Most vittem végig, és azt kell, hogy mondjam: THAT WAS AWESOME! Ez eddig a kedvenc részem, ezen a részen látszik, mennyire eltérhetnek a szálak egymástól, itt már jobban változik a történet, a döntéseink alapján.

Miután végig vittem ezt a részt, az volt a legnagyobb "bajom", hogy túl sok volt benne, a "mi lett volna, ha.." lehetőség, annyiféle variáció előkerült
Spoiler:Hihetetlen mennyire képesek csavarni az eseményeken!

Először, még a trailer alapján nem tudtam eldönteni, kihez húz a szívem a csoporthoz, vagy az ismeretlen Carverhez, merthogy még a csoportot sem ismertem annyira, lehet hogy ők a rosszak.
Aztán a játék közepén jött a megerősítés: Kenny visszatért! Szinte 100%-ban biztos voltam benne

De utána meg már 3 irányba is mehet az ember. Carverék-Az új csoport- vagy Kenny. Carvert nem ismerem, a csoportot sem még annyira, Kennyiékkel szívesen maradtam volna, de ha a csoportom tényleg azt mondta, hogy már Carver ismer és keresni fog, akkor azon is elgondolkodtam volna, hogy talán nem lenne jó Kennyékkel maradni, nem akarjuk őket bajba sodorni.
De nem is tudom hol kezdjem. Az egyik érdekesség ami később még visszaüthet, hogy vajon ért e valamit, hogy meg akartuk tanítani Sarah-t lőni? Lehet későbbi részben majd ér valamit.

Illetve mi lett volna, ha nem csinálunk fényképet róla, akkor mi talál meg Carver a házban?

A másik nagy érdekesség ami tetszett, hogy na itt jött vissza az órás dolog.

Most már tudjuk, hogy kié volt az óra, és sajnáltam, hogy akkor nem volt nálam, de akkor is úgy döntöttem volna, hogy nem viszem el. Azért kíváncsi lettem volna mi van akkor, ha nálam van. Biztos megkérdezte volna, hogy odaadod-e neki vagy nem. Ha oda mit fog szólni? Örülni fog, vagy elkezd kérdezősködni, hogy miért van nálam? Illetve ha nem adom oda, később, még jól jöhet? Ez is egy érdekesség.

Ami tetszett benne, hogy Rebecca hirtelen nagyon jó fej lett ebben a részben, most nagyon megkedveltem.

Abban bíztam, hogy talán Clem elmeséli mi lett Christával és az ő gyerekével, mikor azt mondja Rebecca, hogy "biztos nem lesz könnyű felnevelni egy gyereke" Erre vártam volna azt a válaszadási lehetőséget, hogy "Én tudom milyen, már láttam hasonlót és..." Elmesélte volna mi történt, kíváncsi lettem volna rá.
Kennyéknek örültem, de utána rosszul esett mindig választani közülük, hogy akkor a Kennyéknek adjak igazat, vagy új csoportnak. Inkább semleges maradtam.
Sarita érdeklődik Kenny iránt, hogy mindig is ilyen volt-e. Először nem értettem, mert nekem úgy tűnt, hogy teljesen ilyen volt. Aztán azaz érzésem támadt, hogy Kenny nagyon óvja Saritát. Végre újra közel került valakihez, és nem akarja még egyszer ugyanazt átélni. Én anno meg is mondtam az asztalnál, mikor kicsúszott Kenny szájából a Duck szó, hogy ő volt a fia. Bízva abban, hogy talán ezt tudva sokkal inkább szimpatizálnak majd vele, főleg Nick.
Na de mikor kiderült, hogy akit Nick lelőtt az Walter pasija volt (mert melegek voltak), na már itt is érezhető volt, hogy már itt is mekkora csavart beleraktak. Én mindenesetre szerettem volna, ha Nick elmondja, mert ha elmondja, úgy gondoltam az a helyes, hisz a legnagyobb, a legrosszabb titok kiderül, ami komoly viszályokat úszított volna a csoporton belül. Mondtam Walternek, hogy Nick amúgy rendes ember.
Meg is látszott, hisz nem ölte meg Nicket. (erről később). A legvégén viszont megint egy nagy csavar. Megjelent Bonnie! Már az első megjelenése, és gyanús volt nekem, ahogy meg viselkedett (hisz ugye mi ismerjük a történetét, de Clemék nem) érezhető volt, hogy ezek később bajt okoznak. Waltert itt túl kedvesnek találtam még én is. Sztem Bonnie azóta megbánta, főleg, miután Carver megölte. Bonnienak sztem most nagy lelkiismeret furdalása van, és sztem majd "kap is tőlem" a következő részben Clemtől. Vagy legalább is felhozom a témát

Amit nem értettem: Az írták, hogy érdemes mindenképpen játszani a 400-al mert a döntéseik befolyásolják az ott történteket. Igaz, hogy megjelent benne Bonnies, aki a 400-ban benne volt, de mind1, hogy az ő esetében mit mondtunk volna, hisz ő mindenképpen ment volna a csoporttal. Akkor vajon milyen 400 döntés befolyásol?
Mindenesetre most volt látható először milyen is Carver valójában. Itt volt az a rész ahol egyértelműen megállapítottam, hogy ő a gonosz, vele nem lennék 1 helyen. Ahogyan bánt Carlossal, a lánya előtt, olyan kegyetlen volt, és ahogy megölte az ártatlan Waltert... Kiváncsi leszek mit hoz a köv. rész. Illetve arra is kíváncsi leszek, vajon a 400 karaktterekkel találkozunk-e. Ha igen kikel, hogyan? Ott tuti nagy kérdés lesz ki ment velünk

Ami még nagyon érdekessé tette az egészet, hogy még csak 2 rész van meg, de már most látszik mennyire elágazhat a történet (Persze a fő szál továbbra is ugyanaz, de mégis, sokkal nagyobbak az eltérések, mint az első szezonban.)
pl: Most volt először olyan rész, hogy egy karakter 3 különböző részben is "meghalhat"/ állapota módosul. Ez mondjuk nem pontos, de mondjuk érdekelne. Ha Petet mentjük meg az első legvégén, akkor ismeretlen lesz az állapota, de sztem (javítsatok ki, ha tévedek), de gondolom csak simán előkerül ebben a részben. (Hiszen hogy máshogy játszódna le az eseménysor a hídon) Vagyis már az első részben is dönthettünk a sorsáról. Ez még nem lenne elég, a 2. részben akár meg is halhat. Ha nem tudjuk Waltert meggyőzni arról, hogy Nick nem szándékosan ölt, akkor mikor Nicknek segítség kell 1 Walker ellen, hezitál, és végül Nicket megöli a Walker.
Mindemellett Alvin is meghalhat, a döntéseinktől, de túl is élheti, kérdés meddig, mert a 3. trailer nem volt túl meggyőző.
Mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok mit hoz a jövő nekik, nagyon felpörögtek az események, csak így tovább