Aes Sedai
|
|
« Válasz #12439 Dátum: 15 okt 09, 22:52:02 » |
|
Age of Ultron:
Bepótoltam ezt, mert eddig kimaradt. Hááát... azért ez elég felemásra sikeredett. Nem volt rossz, de igazán jó se. Valahogy egyáltalán nem hozta azt a hangulatot, mint az első Bosszúállók, talán ez hiányzott belőle a legjobban. Kicsit túl sok volt a csihi-puhi, és kevés az igazán jó színészi játék. Az egész valahogy olyan erőltetettnek tűnt nekem.
Maga a sztori egyébként nem volt rossz, persze öntudatra ébredő és az embereket kiirtani akaró mesterséges intelligenciát azért láttunk már eleget a moziban/tévében. És mielőtt valaki jönne azzal, hogy "de nem mer' az eredeti képregényt már jóval a Terminátor előtt kitalálták, valójában húszezer évvel ezelőtt vésték kőtáblába két mamutrajz közé", gyorsan szólok, hogy ez nekem és az ezt a filmet megnéző emberek 90%-nak legfeljebb érdekesség a Wikipédiáról, de nem sokat változtat azon, hogy ez a film egy elcsépelt témát vesz elő újra, és ad el, csak most Vasemberrel. És hát sajnos, ha az ember blockbustert akar forgatni, akkor a nézők 90%-a fontosabb, mint a maradék 10. Persze ezen a lehangoló képen azért sokat javít az, hogy Ultron tényleg szórakoztató és jó karakter volt. Bár a képregényekben állítólag menőbb (ezt amúgy el is tudom hinni), nekem így is bejött a stílusa.
Az akciójelenetek jók voltak, de azért néha a kevesebb több lenne. Meg kicsit tényleg vicces, hogy ebben a filmben a Bosszúállók ügyletei több város is romba dőlt, szóval azért valahol elég gáz ez így. (A PG13 nagy úr, tehát hullákat nem mutatunk, de azért gyorsan matekozzunk kicsit, szerintem ebben a filmben alsó hangon 50-100 ezer teljesen ártatlan civil halt meg. Mondjuk az előző részben a másfél vagy akár a kétmilliót is elérhette ez a szám. Emellett már azért egy kicsit olyan álszent volt a nagy civil mentés a végén.)
Quicksilver halála: ez volt ugye a nagy dráma a végén, nyilván itt kellett volna kiakadni. Hát valahogy ez se jött össze. Egy teljesen előzmény nélküli random bedobott mellékszereplő halála (gyors ismétlés: kőtábla mamutok között stb. most nem játszik) azért nem tud akkora hatást kelteni. Őszintén szólva én azt hittem Hawkeye fog meghalni (jah, megúsztam a spoilert fél évig xD), szóval mondhatni kellemes csalódás volt. Scarlet Witchet azért jobban sajnáltam volna, mert mégiscsak lány, meg ő azért egy fokkal érdekesebb volt. Summa summarum a dráma elmaradt itt is.
Mi volt még? Hát az Iron Man3 elég sok kárt okozott Tony karakterében, pozitívum, hogy tovább nem rontották a dolgot. Igaz a várt javulás (visszatérés a Phase 1 Vasemberéhez) is elmaradt. Natasha jól nézett ki, naná. A többiek is rendben voltak, most mondjuk talán még Thor hozta a leginkább a formáját. Hulk full emo volt, de ő mindig az.
Vajon az utolsó harc helyszínét miért a Donyecki Népköztársaságról mintázták? Bár legalább egész hiteles volt. Egyszer azt hittem, még Lenin szobrot is láttam, gyorsan visszatekertem, sajnos nem az volt, de gondolom, akit lekötött a robotcsépelés, annak ez nem tűnik fel. (Btw: a robotok helyett kitalálhatnának már valami új PG13as megoldást a vér nélkül mészárolható ellenfélre. Én sose sírok a PG13 miatt, és hiszek abban, hogy lehet ezzel a ratingel is jó filmet csinálni. Csak most nem jött össze) Visszatérve: voltak Ikarus buszok és Lada Nivák is. Ez azért tetszett.
Persze a sok fikázás ellenére (én divatból sose fikázok), azért annyira nem volt rossz ez a film. Szóval simán meglehetett nézni, csak az az igazi "húbazmeg" érzés maradt el, ami az első filmet követte az emberben. Kicsit olyan felemás lett ez is mint az egész Phase2. Abban összesen egy jó film volt (Winter Soldier), egy igazi remekmű, amit nem lehet csak "jó filmnek" nevezni (Galaxis őrzői), egy Thor2 ami nem tudom, az miről szólt? na meg a nagyon gyenge Iron Man3. Meg az AntMan amit nem láttam. Hát jövőre Phase3 meg Civil War, nagyon várom ezt a filmet, elég nagy elvárásaim vannak. Mondjuk itt ez a széthúzás annyira nem volt jól előadva, de ha a téma kap egy teljesen saját filmet, ez lesz ugye a Civil War, abból még sok jóság kisüthet. Aztán lassan jöhetne a reboot az egész Marvel filmes univerzumnak.
|