gman
|
|
« Válasz #2415 Dátum: 13 máj 27, 11:17:47 » |
|
Az élet nem arról szól ám, hogy ha keményem dolgozol, akkor bármit elérsz... Goku edz, fejlődik, hogy megvédhessen mindenkit, aztán jön egy Accelerator, aki születése óta kvázi isteni hatalommal bír és úgy gyalulja bele a földbe Goku, hogy csak na. A valóság valahogy így néz ki.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #2416 Dátum: 13 máj 27, 11:19:19 » |
|
Ezt elég sokan csinálják. xDD Olyan barnásak. Az a szomorú, hogy divat világosabb körökben is...
|
|
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #2417 Dátum: 13 máj 27, 11:20:57 » |
|
Hát igen, az említettek életformája sajnos egyre inkább hódít más körökben is. Sőt vannak, akik egy kis bőrrákért cserébe még a színüket is olyanra módosítják.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sevanna
|
|
« Válasz #2418 Dátum: 13 máj 27, 11:28:10 » |
|
Ja nem úgy értettem. Jobban belegondolva nem is századunkban képzeltem el. A régi nemesek életformája lenne számomra kedvező.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
S-Osztályú gyilkoló ninja
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2419 Dátum: 13 máj 27, 11:28:28 » |
|
Noe egy dolgot nem értek, az egy dolog hogy folyamatosan ellenkezel velem, mert az még vicces is, de hogy lusta legyél leütni egy shiftet az már felháborító. ) (magyarázd meg mi tart vissza)
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Aes Sedai
|
|
« Válasz #2420 Dátum: 13 máj 27, 11:30:06 » |
|
Én a régi nemességnek egy másik korát szeretem. Amikor még dolgoztak: karddal és egyéb eszközökkel aprították a király ellenségét. Ez a bálozós, operázós nemesség nekem nem jön be.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #2421 Dátum: 13 máj 27, 11:32:33 » |
|
A régi nemesek életformája lenne számomra kedvező.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #2422 Dátum: 13 máj 27, 11:33:21 » |
|
Az élet nem arról szól ám, hogy ha keményem dolgozol, akkor bármit elérsz...
A környezetemben a legsikeresebbek pont azok, akik nagyon keményen (de emellett okosan, célirányosan is) dolgoznak, nem csupán a szakmájukban, hanem az élet más területein is. Goku pedig istenné válik a GT végén.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #2423 Dátum: 13 máj 27, 11:35:47 » |
|
Mi tart vissza? Mondjuk pont az, hogy kisebb gondom is nagyobb annál, hogy erre odafigyeltem volna... Én inkább tartoznék a polgársághoz, a nemességen régen azért nagy volt a felelősség. Másrészt meg én bár sok részt lusta vagyok, viszont mivel kedvelem saját magam, önmagamért szeretek küzdeni. Meg végül is sokkal szórakoztatóbb az élet, ha van valami ami miatt taposni kell. Kevésbé lapos. Persze a régimódi nemes életmódot is díjaznám, de inkább a jómódú polgári életmód.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 27, 11:36:39 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
Sevanna
|
|
« Válasz #2424 Dátum: 13 máj 27, 11:38:19 » |
|
Nekem meg a bálozós, operázós jön be. Csak annyi, hogy én magyarul beszélnék nem németül, franciául stb... Noe ebben amúgy igazad van. Mondjuk sajna ezt nem sokan vették komolyan.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2425 Dátum: 13 máj 27, 11:39:10 » |
|
Pontosan milyen felelősségre gondolsz a nemességen? Alap esetben engem sem zavar, kár hogy eddig egyszer sem sikerült leírni a nevem nagybetűvel. Nem baj.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #2426 Dátum: 13 máj 27, 11:43:11 » |
|
Seva, a francba már! Már majdnem elmentem tanulni, erre pont EZT a témát kellett felhoznod. Felháborítasz, komolyan. A bálozós nemesség magyarul beszélt, az pont a reformkor ideje. Pontosan milyen felelősségre gondolsz a nemességen?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2427 Dátum: 13 máj 27, 11:45:13 » |
|
Gyerekek... ez a frontérzékenység sz@r. Jön egy kis lehűlés és úgy érzem a lábam önálló életre akar kelni.
Én tartoznék a nemességhez. Megtanulnék hat nyelven, lovagolni és vívni és a kérők képébe vágnám az elnagyolt olajfestményüket.
Noemi, azt hiszem, arra gondol, hogy ő nem tudná tülkön ülve nézni az igazságtalanságokat és rövid időn belül polgárháborút robbantana ki.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #2428 Dátum: 13 máj 27, 11:49:16 » |
|
Én tartoznék a nemességhez. Megtanulnék hat nyelven, lovagolni és vívni és a kérők képébe vágnám az elnagyolt olajfestményüket.
Ezt még mindig megtehetem egy jómódú polgár lányaként is... Másrészt Boleyn Anna apja is csak polgári származású volt, az anyja volt nemes... és mégis hova jutott a kis hölgy... és ez még régebben volt
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Éjfél
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2429 Dátum: 13 máj 27, 11:56:33 » |
|
Elnézést, akkor felteszem pontosítva noenak a kérdést mert ez így tényleg nem jó. Nemes nőként, milyen felelősségre gondolsz? Esetleg a férfiak még csináltak is valamit a vadászaton, kártyázáson és filozófiai elmélkedésen kívül, elvégre elég sok nemes férfi került be a történelem könyvbe nagy tettekkel, de egy nőről sem hallottam. Mindenesetre én is valószínűleg a polgárságot választanám. Saphi majd később reagálsz most fontosabb az fősulis tanulmányaidra gondolni.. a fórum nem szalad el..
|
|
« Utoljára szerkesztve: 13 máj 27, 11:57:14 írta Éjfél »
|
Naplózva
|
|
|
|
|