24 nov 22, 21:30:58 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 75
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Szezonos animék és mangák  (Megtekintve 335797 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
Jama-Dharma
Akadémiai tanár
*
Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #60 Dátum: 13 feb 04, 02:21:13 »

Hát igen, a grafikája tényleg fura egy kicsit, a mangának meg még inkább, de pár száz fejezet utn hozzá lehet szokni (meg változik is Araiki stílusa) animével si ez lesz gondolom.

Nos röviden az animéről: a manga ha jól emlékszem 1987 óta megy folyamatosan (persze ma már valamelyik havonta megjelenő magazinban fut [Ultra Jump talán], most a 8. résznél tart a manga, az anime most a legelejétől kezdte el feldolgozni a történteket. Stílusa leginkább seinen, egy "harcolós" animéről lenne szó, de egyáltalán nem a megszokott shounen harcokról van szó (nem mintha túl nagy kifogásom lenne a shounenek ellen)

Az első rész az 1880-as évek végén játszódik angliában, főhősünk Jonathan Joestar, egy angol nemes fia, aki kap egy mostohatestvért Dio Brando személyében (Dio apja "megmentette" még régebben Jonathan apját, ezért hálából befogadja a család. A két fiú nem jön túl jól ki egymással, a dolgokat pedig bonyolítja egy azték eredetű kőből készült maszk, aminek az a hátrányos vagy éppen előnyös tulajdonsága más szempontból nézve, hogy vámpírrá változtatja a viselőjét (nem, semmi twilight hasonlóság [bocs azoktól akik szeretik]). Talán nem túl nagy spoiler ha azt mondom Dio használni fogja a maszkot, és Jonathannak kell majd megállítani. Ez pedig csak a legelső és legrövidebb rész.

Aki szereti az érdekes, nem csupán fizikai érőre és mindenféle nakama-power-re épülő harcokat, ahol különös módon még az ellenfelek is használják eszüket (na jó nem mindig), az őrült képességeket (például van olyan aki ha megver valakit háromszor kő-papír-ollóban akkor elszívja annak a képességeit, na jó ez annyira nem is őrült, de vannak jobbak is).

Ja igen erőszakosnak anynira nem erőszakos, van benne azért pár véresebb jelenet, persze a Berserk vagy az Ichi the Killer szintjét messze nem üti meg, szóval annak sem kell aggódnia túlságosan aki nincs nagyon oda az ilyenekért.

Még egy dolog: a sorozat tele van zenei utalásokkal,különböző karakterek viselik az AC/DC, Queen, Metallica, Spice Girls, MisterPresident és Coco Jumbo Nevet és még sokan mások.

Röviden csak ajánlani tudom.
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 04, 02:22:10 írta Jama-Dharma » Naplózva

White Album Gently Weeps + Space Ripper Stingy Eyes
dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #61 Dátum: 13 feb 07, 20:10:55 »

Én már nagyon várom a To aru kagaku railgun 2.évadát, mint ahogy a H.O.T.D-nek (High School of the Death) is,a Railgun áprilisba jön ki ,ha minden igaz,de a H.O.T.D -ről csak azt tudom hogy idén.Valaki nem tudja pontosan hogy mikor?
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 07, 20:12:05 írta dreamfolow » Naplózva

Shiro
Moderátor

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

may the force be with you

« Válasz #62 Dátum: 13 feb 07, 20:33:41 »

Meg tudnád adni a forrást, hogy hol említik a HotD-nek második évadát? 
Mert, sem itt sem itt nem látom.

röff: Megjegyzem a High School of the Dead-nek és a To aru...-nak is van saját témája. Mosolyog
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 07, 20:34:54 írta Shiro » Naplózva

dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #63 Dátum: 13 feb 07, 21:28:39 »

Nem tudom,....-on láttam hogy sokan írták.Csak kérdezem,mert én sem tudom.Manga az tuti lesz. Amúgy : Itt
A To aru-nak is tuti lesz anime.
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 08, 00:00:48 írta dreamfolow » Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hang Falu Rejtett Hang Falu

Trollbarlang díjak:Legjobb topic, Legnagyobb topic

« Válasz #64 Dátum: 13 feb 15, 00:56:55 »

Miért néztem meg a Psycho Pass 14,15 és 16. részét? >< Én hülye >< Most megint nem bírok várni hogy lássam a kövit Nevet Makishima meg valami eszméletlenül király karakter Nevet
Naplózva

CsukiIce
Kezdő Jounin
*

Rejtett Eső Falu Rejtett Eső Falu

« Válasz #65 Dátum: 13 feb 16, 18:42:06 »

Mivel a szezon fele az animék nagy részénél már lement, gondoltam írok egy kis (szubjektív) összefoglalót a mostani szezonról, kezdve a számomra legjobbal:

- Chihayafuru 2. évad
Hozza az 1. évad színvonalát, sőt sokszor még űberelni is tudja, ami kellemes meglepetés. A hangulat, izgalom, poénok, érzések, szóval minden átjön, aminek köszönhetően 5 percesnek tűnik a sorozat. Az első 6 rész alapján (szerencsére 25 lesz) gondolkodás nélkül jár a 9 pont, amit remélem jó versenyekkel még feljebb is fog vinni.

- Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo?
Gyengén indult az anime, de elég hamar kiderült, hogy nem csak egy idióta tömegcikkel van dolgunk. Érdekes világban játszódik az egyébként többnyire komoly történet, amit váratlan, de odaillő és nagyon jó poénokkal szakítanak meg. A lényege tömören: 2 lány és 1 srác átkerül egy másik világba, ahol egy névtelen közösségnek lesznek a tagjai. Ezeknek a közösségeknek harcolniuk kell egymással, szörnyekkel, hogy a Kis kertben minél beljebb jussanak és így jobb körülmények között éljenek. A harcok látványosak, az animáció szép, Kurousagit pedig jól lehet szívatni. Mosolyog
Egyenlőre 7 és 8 pont közé tenném, bár a komolyabb harcok még csak most jönnek.

- Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT és Maoyuu Maou Yuusha
Számomra mindkettő csalódás. A Boku wa azért mert sokkal inkább rámentek az ecchire és a Sena - Kodaka viszonyra, ami még nem is lenne nagy probléma, de Yozora nagyon kevés szerepet kap és azok is csak nyomokban hasonlítanak az 1. évados énjére. Azért adok gyenge 7 pontot, mert a többiek (Rika, Yukimura, Maria) hozzák a poénokat, egyébként még ennyit sem érne.
A Maou pedig nekem túl darabos, pont a lényeges dolgok maradnak ki a részek között. Olyan mintha különálló OVA-kat néznék. Pontszámra kb egyszinten van a kettő, de most legyen inkább erős 6 pont. Nevet

- Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru
Ilyen idióta és szerencsétlen szereplőket és szerelmi történetet se sokat láttam még, bár ennek szerintem az az oka, hogy kerülöm ezeket az animéket. Nagyon gyenge 6 pontot érdemel, ami szinte biztos hogy csökkenni fog. Ha egyben nézném az animét, akkor már rég dobtam volna, így viszont heti 1 résszel még kibírható.

A korábban indult de még most is futó sorozatok pontjai:
 - Hunter x Hunter (2011) a 66. rész után: 9 pont
 - Magi: The Labyrinth of Magic 18 rész alapján: 9 pont
 - Psycho-Pass 15 rész alapján: 8 - 9 pont között
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 16, 18:42:37 írta CsukiIce » Naplózva

Hédi
Osztag Vezető
*

Egyesített Shinobi Haderő Egyesített Shinobi Haderő

Tesco Gazdaságos Kage Bunshin

« Válasz #66 Dátum: 13 feb 22, 18:38:55 »

Hát a mostani szezonból nálam a Psycho-pass és a Shinsekai Yori az egyértelmű győztes. Nevet Ami furcsa mert pont ettől a kettőtől vártam a legkevesebbet. Zetsuen no tempest még ott táncol a 9 és 10 pont között. Cuticle Tantei Inaba még mindíg haláli, de viszont a Maoyuu Maou Yuusha egyre lejjebb süllyed. Amilyen ígéretes volt az első pár rész úgy laposodik el most az egész :/
Naplózva

"Dissect me 'til my blood runs down into the drain
My bitter heart is pumping oil into my veins"
-------------------------------------------------------
::MAL::
::TUMBLR::
Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #67 Dátum: 13 feb 24, 16:30:59 »

Ez a Robotic notes nem is olyan rossz mint vártam  Gondolkozik Így 6-7 rész után kezd megtetszeni. Úgy voltam vele hogy mégsem írom le, ha ugyanaz az írója mint a Steins Gate-nek és bár nem olyna jó mint a Steins Gate, de egész jó kis anme.

Belekezdtem most a Pandora Hearts-ba is. Mennyire követi a mangát és mennyire jó naime? Így 10 rész alapján türhető. Az ost nagyon ütős. Mondjátok hogy lesz a végén valami csattanó  Gondolkozik
« Utoljára szerkesztve: 13 feb 24, 16:32:16 írta Lew » Naplózva

Csillus
Kezdő Jounin
*

« Válasz #68 Dátum: 13 márc 26, 19:16:32 »

Sziasztok!

Végigolvastam az értekezést. Nevet
Spoiler végig! Nevet

K:
A karakterek engem is megfogtak. Shiro/Weismann zseniális! Összességében tetszett, itt-ott vontatott volt, de nem tudtam abbahagyni. Nevet A korábbi véleményekkel ellentétben én nem szurkoltam a Shiro-Neko párosnak. Bizonyos részben én Nekot kimondottan nem kedveltem. Tetszettek a fordulatok! Nevet

Psycho-Pass:
Szerelem!
Igazán elgondolkodtat a világ amit Miyoshi Hikaru kitalált. És tetszik ahogy felépítette a történetet: Egyrészt ahogy fokozatosan tudunk meg részleteket a szereplők múltjáról. Mint például Masaoka, vagy Kogami esetén. Másrészt ez az egész keret amibe foglalja a történetet! Engem teljesen levett a lábamról. Mind az elején ahogy Akane szolgálatra jelentkezik és Ginoza magyarázza Akane-nak az "Enforcers" kilétét: úgy írja le őket, hogy ők nem olyan emberek mint ők, bűnözők és Akane a második "tulajuk". "Vadak ,akik vadakra vadásznak."
Akane ezzel ellentétben az utolsó részben Mikának: Emberekként beszél róluk, akik másképp ítélnek meg dolgokat/más az értékrendjük. Bízzon bennük, de legyen óvatos is különben "megsérül".
Meg persze alapból bejön az olyan sztory ahol az elején "elcsöpögtetnek" egy kis infót és csak utána halad arra a történet!
Nem vártam volna, hogy Ginoból Enforcer lesz!
Shu az egyik kedvencem volt és nagyon sajnáltam, hogy meghalt. :'( Tetszett az első vagy második részben, ahogy Akaneval beszélt. Szívesen megtudtam volna róla többet!
Makishima negatív karaktere ellenére nagyon tetszett. Logikusan fel volt építve a személyisége.
Számomra kerek a történet és jól kidolgozott ez tetszik benne nagyon!
Igazán remélem, hogy lesz folytatása. És boldog lennék , ha Shu mégse halt volna meg! Nevet Kíváncsi vagyok, hogyan oldják meg küldetés terén Gino és Akane kapcsolatát. Bár hogy behoztak egy új személyt Mikát én arra merek következtetni, hogy lesz folytazás.
Tud erről valaki valamit?

Magi
Összességében nem rossz, bár főszereplőnk szenvedése néha zavaró. Mint szereplő Sinbad sokkal jobban megfog a tábornokaival vagy akár harcos rabszolgalányunk. Mosolyog
Naplózva
Hédi
Osztag Vezető
*

« Válasz #69 Dátum: 13 márc 26, 20:43:45 »

Psycho-pass
Nekem is nagyon bejött, magasan a szezon legjobbja Nevet Ez az anime azon ritka darabok egyike ahol már az első rész után tudom, hogy imádni fogom. A karakterek jól kidolgozottak a sztori pedig hihetetlenül érdekes és izgalmas.

K
Ezt is nagyon szerettem. A rajzolása gyönyörű és a szereplők azonnal a szívemhez nőttek. Még Neko is úgymond elment pedig kifejezetten utálom az ilyen karaktereket.

Zetsuen no tempest
Még van egy rész de nagyot kell szólnia ahhoz, hogy a kedvencek közé kerüljön, mert egyenlőre még csak a határán táncol. A történet alapvetően nem rossz, csak ez az új szál kezd nagyon ellaposodni, az előző nekem jobban tetszett. Kicsit többet ki lehetett volna hozni belőle Mosolyog

Shinsekai Yori
Imádom! Ez nagyon-nagyon el lett találva. Az első 5 rész után még gondolkodtam, hogy dobom, mert nem igen láttam, hogy mi szeretne kisülni belőle, de engem annyira megfogott ez a shounen-ai, shoujo-ai szál, meg persze a történet is tisztult, hogy hirtelen már minden héten alig vártam, hogy kijöjjön az új rész  bow
Naplózva

Sabaku
Shinobi no Megami
*

U.S.S. Kobayashi Maru

« Válasz #70 Dátum: 13 márc 26, 22:08:10 »

Robotick;Notes
Bár nagyon húztam a számat az első rész után, a következő 18 meglepően jó volt. Tetszett az alapötlet, a karaktereknek volt pár érdekes vonása, összességében egy 'Steins;Gate kölköknek' hatása volt a dolgonak. Persze túl volta hangsúlyozva a robotok, volt pár időhúzós rész, de egy 10/8at adtam volna rá. Múlt időben.
A 20. résznél éreztem hogy itt komolyan gonok lesznek, az az összeborulásás húzás... szerintem vagy 8 bedrogozott Leonardo kellett egy ilyen ötlethez! Innnetől kezdve már tudta az ember mi fog történni, ha valaha látott animét életében. Reménykedtem a sorozatban, lehett volna jó is, de ez nekem összességében egy 10/6 volt.

A Psyco-passt meg amennyire vártam hogy kijöjjön, annyira nincs hozzá most hangulatom. Nagyon belelendültem a Gintama folytatásába, a kettő meg nem igazán kompatibilis egymással Nevet De igyekszem pótolni amilyen hamar csak tudom.
Naplózva

"The king is dead - that's what they say. - The king is dead. Long live the king."
Ősök: heo, Minagi | Nagyi: Ritli | hanii:hanii
Sensei: Hiei | Kistesók: Rikan, M.Bogi | personal szőrcsomó: Kallen
Csillus
Kezdő Jounin
*

« Válasz #71 Dátum: 13 márc 26, 23:54:42 »

Zetsuen no Tempest

Spoiler!
Az Aika-s csavar nagyon bejött benne és szintén igazán jók a karakterek a történet kerek. Kíváncsian várom mi lesz Yoshino-val. Ugye arról volt szó hogy Hercegnőnk nem segít neki bármi is lesz...
9/10 eddig , bár erősen függ a befejezéstől! Mosolyog

Psycho-Pass:
Tudtok ajánlani nekem mind minőségileg hasonló animét mind témában? Nevet
Naplózva
dreamfolow
Elit Jounin
*

« Válasz #72 Dátum: 13 márc 27, 13:37:32 »

Nyomokban Spoilert tartalmaz! (Psycho Pass)! Csillus,olyat elég nehéz lenne mondani Mosolyog...Mondjuk engem is érdekelne egy hozzá hasonló anime.Elvileg lesz 2.évadja,mivel a végén írták hogy "a szibüllák ideje még nem áldozott le",szóval ebből arra következtetek hogy lesz valami féle folytatása ,lehet Akane mint Sensei és az újonca Nevet .Grafikailag egy nagyon szép anime,nem is láttam még ehhez foghatót,eddig egy embert se láttam még aki szidta volna,hogy ezért sz*r,azért sz*r.Már az elején megszerettem. Nekem 10/10. Írták hogy a vége egy kicsit gagyi lett,de szerintem ennél jobb End-et nem lehetett vna kitalálni,bár Ginozán én is meglepődtem hogy Kényszerítő lett belőle a végén.Ugye aki szidta őket...

Shinsekai Yori:  (SPOILER) Ez is a favoritjaim közé került,de kb így a 3.rész után a 20.részig.Utána már nagyon sablonos a történet, számíthattunk rá hogy mi fog következni ,sőt én még a végét is megjósoltam hogy Saki meg Satoru összejönnek.Mivel ők a 2 főhös akik nem fognak sosem meghalni,örültem volna pedig ha legalább Satoru meghal.Na mind1,elég drámai egy anime...Hédi,az nekem is tetszett Nevet Legalábbis a shoujo-ai szál,a shonen-ai már nem igazán  smirksweat.A Manga is jó ,bár azt had ne mondjam hogy 18+-os . Kiváncsi leszek ott mi lesz a vége,mivel elég rendesen eltér az animétől,Satoru alig kap szerepet.
« Utoljára szerkesztve: 13 márc 28, 08:12:03 írta dreamfolow » Naplózva

Lew
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #73 Dátum: 13 márc 27, 18:49:01 »

Psycho Pass: Majd írok jellemzést ha lesz 1 kis időm és nem kell rajzolnom géptanra Nevet Az egyetlen hibája az animének hogy Makishima meghalt =( Nevet
Naplózva

Hédi
Osztag Vezető
*

« Válasz #74 Dátum: 13 márc 27, 21:37:11 »

Azt én sem szívleltem de legalább olyan egyszerűen halt meg, ami pontosan az ellentéte az animében ábrázolt világnak. Bumm egy golyó a fejébe nem pedig valami kütyüvel lebénították és bedugták egy dutyiba. Szerintem ez a végére kifejezetten kellett Nevet
Naplózva

Oldalak: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 75
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins