A legutóbbi rész, amit láttam, az az volt, amiben elkezdődtek a fillerek (tehát ami Yamatoval ért véget), ami nem is tudom, 5 résszel ezelőtt volt?

Nem mintha nem akarnám megnézni a fillereket, csak valahogy sosincs rá elég akaraterőm, hogy rászánjam magam, hogy megnézzem őket, inkább nézek/csinálok valami mást. Ezért szoktam mindig 3-5-ös pakkokban nézni a fillereket, mert általában ennyi idő kell, hogy összeszedjem a kellő mennyiségű motivációt

És nem is azért, mert hogy olyan rosszak, csak úgy eleve, nincs rá motivációm

Na de az openinget megnéztem, és nagyon érdekesnek találom. Alapvetően egyetértek, hogy sokkal inkább endingnek való, az egésznek az összhatása, de ami miatt most ide írok, az a szimbolikája.
Milyen érdekes ez a kristály, vagy mi, és most komolyan. Mindenki el akarja kapni, meg akarja szerezni, kivéve azokat, akik már meghaltak, ők már engedik el a kezükből. Naruto folyamatosan üldözi, miközben leperegnek mögötte a képek, de amikor Jirayia halálát mutatják, a kristály összetörik, és akkor jelenik meg újra, amikor Minato és Kushina feltűnik.
Sasuke egy ideig még el akarja kapni, majd amikor a shippudenre vált a kép mögötte, már összetörni akarja, és ez sikerül is neki, és ekkor kinyílik az örök MS-e.
Sakura mögött Naruto és Sasuke képei vannak, majd a végén Sakura könnyezik, de csak az egyik szemével... Minden egyes halálnál összetörik a kristály (Jiraiya, Itachi, Rin).
Nyilvánvalóan a kapcsolatokat, kötelékeket szimbolizálja, de mindezt nagyon érdekesen és elgondolkodtatóan.
A dal nem fülbemászó, és a képi világa is inkább endingnek való, de ettől függetlenül, nagyon érdekes és szép (meg nosztalgikus is persze).