A mostani szezonból nem sok mindent követek, de azokkal is le vagyok maradva.
-JoJo's Bizarre Adventure S2 - A kedvenc shounen animém második évada.
A Part 3 eddig siralmasan borzalmas, de még mindig megvan benne az oldschool shounen feeling.
Igen a SDC elég szutyok része a jojo sztorinak. A 4. még nem annyira, de az utána lévők, mind baromira ütnek. nekem a Part 6 a kedvencem, de a Part 7 is nagyon jó és a Part 5 is rendkívül szórakoztató, főleg a főellensége nagyon jó.
Őszi szezonból amit eddig biztos követni fogok:
-Fate/Stay Night (2014) - még nem láttam az eredetit, de a koncepció tetszik és hátha kijavítanak pár hibát az előző verzióból. A Zero első két része, amit láttam, nagyon is tetszett.
Úgy látom nem igazán tudod, hogy működik ez, szóval mint önhjelölt elsőszámú legnagyobb fanja a szériának (és persze a lgeszerényebb is) elmagyarázom.
A zero egy light novel, vagyis egy regény, míg a Stay night egy visual novel, vagyis és ezt most nagyon idézőjelesen mondva, egy """Játék""". (Ha jó az angolod érdemes elolvasni párat, mert vannak nagyon jók)
Ezekről azt kell tudni, hogy szétágazik a történet, vagyis a sztori bizonyos pontjain a választásodtől függően máshogy történnek a dolgok. Ez a Fate/stay night-ban 2 helyen, de mind a 2 legelején van, és a döntéseidtől függően 3 féle módon alakulhat a sztori. Ezeket Route-oknak nevezik.
#1 - Fate -> Ez a route az, amit az eredeti anime feldolgozott. Itt Saber a főhősnő és főként ilyen Shounen harcolós. Az eredeti, animét viszont kicsit keverték a többi úttal. pl: A suliban lövöldözős rész a UBW (Unlimited blade works) route-ban van eredetileg, az aCasteres templomos rész meg filler.
#2 - Unlimited Blade works -> Itt Rin a főhősnő és Archer és Shirou kapcsolatáról, a hőssé válásról és annak áráról szól, valamint, hogy mennyit ér egy ember álma. Ezen kívül még sok mindenről, plusz ebben a route-ban a (szerintem) legjobban megcsinált szerelmi szál is. Ebből van egy film már, ami csúnyán megcsonkítja a sztorit és erről fog szólni az őszi anime is.
#3 - Heaven's feel -> Ez a 3 közül az abszolút feketebárány. Itt Sakura a főhősnő és leginkább arról szól, hogy szegénynek jajj de milyen szomorú múltja van. Ezen kívül sajnos nem sok más köze a sztorihoz
(Tekintve, hogy a karaktere jelleme, viselkedése is sokszor eltér a megszokottól, tele van plothibákkal és az egész úgytnak úgy unblokk gőze nincs, hogy mit akar, leszámítva, hogy sajnálod Sakurát.) - Ha valaki más jobban le tudja ezt írni, hajrá én túl elfogult vagyok. Ebből az route-ból később lesz egy film.
(Ennek a route-nak a címe amúgy kíváncsi vagyok alapból hogy jutott eszébe Nasu-sannak. Bár van egy tippem... If you know what i mean)
Szóval mivel alapvetően másról fog szólni az őszi anime, mint a legutóbbi, így nincs mit kijavítania. Leginkább csak jó lenne, ha tartaná magát az eredeti sztorihoz.
Végezetül. A psvita verzióhoz egy opening az UBW route-ról. ugyan azok csinálták, mint, akik az animét is fogják (Ufotable)