24 nov 22, 22:02:42 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 75
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szezonos animék és mangák  (Megtekintve 335806 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Shiro
Moderátor
Nem elérhető Nem elérhető

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #630 Dátum: 15 jan 03, 02:50:48 »

Az op tényleg nem rossz, de szerintem inkább endinges beütése van.

valahogy a kis csaj visszatér az életbe.
Ebből eszembe jutott, hogy az első részt láttam (meg talán a  2.-at is) de kb el is felejtettem a létezését.

---

Cross Ange. (megint)

Megnéztem legutóbbi két részt és kellmeset csalódtam, vagyis ezt gondoltam, de aztán belegondolva nem tudom hova tenni ezt az egészet.

Előszór is felsorolom az építő kockákat:

Grafika, Fantasy, Dráma, Ecchi, Mecha, Sárkányok, Diszkrimináció, Mágia, Sci-Fi, Karakter jellem fejlődés/pártfordulás...

Itt állj meg, és gondolkozz el, hogy ebből mi sülhet ki. 

Oké megvolt, olvashatod tovább.

Az egész "történet" túlságosan is drámai akar lenni. A dráma jelentős alapját képezi a negatív diszkrimináció.

A történet egy olyan világban játszódik, ahol mindenki képes varázsolni, ahol mindenki képes varázsolni és emiatt béke van és boldogság.

Persze vannak akik nem képesek a varázslásra (Sőt taszítják, mint Kamijou Touma), őket normáknak nevezik és kollektív közutálatnak örvendenek, és ebbe sokszor a családtagok is beletartoznak.

Az, hogy valaki nem tud varászolni, csak lányoknál fordul elő, és ezt a hatóságok többnyire kisgyermek korban felfedezik a porontyot elkobozzák a szülőktől és bedobják egy katonai táborba, hogy kiképzésük után mechákba ülve sárkányokkal harcoljanak.
Innen az alcím: Tenshi to Ryuu no Rondo (kb Angyalok és sárkányok tánca).

Százával mészárolják a sárkányoakt, meg kb úgy képzeljétek, mintha a Kuroko no Basuke-ben csak másodlagos, vagy harmadlagos szerepet kapna a kosárlabda.

Spoler!:
Ja és egyszerűen túlzásba viszik a drámát.
Már az első részben elérik, hogy meg utáld a főszereplőt, aztán annyira meggyalázzák, hogy elérik, hogy sajnáld, aztán hogy megutáld, aztán...

Segélykérő üzenetet kap a húgától, megszökik és rohan megmentetni és a kishúga leszúrja.
Persze ugyan ebben a részben korábban egy másik szereplő vissza emlékezésében az anyja nagyon küzdött, mikor elszakították otthonából, de mikor hazatér, közli vele a kedves mama, hogy kislányom a szardarab szintjét sem éred el.

S a sárkányokról meg kiderül, hogy igazából emberek.

Spoiler End.

A részleteket kihagytam és így talán nem egészen tiszta a dolog, de ahol csak lehet igyekeznek előhozni a lehető legdurvább drámai hatást és nagy igyekezetükben átesnek a ló túloldalára.

Persze tényleg nagyon drámai a dráma, de amikor egy részen belül kettőt is kapsz és nem tudod megemészteni és mint derült égből a villámcsapás jellegű és a kiszámíthatatlanság már kiszámítható lesz és már csak azon gondolkozol, hogy fognak e kislányt macskával agyon verni és ráküldeni egy sereg loli mániás nekrofilt.

S ha megfelelően tudod váltogatni a nem veszed komolyant és a komolyan veszedet akkor végül is egész törhető a darab.
Persze lehet idegbajt kapok tőle, mert más animét már rég kukáztam volna, de a kíváncsiság nagy úr.

ui Valakinek az építőkockák (témák, és műfajok) felsorolásánál eszébe jutott a Code Geass?
Szerintem túl akarta szárnyalni és olyan jól sikerült neki, hogy falnak csapódott.
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 03, 02:59:30 írta Shiro » Naplózva

Bastian
Moderátor - Csevegő részleg

« Válasz #631 Dátum: 15 jan 03, 10:05:46 »

Az op amúgy egészen tűrhető.

https://www.youtube.com/watch?v=Tnb2M4ni0ic

Ezt jó hallani. Feltehetőleg így nem anime original endinget kapunk. Bár az A-1 Pictures-ről beszélünk...

Ha már jónak mondható Openingek, de igénytelek szériák:
https://www.youtube.com/watch?v=a3RwHul5dDk

Szegény World Trigger. Egy viszonylag új, jelenleg a 87. fejezeténél tartó Shounen Jump szériáról beszélünk, amihez a Toei készített animét. Ha ez nem lenne elég negatívum, az idióták bejelentették, hogy 50! részesre tervezik. Vontatott állóképvetítés über alles!

----------

Remélhetőleg nem előre lett legyártva a 22 epizód. Ha bele mernek ebbe rondítani...
Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
Tilon
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #632 Dátum: 15 jan 03, 21:25:20 »

Most végeztem a Boku wa Tomodachi ga Sukunaival és a következő évadával a Next-el.

A főszereplő Hasegawa Kodaka egy félvér srác, akit mindenki bűnözőnek tart a egyedi hajszíne, rossz nézése és a legelső napi félreértések miatt. Az iskolában mindenki kerüli, ezért nincsenek is barátai. Egy véletlen folytán rájön, ohgy az egyik osztálytársa  Mikazuki Yozora is hasonló cipőben jár, mint ő barátkozás terém. A lány kitalál egy megoldást, hogyan szerezhetnének barátokat: megalakítják a Szomszédok Klubját, aminek az a célja, hogy barátokat szerezzenek. Nem sokkal ezután feltűnik Kashiwazaki Sena, az igazgató lánya, aki népszerú és mindenben kiemelkedő. Csakhogy hiába van állandóan fiúk gyűrűjében nincsenek barátai. A két lány már a kezdetektől "nem jönnek ki jól egymással", mert az egyik egy Tsundere a másikat meg Himederének lehet elkönyvelni. Később még csatlakozik a klubhoz pár tag, és Kodaka hirtelen háremhelyzetbe csöppen bele.

Egy kellemes hárem, komédia, Slice of Life anime. A többi hasonló műtől a szereplők személyiségei választja el. Van nekünk egy Perverz tudóslánykánk, egy magát fiúnak tudó cselédlányka, egy Chuunibyous, Moe hugink, egy loli apácánk és a főhősnők szerepében Kodaka régi barátja egy számító Tsundere és a könyen átverhető és megbántható Himederénk. A Főhős, Kodakawa  egyedisége abban nyilvánul meg, hogy a kapcsolatok terén erős önbizalom hiánya van, ami miatt szándékosan figyelmen kívül hagyja a jeleket, amik arra mutatnak, hogy ő is kellhet valakinek. Persze ennél mélyebbek a karakterek.

A humor játszik nagy szerepet a sorozat alatt, Például, hogy miként köt ki Kodavaka a részeg iskola igazgatóval 1 ágyban, vagy hogy miként rosszabbodik Kodakawa hírneve a félreértések folytán a többi diák szemében. A jó és a rossz örök csatája vagyis kis apáca és a Chuunibyous húgi harca is üdítő. Yozora és Sena egymás szekálása is szórakoztató, míg nem fajul el xD.

Persze mint mindennek ennek is van árnyoldala. Yozora az a szereplő, akit vagy szeretsz vagy utálsz. Én az utóbbi voltam. Senát állandóan alázza és több tagnak is próbál keresztbe tenni minden ok nélkül, de általában nem úgy jönnek neki össze a dolgok, ahogy szeretné. Sena állandóan sértődöttségében kirohan az ajtón, és tervezi a bosszúját, amiből nem látunk semmit, viszont, mikor kiáll magáért jó nézni, hogy Yozora nem tudja mihez kezdjen. Nevet

A szerelmi szálat, mint általában a lányok mozgatják az első évadban a két főhősnő, a másodikban, viszont egy másik lány is elégé odateszi magát e téren. a szál szembe megy a klisékkel és nem az a lány hú el jobban, mint a többi hasonló jellegű animéből megszokhattuk. Viszont egy bizonyos pont után az egyik lány eléggé elhúz és a másikról lehet tudni, hogy az csupán egyoldalú. A vége felé viszont én szívesen lekentem volna egyet Kodakawának, hogy ilyet leművelt.
Spoiler: Yozora hátránya pont abból állt, hogy gyerekkori barátok voltak  Takával. Hisz, hogy lehetne előnyt kovácsolni, abból, ha gyerekkorodban fiúnak néztek?  Sena meg úgy elhúz, mint a vadliba már az első évadban. Igazából a közös múlt meg a jegyesség csak hab a tortán nála. Jó volt látni, hogy nem a gyerek kori barát van jobb pozícióban. Nevet Nem hiszem, el, hogy Kodakawa elmenekült és elkezdte kerülni a klubot, miután szerelmet vallott neki, Mert, hogy ő miért kellene bárkinek is? Kiüt

A zene és az animációra nem lehet panasz. Van benne egy kevés fanservice és a Loli fanok is örülhetnek. Érdemes megnézni, ha egy kis kikapcsolódás és nevetésre vágyik az ember.
Naplózva

"Rossz szerencsét hoztam." (Black Cat)
"Nézz rám! Nézz rám! A bennem lakó szörnyeteg már ilyen nagyra nőtt!" (Monster)
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #633 Dátum: 15 jan 03, 22:10:14 »

Imádom a Boku wa-t Nevet Az egyik kedvenc animém.

Sena x Kodaka ftw, de Yozora-val sincs semmi bajom. Imádom, hogy egy igazi troll Nevet

A rajzolás gyönyörű és egyike azon kevés animéknek, amin tényleg nevettem Nevet Ráadásul tele van utalásokkal, más-más animékre, amiért én mindig nagyon hálás vagyok =)
Naplózva

Tilon
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #634 Dátum: 15 jan 03, 22:28:17 »

Tényleg nagy troll. Azt hittem, hogy valami komoly indoka lesz, hogy miért nem volt a játszótérnél, mikor Take külön mondta, hogy mindenképpen mert nagyon fontos, erre mert túl kínos lett volna szoknyában megjelennie előtte K.O ikszdé
Elég egyedi személyisége van az biztos. Randira melegítőben xD

Hajrá Sena! Nevet Lehet, hogy majd belekezdek az LN-jébe. Gyanús, hogy még mindig megy. Lehet, hogy Kodaka azóta menekül a válaszadás elöl. xD
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

Jaaku na mahoutsukai | Fate/Encyclopedie

« Válasz #635 Dátum: 15 jan 03, 22:41:46 »

Az én kedvenc karakterem az a feltaláló csaj, akinek most nem jut az eszembe a neve. Eleinte nagyon utáltam, de a 2. évad végére iszonyúan megszerettem. Nagyon sokat fejlődött a karaktere a 2. évadban.

Naplózva

Tilon
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #636 Dátum: 15 jan 03, 23:13:09 »

Tényleg ég és föld Rika szerepe között a különbség a két évadban. Szépen felfejlődik szerelmi esélyesnek. Még a fő boss szerepét is elvállalta. xD Nagyok azok a részek, mikor Kodaka azt hiszi, hogy magában dicséri őt aztán hangosan kimondta, erre ő meg zavarba jön.  Nevet

De amit nem tudtam megemészteni az a Mecha sex xD Az nagyon lesokkolt.
Naplózva

Bastian

« Válasz #637 Dátum: 15 jan 03, 23:16:05 »

+1 a Haganai és Sena rajongókhoz. Nevet

Kár, hogy a NEXT óta csak 2 kötet jött ki a novelből és, hogy finoman fogalmazzak a szerző szerintem bedilizett. :S
Dióhéjban a történések azóta, már amire emlékszem:

9. kötet:
Yozora nem menekült messzire. Konkrétan a Hasegawa rezidencián kötött ki és Kobato bújtatta, amíg Kodaka rá nem jött a dologra. Nos az incidens elég kínos, mivel Kodaka zuhanyzás közben nyitott rá Yozorára, aki éppen "finomhangolta" magát(if you know what I mean), amit később el is ismer. Sena vallomására Kodaka igennel felel, ugyanakkor arra kéri, hogy várjanak még, mert nem szeretné a klub megszűnését a kapcsolatuk miatt(Kodaka vallomása vagy mocskos, vagy kegyetlenül őszinte). Yukimura felhagy a férfias viselkedéssel, a nőiességére koncentrál és a vörös hajú Diáktanács tag puszipajtása lesz(Azt hiszem YusaYusának becézi). A klub megint előveszi azt a játékot, amiben Kodaka varázsló volt és Kodaka megint kifogja a vicc karaktert, a bölcset(Yukimura a nőiessége miatt a táncost választotta, ami dupla D-kosaras mellekkel járt együtt). Kiderül Yozora családi helyzete: féltestvérek a diáktanács elnökével, Hinata-sannal. Yozora anyja és Hinata anyja barátok voltak, viszont Yozora apja beleszeretett Hinata anyjába és elhagyta Yozora anyját, mert Yozora anyja nem volt az az igazi mintaanya és elég búskomor volt általában, Hinata anyja viszont ennek a tökéletes ellentéte volt. Yozora anyja összeomlott, úgy érezte, hogy elárulták és emiatt egyszer megszúrta Yozorát a konyhakéssel, ami azóta is mély nyomot hagyott Yozorában. Yozora talpra állása zajlik jelenleg is. Volt még egy túra a Diáktanáccsal valamilyen síparadicsomba, ahol Kodaka próbálta Yozorát és Hinatát beszélgetésre bírni, de nem sikerült. A koedukált fürdőben Kodaka összeakadt Rikával és kapott a hátába pár csupasz mellett a kedves szavaiért(nesze neked friendzone xD). Az egyik Diáktanács tag pedig leszbikus hajlamokkal rendelkezik és próbálkozik ezerrel Yozoránál.

10. kötet
Sajnos ebből még nincsen fordítás, csak összefoglalók. Senát kikezdik az osztálytársai, de Yozora kiáll mellette, ezért barátságot kötnek. Kodaka kész megszüntetni a klubot, majd jön a trololol pillanat: Yukimura a falhoz nyomja, bevallja neki, hogy szereti és azt kéri, hogy járjanak, amire igent mond. A szépséghiba az, hogy azt mondta Senának, hogy szereti, magában azon tűnődött, hogy lehet Rikát szereti valójában, legvégül pedig igent mond Yukimurának. Állítólag ez a kötet és a pletykák szerint a light novel vége is, és csak egy epilógus van hátra. Én pedig azon tűnődtem, hogy az OreImo vagy ennek a vége rosszabb-e? Szétrúgom az írót, ha csak így félreállította Senát. Többen azt mondják, hogy az író kedvenc karaktere Yozora, de nem tetszett neki, hogy sokan utálják, ezért keresztbe tett a Senásoknak. Nem tudom, annyi szent, hogy elég összevisszaság van és a szerző új sorozatba fog kezdeni. Egy tisztességes lezárást még préseljen ki magából.

« Utoljára szerkesztve: 15 jan 03, 23:18:23 írta Bastian » Naplózva

„Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba.”
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #638 Dátum: 15 jan 03, 23:25:56 »

dat plot twist

Nem tetszene, ha nem Sena-val, vagy Yozora-val jönne össze, de respect az írónak, ha ezt bevállalja.
Naplózva

Bastian

« Válasz #639 Dátum: 15 jan 03, 23:33:38 »

Az a baj, hogy nincs felvezetés. :/

Én ellenzem legjobban azt, hogy mindig az unalmas főszereplő x főszereplő, vagy főszereplő x első lány párok alakuljanak ki, de azt sem szeretem, ha különösebb előzmény nélkül születik valami. Yukimurának/Yukimurával volt a legkevesebb jelenete és Isten igazából egyiket sem nevezném romantikusnak. Bírom Yukimurát, de ez olyan, mintha Raku a Nisekoiból, a történet végén Rurit választaná.
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 03, 23:34:30 írta Bastian » Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #640 Dátum: 15 jan 03, 23:43:38 »

Lehet a harmadik évadban, rendesen ki lesz fejtve, mi, miért és hogyan történt.

Meg aztán lehet az anime nem is a LN-t fogja követni.

Én nem mondanám 100%-ra hogy így ér véget.
Naplózva

Bastian

« Válasz #641 Dátum: 15 jan 04, 12:06:02 »

Kell az a 11. kötet/epilógus, különben ez egy pocsék befejezés lesz. Bármennyire vacak is, azt főleg nem szeretném, hogy az anime megmásítsa. Vállalják fel, hogy a szerző mit követett el.

Az viszont rejtély továbbra is, hogy miért jön ilyen ritkán a novel. A szerző azt mondta a 8. kötet után, hogy ez még csak a felvezetés volt, a java csak most jön. Azóta pedig csupán 2 kötet jött ki, ráadásul a 10. még illusztrációkat sem tartalmazott és az illusztrátor csak annyit írt bele, hogy "Kifáradtam". Egyszer azt mondták, hogy a szerzőnek van valami betegsége, máskor az illusztrátort mondták betegnek. Az a baj, hogy az ilyen dolgok soha nem fognak kiderülni. Az viszont tényleg igaz, hogy a szerző új szériába kezd: Mi lesz veled Haganai? :/
http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-10-19/haganai-hirasaka-to-write-new-light-novel-with-henneko-kantoku/.80050

A manga változatot egyébként nagyon tudom ajánlani. Szerintem jobban átjönnek a poénok, az utalások és az arckifejezések gyilkosak. Nevet
http://mangafox.me/manga/boku_wa_tomodachi_ga_sukunai/v07/c037/7.html

----------

Tsukimonogatari

Shaft pls. ikszdé
http://oi61.tinypic.com/2upbvjt.jpg
Naplózva

Tilon
Naruto-Kun Csoport
*

Akatsuki Akatsuki

« Válasz #642 Dátum: 15 jan 04, 12:25:37 »

És egyszerre nem tud 2-őt írni? Főleg, ha azt mondta, hogy csak most fog beindulni. Hisz gyakorlatilag csak leírja egy wordbe a sztorit, ami a fejében van. Meg egy ilyen jellegű sztoriban nem hinném, hogy olyan sokat kellene agyalni a sztorin. Mashima is most együtt viszi a FT-ét és a Zerót, ahol ugye agyalni kell a sztorin és még meg is kell rajzolnia.

Olxat már láttam, hogy a mangaka az egyik hősnőt a feleségéről mintázta (To Love-ru: Haruna), és mikor elváltak a feleségével elkezdte hanyagolni a karaktert, de olyat még nem hallottam, hogy amiért sokan utálják a kedvencét, ezért elcseszi az egész sztorit. Meg ne csodálkozzon, hogy utálják, hogyha úgy írja meg a sztorit, hogy alig van pozitív jelenete, sőt csak cseszteti a többieket és játssza az okosat.
Naplózva

Bastian

« Válasz #643 Dátum: 15 jan 04, 13:27:26 »

Lehet 2-t, illetve többet is vinni egyszerre, ha bírja a szerző(Kamachi: Index, Heavy Object, Interibirejji no Zashiki Warashi, Mitou Shoukan: //Blood Sign), engem egyedül az zavar, hogy semmi hír nincs a Haganai következő kötetéről, amikor 2014 júniusa óta kijött a 10. kötet. Az összefoglaló készítője azt írta, hogy a 10. kötetben erőteljes utalás van rá, hogy a következő kötet lesz a végkimenetel/epilógus.

Egy másik állítás szerint a szerző többször hangoztatta, hogy a szerkesztőjével nem igazán értik meg egymást, ezért ahelyett, hogy a; b; vagy c; opciót választott volna, húzott egy d;-t. Előfordulhatott, hogy a szerkesztő túlságosan is befolyásolni akarta a művet, ezért beintett neki, de az igazság erről sem fog kiderülni. A sötétben tapogatózunk. 

Ami Yozorát illeti: mostanra már szépen összeszedte magát(igaz ehhez is is kellett, hogy totális fókuszt kapjon és a többiket háttérbe szoruljanak), de azért tényleg egy szava se lehet a szerzőnek, ha utálták. Lehangoló egy karakter volt a történet 90%-ban.

Nem tehetünk mást, várunk.
Naplózva

Exkirion
Naruto-Kun Csoport
*

Rejtett Csillag Falu Rejtett Csillag Falu

Jaaku na mahoutsukai | Fate/Encyclopedie

« Válasz #644 Dátum: 15 jan 04, 13:30:58 »

A leírtak alapján a 9. kötet abszolút a sorozata vall Nevet, a 10-ről meg ez sokmindent elmond: "Sajnos ebből még nincsen fordítás"

Ameddig nincs rendes fordítás valamiből, addig ne higgyünk el semmit, mert még, ha igaz is, akkor is "out of context" az információ mindennemű helyzetmegértés és indokmagyarázat nélkül, ami kb olyan, mint ha akármi másból is csak a tényeket tudnád. Pl: képzeld el, hogy nem nézed meg a Code geass R2-t csak az 1-t és a 2. ból csak a plottwisteket olvasod el. Elég WTF lenne nem?

A másik, meg, hogy rengeteg az internettroll, szóval ki tudja mi igaz és mi nem.
Naplózva

Oldalak: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 75
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins