Na belenézegettem az e szezonos animék egy jó részébe, amik legalább kicsit is jópofának tűntek. Persze ugye 1 rész alapján nem lehet véleményezni nagyon, szóval ezek az első benyomásaim:
Dagashi Kashi: Olyan, mint egy nagy édességreklám
Amúgy egész aranyos, de nem tűnik semmi extrának eddig.
Boku dake ga inai machi: Hátt... Elsőre nagyon műdráma szagú, de majd meglássuk mit akarnak belőle kihozni, mindenesetre az első rész elől kissé fintorogva áltam fel, de ugyanakkor rossznak közel se mondanám, csak nemtom... Valahogy olyan erőltetettnek éreztem, hogy a főhős srácnak ennyi minden szar beüt egyszerre.
Dimension W: Az egyedi karakterdesignjai nagyon tetszenek és a robot csaj tényleg tök aranyos, de amúgy elég "meh". Nem is igazán értem mit akarnak ezzel összehozni, és bár a világa nem különösebben egyedi, de azért jól működik. Meglássuk.
Divine Gate: Na hát hogy ebből mi akar kisülni, azt meg ne kérdezzétek. Ez egész egy rohadt nagy mágikus-modern katyvasz eddig.
Hai to Gensou to grimgar: Bár a felállás nem épp egyedi, hogy finoman fogalmazzak és a karakterek nagy része eddig nem különösebben szerethető szerintem, hanem leginkább csak vannak, vagy idegesítőek, viszont a festményszerű rajzolása nagyon nagyon tetszik és az a plothook, hogy hogy is kerültek ide az elég érdekes.
Koukaku no Pandora: Ehhh... Na ez WTF? Robot ecchi, yuri?! Ez egész tök bugyuta, de pont ezért van némi bája a dolognak. Ez szerintem tipikusan az a nagyon idióta comedy lesz, ami már annyira rossz hogy jó
Luck&Logic: Meg ne kérdezzétek miért, de nekem ez kifejezetten tetszett, habár nem igazán értem mi folyik itt még nyilván és az elég egyedi karakter designok is bejönnek. Rengeteget nem várok tőle, de szerintem egy roppant szórakoztató kis sorozat lesz ez.
Musaigen no phantom world: Azok közül, amiket eddig láttam ez a kedvencem. Egy jópofa, egyedi verzóis yokai vadászós kis cuc, ami engem valahogy a kami nomi zo shiru sekai-ra emlékeztet. (Arról nem is beszélve, hogy az ittenő főhős hangját is Keima szinkronhangja szolgáltatja).
Phantasy star online 2: Na ehhez ellenben nem fűzök nagy reményeket. Ez gész szitut meg az összes karaktert full érdektelennek tartottam.
Nijiiro days: Az e negyedévi tiszta slice of life iskolás anime, habár valamiért csak 12 perc egy rész. Eddig semmi különösebb véleméynem nincs róla. Ok... Csak Ok.
Saijaku Muhai no Bahamut: Kicsit az infinite stratosra emlékeztet, csak kevésbé idegesítő karakterekkel. Összességében az első rész alapján egész pofás sztorija is lehet akár, viszont, ami abszolút kiemelkedő benne az a zenék és a szinkronhangok megválasztása. Ez amúgy tipikusan az a mecha, ami nem zavar. Viszont miféle név az, hogy "drag-knight"
Csak nekem jut eszembe erről a névről sárkányok helyett egy transsexuális lovag?
Mindent összevetve jópofa kis anime.
És végül:
Ansatsu kyoushitsu 2: Hála istennek ugyanonnan folytatják, ahol abbamradt. A rajzolás továbbra is szép és mangahű és összességében nagyon várom a halálistenes arcot és a Karasuminátor harcot
Ja igen és az új opening messze a legjobb eddig szerintem: