Gondoltam mivel én általában minden szezonban megnézegetem az új sorozatokat, vagyis legalább 1-2 részt mindegyikből, nyitok neki egy témát, de aztán láttam, hogy van ez, szóval...
Nos remélem lesz akinek segítségére leszek és talál pár olyan sorozatot, amiről lehet nem is hallott, vagy elkerülte a figyelmét és tetszhet neki.
Szóval akkor íme az eddigi tapasztalataim a 2014-es első szezon eddigi animéiről (az újakkal majd updatelgetem a topicot).
Azt azért jobb ha tudjátok, hogy nem kedvelem a Mecha műfajt szóval Mechákat nem nagyon fogtok a leírásaim közt találni csak hébe hóba.
--
Pupipo! : Egy rövid részes kis sorozat. Elég aranyos. Lényegében egy kislányról szól, aki szellemeket lát és azok is kísértik őt, aztán egy nap talál egy kis állatkát, ami szellemeket eszik.
--
ImoCho/Saikin, Imōto no Yōsu ga Chotto Okashiin Da Ga. : A szokásos középiskolás srác meg a mostohahúga alapsztori, kissé megspékelve azzal, hogy a faterja új neje meg a nő lánya csak most költöztek be (Szóval nincs semmi érzelmi kötődésük még), a húgicát meg megszálja egy szellem, aki valamiért nagyon rá van kattanva a srácra. Kissé fura sorozat, aki szereti az ilyen school life vígjátékokat az tehet vele végül is egy próbát. Egyelőre nem vagyok tőle nagyon elájulva, de egész mókás, szóval majd kiderül mi lesz belőle.
--
Nobunaga the Fool : Na ezt a sorozatot nem tudom hova tenni. Lényegében az van, hogy van két bolygó, a keleti meg a nyugati, keleten a keletről ismert híres történelmi személyek élnek (pl: Arthur király, Jeane D'arc) meg gyártanak robotokat/űrhajókat stb. Nyugaton meg a Japán stb személyek, ala Nobunaga, Mitsuhide stb. Nobunagáék államát lerohanja Takeda Shingen állama robotokkal, közben meg páran segíteni mennek nekik keletről.
Hogy is mondjam, fura.................... Első ránézésre egy elviselhetőbb mechának tűnik, aki szereti a történelmis sorozatokat, meg/vagy a mechákat, azoknak hajrá. Egyelőre én is belenézek még párszor, érdekel milesz ezzel.
--
Nobunagun : Igen még egy Nobunagás sorozat. Újabban elég kedvelt a pali. Viszont ellenben az előzővel ez talán az egyik legérdekesebb a mostani sorozatok közül. A lényeg, hogy valamiféle szörnyek, amik erdetileg vizilények voltak támadják a földet és bizonyos történelmi személyek leszármazottjai a tőlük vett szuperképességekkel harcolnak ellenük. Ja tudom elég hülyén hagzik, de az első rész alapján kíváncsivá tett (Ami jó jel).
(BTW ha már ennyire nobunaga, mikor jön a már a Nobuna no Yabou 2?)
--
Noragami : A bemutatói alapján selytettem, hogy ez egy jókis anime lesz, nem tévedtem. Ez a sorozat egy kósza istenségről Yato-ról szól, aki 5 yenes érmékért segít az embereken, vagyis inkább teljesíti a kívánságaikat. Aztán egy nap mondjuk úgy "belekever" egy lányt egy balesetbe, aki féligmeddig Youkai lesz ez miatt és akinek végül megígéri, hogy segít "helyrejönni". Az első rész alapján egy Akció, vígjáték, szellemes történet van kilátásban, ráadásul egy kifejezetten érdekes darab. Aki nem tudja idén mit nézzen ezen feltétlenül tartsa rajta a szemét.
--
Seitokai Yakuindomo * : Nos, ez a az eredeti Seitokai Yakuindomo folytatása. Aki azt nem látta, nos az nézze meg. Lényegében egy halom középsulis lány és pár fiú beszélgetnek mindenféle perverz és erotikus témákról, nyakonöntve rengeteg tsukkomival. Aki szereti a japán tsukkomi humort az essen neki.
--
D-Frag : Lányegében egy school life tsukkomi vígjáték. És tényleg ennyi. De annak nagyon jó. Én személy szerint követem a mangát is és nagyon jókat nevetek rajta.
--
SoniAni - SUPER SONICO THE ANIMATION : 20 percnyi abszolút érdektelen és üres slice of life.....
--
Space Dandy : Egy perverz yankee hajú faszi ismeretlen űrlényeket keres egy szintén perverz félhumanoid macskával és egy porszívó alakú robottal. Az egész kicsit nyugatias képregényes. Egy részt még adnák neki hátha jópofább lesz, de az első rész alapján semmi extra.
--
Toaru Hikūshi e no Koiuta : Egy kicsit dantalion no shoka és FMA-es beütésű sztori. Sok minden nem derül ki az első részből, de valami ilyen repülős anime lesz ez, némi szerelemmel, kalanddal.
Ja és a főhőst Kal-El-nek hívják
--
Tonari no Seki-kun : A főhős lány mellett ülő srác, minden órán más őrültséggel üti el az idejét, ahelyett, hogy odafigyelne az órára, folyton folyvást gondot okozva a lánynak és nem egyszer még őt is beszippantva a hülyeségeibe. Minden rész nagyjából csak 7 perc lesz. A mangában vannak kifejezetten vicces részek is, szóval szerintem érdemes adni neki egy esélyt.
--
Mushishi Tokubetsu-hen : Erre még nem volt időm, mert 40 perc a rész, de ha olyan lesz mint az eredeti Mushishi, akkor nem is olyan fontos, mert nagyon jó kis anime lesz ez is.
és végül de nem utólsó sorban
--
Witch Craft Works : Egyértelműen a legérdekesebb első rész, amit az új animék között találtam, valamint a legjobb 2014-es openingje is EDDIG ennek az animének van. Azt elég nehéz lenne leírnom, hogy pontosan miről is szólhat ez, mert én sem igazán értem még. Lényegében arról van szó, hogy vannak boszorkányok (A lehető legklasszikusabb értelemben) és a főhős srácot az egyik frakció, a torony boszorkányai valamiért meg akarják ölni, a főhős csaj meg meg akarja védeni, mondván, hogy ő a hercegnő (Mármint a srác
).
Az egész ilyen iskolai életes, varázslós, romantikus, akció, dráma, harcolós dolog.
Az első rész kifejezetten szórakoztató volt, ha tehetitek feltétlenül nézzetek bele.
Kedvcsinálónak itt az Opening:
------------------
Amiket egyébként várok még idén:
-Chunibyo 2
-Date a Live 2
-Nisekoi
-Jojo: Stardust crusaders