, hogy valakit kettéválasztanak és lesz egy jó és egy gonosz énje. Na valami ehhez hasonló ez is. Maga a lelke ugyanaz mint a múltbeli énjéé, csak már ő újjászületett és így lett neki saját személyisége. Mikor elválasztották a lelkét akkor megmaradt a jelenbeli énje egy féllélekként, viszont a másik fele meg a múltbéli énje egy külön testben, mivel az is a lelke egy része. Szóval a régi énje egy féllélek csak külön testben sokáig.

« Utoljára szerkesztve: 13 júl 19, 14:00:22 írta zitagirl » Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #4122 Dátum: 13 júl 19, 13:53:11 »

http://th05.deviantart.net/fs70/PRE/f/2012/348/8/d/2012_12_12_by_ariane_saint_amour-d5o2ixn.jpg
Parókát nem olyan nehéz beszerezni...
Egyébként nekem pont valahogy a kisugárzása nem szimpi leginkább.... (mondjuk itt esélyes, hogy velem van a gond...)
Am az ami ott a ruhájából mintha kilátszana vajon már a bimbóvara? Ah, az akkor hatalmas lenne, az nem lehet az... Vagy mégis?
« Utoljára szerkesztve: 13 júl 19, 13:54:08 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Gdat88
Az NKW Fórum nyertese
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

A legrégebbi Fórum Isten.

« Válasz #4123 Dátum: 13 júl 19, 14:03:56 »

Vannak olyan hosszú hajú képei is, amiben nem parókát visel. Am jah, az csak a bimbóudvara lehet. Nevet
Naplózva
Syzygy
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

hipsztersznobművész

« Válasz #4124 Dátum: 13 júl 19, 14:25:34 »

Hagyjuk a nőket, térjünk rá az italra!

http://szuperblog.hu/a-vilag-legveszelyesebb-piai/

A skorpiósat és a kígyósat kipróbálnám.
Naplózva
Oldalak: 1 ... 273 274 [275] 276 277 ... 1001
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins