Van egy olyan érzésem hogy a pecsételő és a téridő jutsuk igen csak egy tőről fakadnak. igen lehet találni ellenpéldákat, ezt tudom.
Dolgok lepecsételése:
Oké, hogy egy darabka papír segítségével simán hurcolhatunk magunkkal 180 kiló shurikent, de azok hogy a fenébe kerülnek bele a kis firkantott papírkába.?
Erre két ötletem van.
1 egy másik (már eleve létező) dimenzióba kerülnek
2 maga a pecsét voltaképp egy másik dimenzió és ami itt egy egydimenziós ábraként jelenik meg. és maga a pecsételő eljárás megváltoztatja a lepecsételendő tárgy dimenziós tulajdonságait (3D ből 1D-be) és/vagy a fizikai tulajdonságait módosítja. pl (pl az amaterasu lepecsételésénél a fizikai és dimenziós tulajdonságok változtak, miután a fekete lángokból egy jel lett a mit körbezár a pecsét.
vagy a Shukau tárolója ként szolgáló köcsög ami eleve jóval kisebb mint Mosómasa, így hogy abba bele tudják tuszkolni vagy Shukau fizikai és dimenziós tulajdonságait kellett módosítani, vagy az edényen belül kellett létrehozni egy másik dimenziót.
Mámásik dolog, hogy szerintem maguk a pecsétek "egyfajta dimenziókapuk" melyekkel adott térben lévő távoli dolgokat lehet összeköttetésbe hozni, és a köztük lévő távolságot időveszteség nélkül változtatni.
pl Idézés és Minato teleportációja
Harmadik dolog, ha már kapuknak neveztem a pecséteket, akkor mint tudjuk a nyílászáró szerkezetekkel nem csak összekötni de elválasztani is lehet a dolgokat egymástól.
pl Gofuu Kekkai ami miatt Gai nem tudta áttörni a sziklát
A robbanó jegyzetet is egy egyszerű pecsételő téridő jutsunak mondanám. (alaptalan elmélet, csak elgondolás)
viszont itt fordítva jön le a dolog, nem egy másik dimenzióba küld dolgokat, hanem onnan hozza lő esetünkben a robbanást, vagy a robbanáshoz szükséges energiát.
Ha azt mondjátok azért robban, mert csakra van benne, én arra azt hogy oké, de hogyan fér egy kis papírkába annyi csakra, hogy előidézzen egy másfél méter hatósugarú robbanást? a válasz egyszerű szerintem. maga firkálmány rajta egy pecsét, és abba van belepecsételve a csakra.
Pein csakraszívó teste az ami nálam az egyik kakuktojásjelölt az elméletem szempontjából.
De ha bijuk lepecsételését vesszük alapul, akkor már értelmet adhat a téridő dolog is a pecsételés mellett.
És végére jön az extrém desszert
Amikor Madara szedi ki a rókát Kuhinából akkor a Kyuubi pecsétje egy elég érdekes formát vesz fel.
lehet, hogy csak rajzolás miatt, de szerintem az egy szem
http://naruto-kun.hu/manga/Naruto/501/9Ebböl jött az ötletem miszerint maga a sharingan voltaképp egy multifunkciós pecsét. na persze ha az egész szemet nem is tekinthetjük annak, azért magát a jelet rajta lehet esetleg annak nevezni. Na meg mint ismert a szem a lélek tükre, és mint ismert régen a tükröket átjáróknak vélték más dimenziókba.
Kamui: rést nyit a téren, aminek következtében a közelben lévő tárgyakat elnyeli egy másik dimenzó. (egy a miénknél jóval nagyobb gravitációjú dimenzióba nyit átjárót, ami a a kis átjáó miatt hatással van az evilági dolgokra, valamint ez lehet az oka, hogy folyamatosan táplálni kell, mivel magát a hasadékot is összehúzza és végül eltönteti, aminek következtében megszűnik a jutsu.
Amaterasu: ami szerintem az előző ellentéte mégpedig abban, hogy nem innen küld, hanem egy másik dimenzióbol hozza át a fekete lángokat egy dimenziós résen keresztül. Na meg persze azokat vissza is lehet küldeni.
Susanoo: tudjuk, hogy köze van az érzelmekhez, és tudathoz, de ha úgy tekintjük, hogy a tudatnak van egy külön dimenziója (pl Naruto saját belső világa) ahonnan előhozzák manifesztációjához szükséges energiát, és a használó csakrája csupán a fenntartáshoz kell, vagy pedig mér eleve teljes formában létezik a tudati demenzió egy eldugott zugában, és csupán a használótól függ, hogy mennyre manifesztálódik ebben a világban.
Izanagi: ehhez valahogy a párhuzamos-világelmélet illene, de aszem ezt az elméletet nem tudnám megalkotni.
De azért csak annyit, ha egy eseménynek több lehetséges kimenetele van kedvezőtlen esetén cseréljük le a kedvezőre. na meg genjutsu miatt ez se tiszta hmm.
Tsukuyomi: szem-> lélektükre -> tükör=átjáró másik világba -> lélek/tudat -> saját dimenziója. (csak sima sharingan volt, de Szaszke megjelent Naruto tudatában amikor elfojtotta a róka csakráját.
A három dojutsu közül még talán a Rin'negant kapcsolnám ide, de csak a szemek közti látásmegosztás miatt.
ui: mint elején említettem több helyen hibás és ellentmondásos lehet, valamint akadnak kivételek.