Junketsu no MariaAz angol cím ellenére (Maria the virgin withc) ez egy meglepően nem ecchi anime, kifejezetten érdekes alapkoncepcióval, egyedi és szép rajzolással és szuper effektekkel és látványvilággal.
A végén az a komment, amikor "La Pucelle"-ről beszél olyat röhögtem. Mármint azon, amikor mondja, hogy úgyis pár év múlva majd szentté avatják
Bingo
Bár ezen a néven kevésbé ismeretes az illető, de
ŐRÓLAvan szó.
A trailerekből stb annyira nem derült ki, de a főhős csaj designja nagyon jó lett. Csinos, és úgy unblokk jó ránézni. A külömböző arc mimikái is szuperek lettek.
És akkor a legfontosabb kérdés: "Miért az álla?"
Seiken tsukai no world break(
Készüljetek ez hosszú és alapos lesz, mert itt aztán van miről beszélni az tutkó)
Az első 3 percről had mondjak pár szót, aztán nézem tovább.
Először is utálom, amikor valami előreutalással kezdődik. Ez a létező legócskább és legelcsépeltebb technika, ami semmi másra nem jó, hogy csak, hogy felkeltse a figyelmet, de szerintem pont az ellenkezőjét éri el. Először is azonnal megtudom ki mire képes és milyen erős, szóval akkor minek is nézzem tovább az animét?
Másodszor: Megtudom mi lesz a nagy boss, vagyis akkor mért szurkoljak a hősöknek a többi ellenséggel szemben? Úgy is megússzák hisz láttam őket az előreutalásban.
Harmadszor: Tök jó, hogy az a sárkány ilyen jól elvan mindenkivel, amíg a főhős srác írkál... Aztán persze pont akkor jut eszébe, hogy "ja tényleg, őt is támadni kéne", amikor már kész van a kis esszéjével...
Nyitójelenet....
Az alapötlet tetszik, de kiváncsi vagyok mért lennének szupererőik attól, hogy emlékeznek az előző életükre, de ez majd úgyis kiderül.
De a rózsaszínhajú csaj... Ömm... Gondolom az előző életük után most találkoznak először ehhez képest már rögtön a húga? (Ha én találkoznék az előző életem beli hugommal, először tuti tartanám a távolságot, hisz ez az élete nem ugyan az stb). Na várjuk eleve mért is néznek ugyan úgy mint az előző életükben? És akkor a csóka az előző életében a hugával kavart? (mint kiderült ja... ÉS EZ NEM ZAVARJA?!) És ha emlékeznek az előző életükre akkor előző életükben vajon emlékeztek az előző előző életükre? És vajon az előző életükben is azért volt erejük, mer emlékeztek arra? 6,5 percnél tartok és már olyan plotholeokat tudnék felhozni...
Na nézzük a többit.
-Szóval a harci hely egy elkerített térben van. Oké ezzel nincs gond, de mért is gyógyulsz meg, amint kilépsz?
Ez kb olyan, mintha minden nap, amikor felkelsz hirtelen tökéletes fizikai és mentális állapotban lennél sebek és egyéb hibák nélkül.
-Oké WTF? Szóval előző életükben tudták a pranát használni, ezért most is tudják, ha emlékeznek rá. Ömmm Ez tök jó, de akkor ez emberiség többi részének ez manapság mért nem megy? Ha feltesszük, hogy 500+ évvel ezelőtt ez ment az embereknek, akkor manapság is lennie kéne egy adag embernek legalább, akinek ez megy... Vagyis akkor ezekben a srácokban/lányokban semmi különleges nincs és pláne nem "megmentők". (Plothole tsukai no continuum break...)
-Öm, szóval, ha egy dögcédulába vezeted a pranád, abból fegyver lesz... Mért pont dögcédulába? Ez egy kicsit furán specifikus... Mért nem kanál, vagy traktorkerék vagy akármi más?
SPOILER-EJHA! Az egyik főhős vesztett egy random karakter ellen! VÉGRE! Ilyet se láttam még! Ezt plusz pontnak veszem -Hogy a fenébe nem dobták még ki őket abból a gyorsétteremből? Ilyesmi jelenetet már sok helyen láttam más animékben és ez mindig eszembe jut.
-A furdőből mesztelenül kirohanás és a stadion közt hogy sikerült futás közben úgy felöltöznie a főhős csajnak, hogy feltehetőleg a ruhája a zuhanyzószekrényben volt?
-Há? Oké, nem, állj. A főhős srác kezén ott ált a másik srác és a balta már félig lesúlytott rá. Hogy került 10 méterrel alrébb egyszercsak?
ÉS ha a kolosszeumban lévő sérüléseid meggyógyulnak, amit kilépsz, AKKOR MINEK KELLETT MENTŐT HÍVNI?
Még jobb kérdés: Hogy jutott be oda a mentőautó?
Ugyanis nincs bejárat
----
Összességében: Maga az anime szórakoztató, de semmi extra. Az alapötlet nagyon jó és az iskolás téma kivételesen tök érthető (Nyilván, ha valakinek bizonyíthatóan ilyen emlékei vannak azokat 1. tanulmányozni kell 2. külön oktatás jár nekik ehhez mérten), bár a képességek oka és megvalósítása legyünk őszinték igencsak baromság.
Ami viszont kifejezetten tetszett az a zene. Szinte pocsékolásnak érzem erre az animére.
A látványvilág tetszik is meg nem is, mindenesetre örülök, hogy nem nagyon CGsítenek és a karakterdesignok is jók.
Az összes karakter közül a vöröshajú csöcsi csaj tűnik eddig a legérdekesebbnek.
Pár részt még mindenképp érdemes adni az animének, de eddig nem tűnik semmivel többnek, mint, ami selythető volt: A szokásos negyedéves, 12 részes comedy, shounen fight ecchi, szupererő anime.
Unlimited Fafnir:Mi van ezzel az évaddal és a sárkányokkal? Sorozatban ez a 3. anime, ahol sárkányok vannak és a 2. ami úgy indul, hogy támad(nak) a sárkány(ok)
A mai környezetben tényleg jó ötlet egy képességet "D"-nek elnevezni?
Vagyis születtek olyan emberek, akik a sárkányok erejével rendelkeztek. Mint például: Kis ezütszínű szivecskés bot és íj idézése
Biztos hogy kell nekünk félni ezektől a sárkányoktól?
Viccet félretéve nem tudtam mit kezdjek ezekkel a sárkányokkal, amíg ki nem derült mért vannak itt és mit akarnak. És tök őszinte leszek ez a felállás szerintem nagyon jó! Ad egyfajta veszélyérzetet a harcnak.
Maga az anime amúgy még nem tudom eldönteni milyen, de leginkább valamiért egy visual novelre emlékeztet az alaphelyzet és a rajzolás (lehet az is alapból, nem néztem meg). Illetve az egésznek van egy fura magical girl beütése, az alapszitu pedig elég infinite stratosos.
Mindenesetre majd meglátjuk. Ha darkosabb irányba indul el a sztori még elég érdekes valami is kisülhet belőle.
Ami viszont zavar az a sok mitológiai név referencia. Nem szeretem az olyat, amikor minden 2. név valami ismert izébizé csak úgy, mint: Midgard, Mjolnir, Aegis, Fafnir, Freya, Necronomicon stb. Bár itt legalább, minden az, ami a legendákban is.
és végezetül "Iris wants mononobe's D"