Mivel én gonosz párti vagyok az Oración Seisre megy a szavazatom. Messze a legösszeszokottabb sötét céh eddig a Fairy Tail világában és a külön öröm, hogy a legtöbb taggal tud az ember szimpatizálni a sanyarú sorsa miatt. Az is tetszett bennük, hogy mint egy rendes céh beszélgettek egymással, meg oltották is egymást. Ha nincsen a szabály miszerint a gonoszoknak mindenképp bukniuk kell, szerintem még a mai napig is a mangában lehetnének, annak ellenére, hogy Mashima hirtelen alkotta meg őket, nem tervezett velük sokat és időhiány miatt a nevet is a Rave Masterből vette át.
A Grimoire Heart-al annyi bajom volt csak, hogy nem kellett volna az Elveszett Mágiákkal legyőzhetetlennek beállítani őket, mert minden tagját legyőzték utólag még azt is, aki bármit megtestesíthet(Rustyrose). A másik problémám az Ultear kis szervezkedése volt, hogy majd ő Meredyvel saját magának akarja Zerefet és lelépnek vele. A harmadik problémám csak annyi, hogy nem kellett volna beletenni őket az S-osztályú vizsga arcba, bőven jöhettek volna utána.
Az OS arcban megtudtuk, hogy 4 nagy sötét céh van. Az OS arc után jött az Edolas arc levezetésnek, hogy utána jöjjön még egy sötét céhes. Csak az lett a baj, hogy szerintem a vizsgarészek sokkal jobbak voltak, mint a GH elleni harc. Tehát nem kellett volna a GH-val tönkretenni ezt a jó arcot. A Fairy Tail csatája arc is az egyik legjobb mégse volt benne sötét céh, hanem a céhtagok harcoltak egymás ellen. Ebből is ki lehetett volna hozni minimum azt az izgalmat.
Visszatérve a GH-ra a karakterek azt mondom rendben voltak, majdnem az összes tagban volt valami, amit bírtam.
A Raven Tail meg eddig a legalja mindennek. A karakterek idegesítőek, ocsmányul néznek ki és ráadásul pitiáner módszereket alkalmaznak. Egyedül a maszkos tagtól várok valami különlegeset, meg még érdekel Obra képessége. Aztán felőlem fel is lehet őket áldozni Zerefnek.
Tartaros: Nem tudom, hogy valaha lesz-e róluk szó, de rájuk nagyon kíváncsi vagyok. Görögös beütés várható, alvilág kapuja szó szerint lefordítva a céh neve, viszont Hádész meg halott.
Ha törvényes céheket nézzük, van olyan ember akinek más a kedvence a Fairy Tailen kívül?
Szerintem nemigen lesz