Tokyo ESP 1-2. rész:
Nos nem régiben néztem meg az X-Men filmeket, így lerí az animéről, hogy mekkora koppintás az egész. Az első részben egy Magnetóhoz méltó beszédet hallunk, hogy az emberiség már csak a múlt, stb...
Aztán a második részben ahol a főszereplő igazából megkapta az erejét, oda ugortunk vissza az időben. Ez így nagyon rossz kezdés, célszerű lett volna a 2.résszel nyitni az animét. Nos a képességek szintén X-Men koppintások eddig, semmi újdonság varázsa nincs benne. A második rész végén megkapjuk ezt a mindenki által ismert idézetet "A nagy erő nagy felelősséggel jár!". Na így igazából már nem is tagadja, hogy a Marveltől van az egész, csak picit át van dolgozva, megjegyzem karakterek szintjén se kell igazi egyediségekre számítani.
Dobni nem fogom dobni, azaz egyszer megnézhető anime. Közepes módon látványos...
Na most nem lenne az igazából gond, hogy esperekről (mutánsokról) van szó, mindösszesen az egész sablonos eddig. A Toaru Majutsu no Index-ben nem érzem a koppintást, ott egy viszonylag jól felépített világ van. Aztán ott van még a Zettai Karen Children: The Unlimited - Hyoubu Kyousuke aminél kapunk egy badass főszereplőt, tehát annyira sablonos nem lesz, és a látványvilága is zseniális. Na ehhez a kettőhöz még nem hasonlítanám inkább a Tokyo ESP-et, mert sem grafikában, sem történetben nem annyira kiemelkedő még, remélem változni fog...
Akame ga Kiru 1-2. rész:
Megjegyzem ezt az animét vártam a legjobban ebben a szezonban a Tokyo Ghoul mellett (ami a 3.részig, tehát eddig zseniálisan szerepelt).
Szóval az első részben, úgy tíz percig arra gondoltam, hogy tényleg erre vártam én annyira? Aztán a rész második felében beindultak a dolgok.
A második részről meg annyi, hogy nagyon nem akarják abba a darkos irányba elvinni sajnos a dolgot. Nos nem azt akartam, hogy kapjunk egy második Eren Jeagert, de azért valami lelki változás kellett volna véglegesen, maradt ugyan olyan naiv gyerek amilyen eredetileg volt (előző nap meg meghalt a két legjobb barátja pont, a naivitása miatt).
A legfontosabb az lenne, hogy még egy kicsit se mozduljon el az ecchi irányba az anime. Ez nem egy olyan témájú anime, hogy az legyen benne. Azért remélem, hogy valamit a végére összehoznak, még látszik hogy ez még csak olyan felvezető jellegű.
SAO II: 3.rész
Na ez volt az az anime amit én annyira nem vártam, mint amennyire mások várták. Eddig meglepően jó, ha szánnak 24 részt erre az egy ívre, akkor nagyon jó lehet. Ugye a SAO-ban a csajok csak úgy simán Kirito háremébe tartoztak egy-egy rész után, most csak töltelék szerepük van, semmit nem is tudunk róluk, csak azt hogy vannak, és féltékenyek Asunára...
Most kaptunk egy kis Shino múltat, ami lehetne egy picit több is még, hogy mi történt az eset után. Az egyébként elég paradox dolog, hogy a játékba badass, még a lehetetlenből is nyerő karakter, a valóságban meg halálosan parázik mindentől ami fegyverre emlékezteti.