Kétes érzéseim vannak a résszel kapcsolatban szinte minden téren.
Jó is volt meg nem is.
Izgalmas is meg unalmas is.
Történt is valami meg nem is.
Jó is volt a rajzolás meg nem is.
Hogy kicsit jobban kifejtsem: mindenféle infóból cseppentettek egy-két cseppet, de tulajdonképpen semmit nem válaszoltak meg. Orochimaru felélesztése... őt nem kellett volna x+sokadik alkalommal visszarángatni. Elég volt szerintem három szarkeverő gonosz, nem kellett volna a történetnek egy negyedik is...
Tobi elcseppentett szintén egy infot magáról, bár a jelentőségét még nem tudni: Kakashit ismerte valszeg régebbről és Gai is ismerős neki.
Orochimaru is elszólta (elgondolta) magát: ezek szerint Sasuke elválasztása Konohától nem az ő terve, hanem Tobié is egyszerre.
A történet maga kicsit üres volt. Szinte minden percben vártam, hogy végre lezáródjon valami, valami történjen, haladjunk, jöjjön valami csattanó! De sehol nem találtam ilyet. Izgalmas volt, de az izgalmat a tetőfokon hagyták, mintha hirtelen elvágnál a sztorit. Nem csak a végére gondolok (noha ott pofátlanul éltek ezzel a dologgal), de Sasuke és Orochimaru részénél is, Kurama beszéde, a Juubi feltámadása.
Tulajdonképpen sejthető volt, hogy a Gedo Mazou a Juubi "teste", ez már elég rég kiderülhetett, valószínűleg senkinek nem okozott nagy meglepetést. Viszont hogy ez sem volt képes 20 perc alatt feltámadni csak üvöltözni... Frusztráló na.
A rajzolás helyenként iszonyatosan szép volt, helyenként (Kurama... szegény szegény Kurama, hát hogy nézett ki?!) pedig gyalázatos. Volt egy pillanat, amikor Tobi egyik szeme nem csak hogy kifelé nézett oldalra míg a másik előre, hanem mintha fentebb is lett volna, mint a másik. Abszurd módon nevetséges volt.
Most még a hangok se stimmeltek, oylan helyeken nem volt aláfestő zene, ahol minimum valami agyonhasznált gonosz háttérzaj kellett volna. Tulajdonképpen magamban dudorásztam hozzá a megfelelő dallamot, így érdekesebb volt
Igazából az egésznek nagyon sima Naruto feelingje volt. Egy egész rész telt el úgy, hogy tulajdonképpen semmi nem történt (Orochimaru megjelenését leszámítva). Hány manga fejezet volt ez? Egy?
Az előzetes alapján pedig úgy saccolom (bár lövésem sincs), hogy év végére lekerül Tobiról a maszk. Most már nyíltan harcolnak majd ellene, ami jó.
Összességében, ha mégis kerekítenem kellene 50-50%-ról, azt kell mondjam: inkább nem tetszett a rész, mint tetszett. Még az se sokat javít a dolgon, hogy a Kurama-Naruto kapcsolatból láthattunk még többet (és tetszett a megoldás, hogy Naruto olyankor "visszaváltozott" mint régen)
EDIT: bocs, ismét csak azután olvastam el a commenteket, hogy ezt megírtam, szóval akkor már tuti, hogy év végére jön Tobi a.... második Hokage, mert Tobimaru
De mint azt sokan tudják: már baromira nem érdekel, ki az Tobi
Érzem, hogy fájni fog és nem akarom abbahagyni az anime nézését... Pontosabban fogalmazva: fájni fog. És nem akarom látni. Még van bennem remény, hogy nem jól gondolom. Nem adom fel. Nem szabad...
EDIT2: Kabuto most már nem csak Sennin, hanem egyben Hollow is? Kezd kicsit elfajulni a dolog