De most attól, mert te úgy tartod, hogy semmi haszna, értelmetlen, oltári baromság, attól ezt lehet hogy mondjuk-példát mondok: Gman- nem így gondolja.
Nyilván. Ezt írtam én is.

Ebben a topicban nincsen ilyen cél. Itt a felesleges töltelék baromságokról is nyugodtan folyhat a csevej oldalakon keresztül. Egyetlen cél, hogy addig is elűzd a melléd szegődött unalmat, mert számodra már nem kívánatos társ. Nyilván ezt mindenki úgy teszi meg, ahogy képességei, az aznapi szellemi frissessége, vagy netán a hangulata engedi. Ha esetleg az adott pillanatban az az illető legnagyobb baja, hogy hideg van, akkor értelemszerűen ezt fogja kiadni magából.
Ha nem cél, hogy megismerjünk egy picit a másikból, akkor mire jó a fórum? Akkor ott a chat.hu, ugyanúgy arctalan emberekkel beszélgethetsz a tél szörnyűségeiről. Bár régen jártam már ilyen helyeken, de szinte biztos vagyok benne, hogy manapság már van téma szerinti felosztás is, úgyhogy lehetséges, hogy van külön mesék-anime téma, úgyhogy még az sem kifogás, hogy esetleg kizárólag animerajongóknak akarsz panaszkodni a télről.

Másrészt meg pont ez érdekel, erre kérdeztem rá. Hogy ez miért kikapcsolódás? Ha unatkozok, akkor olvasok egy könyvet, nézek egy filmet, bekapcsolom a TV-t és nézek random valamit, játszok. Miért pont az unaloműző, hogy másoknak leírhatom, hogy milyen rossz, hogy hideg van?

Szerintem ez nem egy társkereső oldal, hogy nagyon belemenjünk a nézetekbe. Az oktatás ügyi reformhoz, meg ki szeretne otthon, egész nap után még politizálni?!
Ezt hagytam a végére, mert bár még nagyon fiatal vagy hozzá, és így nem is Neked írom feltétlenül, de tökéletesen leképezi egyébként a 20-30-as éveikben járó fiatalság véleményét is. Egész nap végig dolgoztunk, tanultunk, akkor meg a fszom akar még
politizálni is, bármit is jelentsen ez - de mindenképp negatívat. Minek artikulálni bármilyen csatornán a véleményünket, arra vannak a politikusok, hogy minden gondot megoldjanak helyettünk!
Aztán meg emelkednek az adók, valami nem úgy megy, ahogy elvárjuk, akkor meg széttesszük a kezünket és dühösen ordibáljuk: rohadt politikusok, hát nem ez lett volna a dolgotok?
Ez volt a Kádár rendszer logikája, valakik majd felül megoldják a dolgokat, nekünk elég a saját problémáinkkal foglalkozni. Szomorú, hogy lassan már a fiatalságba is átivódik ez a gondolat, pedig pont nekik kéne elkezdeni az új irányt. Nyugaton, vagy még inkább az északi államokban nem azért megy olyan jól, mert ott olyan okosak a politikusok, vagy mert ott tudják a titkot, hogy hogyan működik a világ. Hanem mert ott az emberek szolidaritást vállalnak, beleszólnak a közügyekbe, elmennek szavazni, tüntetni, kifejezik az álláspontjukat. Ott fel sem merül valakiben, hogy a kormány nem értük van, hanem magukért. Hogy miért? Mert tudják, ha így lenne, akkor a kormány rövid időn belül megbukna, így a politikusoknak sem érdeke. Ezek azok a helyek ahol általában 90% körüli a választói részvétel, míg itthon nagy nehezen, milliárdos kampányok árán érünk el 55%-ot.
És így alakul ki az a kép, hogy a kormány gonosz, főleg a mostani. Az fel sem merül az emberekben, hogy de hát mi juttattuk oda őket, és csak belőlünk termelődhet ki olyan erő, ami tisztességesen végzi a dolgát. A mai magyar választópolgár szerint a politikusok majd valahonnan jönnek, majd valaki megoldja a problémákat, csak nekünk ne kelljen csinálni semmit.
Persze ez összetett kérdés, hisz az iskolákban nincs társadalomismeret, vagy ha van is, akkor a történelemóra keretén belül, hogy el lehessen bliccelni, és lehessen ahelyett is történelemórát tartani. De legalább van trigonometria, ami igaz, hogy az életben kvázi egyáltalán nem hasznos, de legalább helyette nincsenek alapvető banki, pénzügyi ismeretek, és az emberek nagy része kamatos kamatot sem képes kiszámolni. Ő belőlük termelődik ki az a réteg, akik szerint a bankok a pokol legmélyebb bugyrából kilépő végtelen Gonoszok, akik ellen össze kell fogni, mert Nekik egyetlen céljuk az emberek életének megkeserítése, miközben aranykupákból isszák az újszülöttek vérét.
Úgy juttat ki a rendszer fiatalokat az utcára, hogy nem tudják 18 évesen, hogy hogyan működik a választási rendszer, habár választani elmennek, és fogalmuk sincs, hogy ők hogyan tiltakozhatnak valami ellen, vagy hogyan szólhatnak bele a dolgokba. És akkor csodálkozunk, hogy a gonosz kormányok ezt még erősítik is, hát hülyék lennének, hogy nem.
Na elég, megint elmentem egy nagyon bonyolult témába, amit még valószínűleg én sem látok át teljesen, szóval ignore.