Most fejeztem be a sorozatot és hát nagyon bejött.
Jó sztorija van és nincs benne olyan jelenet, amit fölöslegesnek éreztem volna. Kicsit az éhezők viadalához hasonlít ezzel csak 1 maradhat céllal és ahogy körbe felálltak Deus előtt. Meg ez a mindenki szövetkezik mindenkivel is. Persze egyértelmű, hogy csak úgy van esélyed, ha szövetkezel.
Én szeretem Yunot. Ő viszi el a hátán a sorozatot. Igazából miatta kezdtem el nézni a sorozatot, mert láttam pár képet róla. Yukkiban tetszett, hogy minden játékosnak segíteni akart mert az gondolta, hogy ők sem önszántukból játszanak és nem akarnak ölni, de persze minden egyes alkalommal elárulták és Yunonak volt mindig igaza. Yukkit nem értettem, hogy miért van annyira kiakadva, hogy Yuno embereket öl, hiszen ő is gyilkolászta a többi játékost.
Innentől Spoiler!Jó sok poénos rész van benne a komoly jelenetek között, hogy kicsit csökkentse a feszültséget. Pl, mikor a korházban Yukki apja azt hiszi hogy a fia szerepjátékozik Uryuuval.
Ami pedig a legjobban tetszett, mikor Yuno abban a nyúljelmezben akciózik.
Az ami a legjobban meghatott az a 7-es páros búcsúja volt. Ahogy a már halálán lévő barátnőjét kimenti az élete árán a romok alól és a naplóba frissül a bejegyzés, hogy "Mar eljött megmenteni tényleg ő a legjobb" és ez már a csaj halála után...
És Marco mondja, hogy nem úgy lesznek együtt öröké, ahogy képzelték de ígyis örökké együtt lesznek. Számomra az volt az egyik legmeghatóbb jelenet az egész sorozatban.
A 22-dik rész után már el sem tudtam képzelni, hogy mit tudnak csinálni még 4 részen keresztül, mikor már nem maradt szereplő. De aztán jól megoldották. Egész idő alatt azon gondolkodtam, hogy mikor jön majd az a rész, amivel elkezdték az első részt. Soha nem gondoltam volna, hogy az már a múltban volt.
Az egyetlen egy dolog, ami mellet nem tudok szó nélkül elmenni, hogy ugye Yuno szülei fontos, gazdag emberek voltak minimum 1 bankjuk és egy hoteljük volt. De senki sem vette a fáradságot, hogy ugyan legalább az otthonukban körülnézett volna, mikor eltűntek.
Én a két Yunora azt hittem, hogy ikrek de ez tényleg sokkal jobb megoldás volt. A sorozat végén érezni lehetett a Happy End hangulatot, csupán Yukinak nem. Uryuu gyerekei is rendelkeznek Deus erejével.
Viszont a credits utáni rész árulkodó. Mindenképpen érdemes megnézni az Ovát, ha teljes Happy Endet akarunk.
Itt megtekinthető az Ova angolul:
https://www.youtube.com/watch?v=2Kzkz3MxOaYFontosabb Yuno-s rész az Ova-ból: Az Ova ott kezdőik ahol a sorozat abba maradt. A 2-es Murmur megválasztja istennek Yukkit és már le is lépnek, de az 1-es Murmur amíg tiszta a terep a halott Yunóból ugyanolyan kis vörös kristályt csinál, mint Deus és megeszi, ekkor a 2-es Murmur visszajön és bebörtönözi. 2 évet ugrunk az időben. Yuno, Hinatáékkal bandázik és mivel a családja szereti, teljesen normális, de úgy érzi, hogy elfelejtett valami fontosat. A képzeletében valaki hívogatja, hogy mindenképpen találkozniuk kell. Így "betör" Deus világába, hogy találkozzon vele. 2-es Murmur próbálja megállítani, de jön Uryuu és harcol ellene.
Yuno tovább halad de Akise áll az útjába. Előszór hazudik neki, hogy az a személy nem akar vele találkozni. Ezután taktikát vált és elmondja, hogy mit tett az első énje. Ezután megakarja őt ölni egy kicsit a múltban elszenvedett veresége miatt is. Itt egy kicsit Yuno átmegy pszichoba.
Akise egy kardal támad rá. Yuno könnyedén földre kényszeríti és elveszi a kardját. A kard a kulcs az előtte lévő gömbhöz. Benne az 1-es Murmur van, akinek a szívét megváltoztatta Yuno emlékei és kicsit rá hasonlít. Ő szólította Yunot. Visszaadja neki az első Yuno emlékeit. Kis ugrás Yukkihoz amivel véget ért a sorozat. A napló megváltozik és Yuno tör be a dimenziójába és újra együtt lesznek és elmennek megnézni a csillagokat.
Ez csak a mangából derül ki, hogy Deus mindkettejüket megteszi Istennek és így örökké együtt maradhatnak a 3-dik(?) világban.