Látod, gman! Még hogy nincs bennünk semmi közös. Mindketten baromi nagy közönnyel rendelkezünk, és pont ez a vesztünk. Pont a buszon gondolkoztam erről. Azt mondják, hogy ez a hidegvérűség negatívum. Már hogy lenne negatívum, mikor a legnagyobb királyság, hogy mindenki idegeskedik körülötted egy jelentéktelen, megváltozhatatlan dolgon és csak neked van annyi józan eszed, hogy rászarj? Az érme másik oldalát viszont úgy tudnám megfogalmazni, hogy amíg a belvilágunkkal foglalatoskodunk, addig nem fordítunk elegendő igényt a külvilágra. Vagy valami ilyesmi.
Igazából főleg mostanában csak magyar zenét hallgatok és soha nem szerettem az amerikai rapet, na meg egyáltalán a külföldi zenét, viszont ami jó bennük, hogy millió dollárokat fektetnek egy-egy klipbe, ezzel minden képkocka üzenetet hordozva, semmi sincs véletlen úgy összevágva, ahogy. Ezeket szoktam elemezgetni is, néha pedig elemzéseket olvasok és baromi nagy hatással vannak rám. Figyelmesen nézzétek meg a
No Church In The Wild klipet! Tényleg csak a tudatosaknak, jó megfigyelőknek ajánlom, akik például felfogtak valamit az Umbrella c szám klipből valamit Rihannától (csak hogy valami hírest említsek). Azért mondom ezt, mert aki nem tudja megfejteni a klipet, hogy mi miért van ott és mikor, arra csak rossz hatással lesz, avagy elérik a klipkészítők a kívánt hatást - bár nem tudom, hogy a kívánt hatás tényleg prediktív programozás-e, vagy tényleg üzenni akartak a klippel, mert ha nem fejted meg az üzenetet, akkor az agy mosás áldozatául esel, viszont ha megérted az üzenetet, akkor viszont tágul a tudatod a jövővel kapcsolatosan. Ha már erről van szó akkor aktuális: Lil Wayne-től is nagyon tetszett a Mirror című klip, fenomenális a szöveggel együtt.
Na, írok már egy harmadik bekezdést is, hátha van a duma topicba olyan emberke, aki még az előbbi agymenésem után is még olvassa az írásom. Szóval, ma ismét letesztelt az élet egy rövid kis szituációban. Ugye semmi sem történik véletlen, még az sem, hogy te itt és most ezt olvasod, ezt írom, de nem is ez a lényeg most. Ülök a buszon, jobbra két falubéli, akikkel szoktam egy járattal hazajönni. A következő beszélgetés zajlott le:
-...ja, múltkor voltam a könyvtárba.
-Mi?? Te könyvtárba jársz?

-De nem óvasni megyek oda, csak nehogy fizessek mán az internetért!
Nemsokára rám mutat a könyvtáros krapek és mondja az öregnek, hogy én szoktam olvasni, aztán elkezdtek felháborodottan arról beszélni, hogy ez mekkora gáz már. Na, a jó öreg régi énem ezen biztos felkapta volna a vizet azt beszólt volna valami szépet nekik, de most csak felszabadultam röhögtem egy jót. Olyan felemelő érzés volt, hogy a magam ura vagyok és nem érzek irántuk semmi negatívumot.
Amúgy jó volt a szülinapi bulim, igaz csak hárman voltunk, de hát na, most megtudtam, hogy kik az igazi barátaim. Elhívtam egy nagy csomó embert, mind kifogásgyárak voltak. Felköszöntött facebook üzenetben nagyjából húsz emberke, az üzenőfalamon ötven és élőbe hárman voltunk. Jó fele haladunk, önkéntesen fekszenek bele a mátrixba az ismerőseid. Senki se akar már hús-vér élményeket? Elszomorító! Megint csak az ünnepes példákat tudom felhozni, mindenki szürkeségben él, senkinek nincs kedve semmihez, az ünnepekkor, még karácsonykor is panaszkodnak, hogy nincs ehhez kedvük, de amikor arról van szó, hogy mit kaptak az életről, akkor is más a köcsög! Ezek az emberek alanyi jogon várnak mindent az élettől? Annyira jelentéktelennek tartom ezeket a facebook felköszöntéseket, legyen az szülinap vagy névnap, de beszélhetünk részvétnyilvánításról is, ha meghalt valakinek valakije. Lehet velem van a baj, hogy így látom, de akinek ez jól esik, hogy egy barátja, haverja vagy a saját anyja a facebook üzenőfalán köszönti fel, az mentálisan beteg, már nem annak a világnak a része, ahol én, mi élünk - vegye magára, aki akarja. Persze azt megértem, hogyha valakit interneten keresztül ismertem meg és így nyilvánítja ki a jókívánságát felém, de ha lenne rá alkalma, hogy kezet fogjon velem, vagy adjon egy puszit és nem teszi, akkor ne írjon. Hívjon fel, vagy pacsizzunk le, igyunk egy sört vagy nyaljunk egy fagyit, de ez így puszta érdeknézés.