Szerző: Shinohara Kenta, aki egykor Sorachi Hideaki, a Gintama szerzőjének asszisztense volt.
Az anime /2011/ és manga/2007/ szintén fut, a TV Tokyo és Weekly Jump jóvoltából.
Műfaja:comedy,drama
A történet 3 japán középiskolás körül forog, Fujisaki Yusuke /
Bossun/, Usui Kazuyoshi /
Switch/ és Onizuka Hime /
Himeko/. Ez a trió alkotja az iskola Sket Dan elnevezésű klubját, melynek célja az emberek segítése, nem számít, hogy az illető tanár vagy diák. Mindhárom szereplő defektes a maga módján, a történet folyamán természetesen megtudhatjuk az okokat. Részenként eltérő kérésekkel fordulnak hozzájuk, így ismerhetjük meg a mellékszereplőket, akiknek szintén nem kell a szomszédba menni némi elmezavarért hiszen nem mindennapi figura az iskola "Szamurája", az Okkult mániás Reiko, vagy a shoujo fan Roman. Az ellenség szerepét (legalábbis ott,ahol én tartok) az iskola diáktanácsa foglalta le, de még az ott lévő szereplők is kedvelhetőek, egyediek.
Én még csak az animét láttam, ma tervezem a manga elkezdését, azonban az előbbi igen kellemes szórakozást nyújt, a rengeteg poén mellé néhány drámai jelenet és rész is társul, az első komolyabb drámai részek váratlanul értek, kezdtem úgy érezni, hogy laposodik az egész, de ekkor újabb lendületet vett.
Az első rész szvsz elég gyengére sikerült, a második már jelentősen javult véleményem szerint. A poénok különböző helyzetekre, a szereplők jellemére épülnek, ám én szerettem az apró utalásokat más animékre és mangákra is.
A sorozat kapott egy
Gintama Crossovert is, ami szintén egész jól sikerült (mondom ezt úgy,hogy a Gintamat csak hallomásból ismerem).
Mindenkinek ajánlom aki egy könnyed 20-22 perces kikapcsolódásra vágyik, hisz mindenki tudja, hogy a Sket Dance a "Szegény emberek Gintamaja"