Szerintem még pont hogy ez a játék része akar lenni. Sőt szerintem a kirábbi összecsapások is a Warbeastekkel ahol kitörölték a vesztes emlékeit is csupán egy-egy lépés volt egy nagyobb játékban.
Lehet nem is a játékosok emlékét töröltök, hanem a játékban levő ellenfelét és a játékot. (az utóbbit biztos)
Ami nem létezik illetve soha nem is létezett arra nem emlékszel.
Az hogy videojátékkal rendelkeznek a Warbeastek. Szerintem nem ez a legnagyobb előnyük.
Hanem...
A világok közti kapu megnyitása.
----
Mielőtt még elkezdtem ilyesmikre gondolni, arra gondoltm, hogy ittesetleg agy magasabb szintű faj is belekavar a dologba.
Amikor a rész végén Sora mondja , hogy "már vártalak titeket", viszont nem jelenik meg senki, csak a zavarog a kép.
Wikit felütöttem, kell egy lista a fajokról (elég szegényes az adatbázis, így spoiler nem igen van)
1. rang Old Deus ő kizárva, mivel egyke gyyrek, Sora pedig több vendéget szólít meg.
2. Phantasma.
forrás 5. rész. (letölt)
A rövid leírásból kivehető hogy Avant Heim egy Phantasa.
Avaint Heim
első megjelenés 1 rész. (letölt)
Fügelek országa Avant Heim.
Egy faj egyik képviselője egy másik faj országa?
Nézzük az első részt.
Hol kezdett beugrani a dolog.
Ott amikor Tet átviszi őket a másik világba akkor eléggé hasonló effektek voltak, int Sora eltűnésekor.
Amikor Sara és Shiro eltűnt a mi világunkból (elmélet) Lehet, hogy a létezésük kitörlődött az emberek emlékezetéből?
Ha valaki átlép egy másik világba, akkor a létezése kitörlődik az elhagyott világból?
S mikor visszatér, akkor int egy új személyként ismeri a világ.
Ez alapján a Warbiestek emléktörlése: (W=Warbeast E=Ellenfél)
W és E játszik
W átlép egy másik világba.
E emlékéből kitörlődik W, és inden vele kapcsoaltos információ.
W visszajön,
így E számára E egy teljesen új személy.
De mivel gondolom önmagukban erre a Warbeastek nem képesek, így gondolom csupán bábok a Phantasmák kezében. És részese at egy jéték csak egy lépés a nagyobb játékban dolognak.
A Phantasmákról mondtam, hogy egyik képviselőjük egy ország, de ez az ország végül is egy másik dimenzió, tehát a Fantasmákat úgy is felfoghatjuk,mint egy élő dimenziót.
Mintha a mennynek vagy a pokolnak saját élő öntudata lenne és képes lenne bizonyos cselekedetekre.
Valaki létezésének kitörlése tán olyan, mintha a Phantasmék megennék itet?
Akár hogy is, de Sora megtalálta a módját, hogy megmaradjon Shiro emlékeiben.
ui: Ha valaki érti, akkor magyarázza ezt el nekem.
---
A No Game No Life-al tudatosult bennem egy új kedvenc műfaj- Ami teljesen különbözik a többitől de ugyanakkor egy velük és becsúszik közéjük.
Amit úgy nevezek az Extrame Process. xp
Aminek lényege, hogy folyamatosan erős hatások alatt tartja a nézőt. Legyen az a vizualitás, vagy a cselekmény.
Amiről azt hiszed, hogy csupán a szórakoztatásért van, mert jól szórakozol rajta. S nem csak azért hogy jó legyen.
Ami szórakoztat az jó. Ez igaz a No Game No Lifera. Ellentétben legtöbb animével ami viszont csak azért szórakoztat mert jó. (a szarok kivételek
)