A One Piece a MA Dragon Ballja!
One Piece: Jó story, Jó harcok, szerethető Karakterek, vicces, fejlődő Grafika!
Naruto: Csodás Story, Izgalmas harcok és Szerethető karakterek, fejlődő Grafika (manga), romló Grafika (anime)
Bleach: Lapos Story, számomra szerethetetlen Karakterek (Uraharát, Yoruichit és Kont mondanám a legszerethetőbb karaktereknek, de speciel Ichigo nagyon szokott idegesíteni, Orihimétől meg egyenesen Hányok), Jó és Izgalmas harcok (kivételekkel, mert például a Tousenes harc Szánalmas volt), és folyamatosan fejlődő Grafika.
Dragon Ball: Mindörökké a kedvenc Mangám marad, viszont be kell látni a Storyja nincs csúcsponton! A Saiyan Saga után csak arról szól, hogy Hányszor mentik meg a Világot. Mondhatni a Dragon Ball csak egy Élettörténet, mely Goku és Gohan történetét meséli el. Viszont Imádnivalóak a karakterek, A grafika folyamatosan javult, Izgalmasak voltak a harcok, és Úgy volt megírva, hogy az ember egy Nagyon jó történetnek érezte a Sablonos eseménysorozatokat!
Ezért volt Ez a tökéletes Shounen, és ma már minden Shounen írónak ez a Példaképe. A Bleach Dragon Ball kardokkal (YYH beütéssel, ami szintén a Dragon Ballból jött), Kishimoto Dragon Ball karakterek rajzolgatásával kezdett, Oda pedig nyilvánosan jelentette ki, hogy a Dragon Ball inspirálta a One Piecet. És minek köszönheti a sikerét? A
Karaktereinek! Ha Son Goku nem egy olyan Naív, Tiszta és Szerethető karakter, a DB is megbukik!
Ezzel szemben a Bleachben ugyanaz a Sablon megy.
Volt ugyebár a Sou Society Saga, amit
Nagyon élveztem! Máig azt mondom mindenkinek, hogy majdnem összepisiltem magam rajta! Aztán kezdődött az Arrancar Saga, és YAY, Új ellenségek, Ichigo BeEmozott attól hogy Vaizard, Mindenki Szenved és nincs miért harcolni, hanem azt magyarázzák, hogy azért harcolnak mert Szeretnek harcolni. UNCSI és idegesítő volt.
Aztán elrabolták Inouét.
Gondoltam: YAY van célja meg minden, azt hirtelen Lever egy pár Espadat az alap Sablon szerint. Az ellenfél túl erős, de fejlődik egyet, kezdi lenyomni, mire az elereszt egy átváltozást, ami először rohadt erősnek tűnik, majdnem legyőzi a főszereplőnket, de aztán egy hirtelen csapástól az ellen veszít, és minden Heppi. Később a hirtelen csapást lecserélték arra, hogy valaki jön segíteni. Persze az ellenséget addig Hatszor majdnem Megölik. Én Barraggannál Akadtam ki teljesen hogy Miért nem Hal Már Meg?!
Az Arrancar Sagától hihetetlenül lerobbant a manga. Már ott tartok, hogy rendszeresen Megfeledkezem arról, hogy Új fejezet jön ki, és csak Hétvégén vagy az utána lévő Hétfőn olvasom el, már csak azért, hogy tudjam mi a vége.
No Offense! Megvan az ÖSSZES manga fejezet a gépemen, Elsőtől legutóbbiig. De csak néha érzem úgy hogy elő kell vennem a régi fejezeteket, és akkor is csak az SS-t. Mondhattok bármit, de a Bleach az Lefelé halad, méghozzá vészesen, és a végén a Shaman Király sorsára jut.
De asszem elkanyarodtam a témától! Egy szó mint száz, a Naruto többet érdemel mint a Bleach.