Ez a Stannis dolog hatalmas elképzelhetetlen brutális méretű f*szság volt. Be lettem spoilerezve, ezért tudtam, hogy jön, de nem is lehetett volna ezt jól megvalósítani. Teljesen lerombolták vele Stannis karakterét, meg értem én, hogy itt senki se tisztán jó vagy rossz, ezért kellett sározni egy kicsit Stannist, de ezzel kib*szottul túllőttek a célon. Lehetett volna valami okosabbat kitalálni azért, mert ezzel normális ember nem tud azonosulni, Stannis meg eddig azon karakterek közé tartozott, akikkel lehetett. Meg a könyvhöz képest nagyon ostobán fest ez az egész, ott ugye Stannis azért folyamatosan kétkedik ebben az egész vallásban, mint ahogy a sorozatban is egészen idáig. Ehhez képest hirtelen a saját lányát is élve elégető fanatikus lesz belőle. Hiába, úgy tűnik az ISIS megjelenése adott pár tippet a két fasznak, akik trollkodják szét Martin művét. Olyan egyszerűen nem létezik, hogy egy ember a saját lányát élve elégeti. Ilyet csak elmebeteg csinálna, Stannis eddig nem volt az, semmi jele nem mutatkozott ennek, ez teljesen hülyeség. Egyébként csak nekem tűnt fel, hogy a papnő lófaszt se varázsolt közben? Így meg főleg nem látom értelmét.
A jelenet megvalósítása jó volt viszont, mármint technikai értelemben, nagyon drámai volt.
Pedó Meryn Trant felesleges sokkolás már nekem, minden részbe kell valami aberrált baromság? Maga az Arya vs. Ser Meryn ötlet, ami ebből kijön nekem egyébként tetszik. Martinnál néha nagyon esik már darabokra az egész történet, egy ilyen kis mellékszál meg pont arra jó, hogy összefogja a dolgokat. Teszem hozzá, Arya a könyvben is kinyír valami hülyét maszekba, de több értelme van egy régi ellenséget elővenni erre, mint megint új szereplőt behozni.
Dany és társai: Dany nagyon királynőtlenül viselkedett az elején. Jó, nem tetszik neki a gladiátorviadal. Ok. De beleegyezett, akkor már legyen benne annyi méltóság, hogy kussban végigüli, az a gyerekes durcizás baromi szánalmas volt. Maguk a harcok jók voltak, meg persze barbár szokás, de azért ebben a világban ennél rosszabbak is vannak. A sárkányakció az nagyon rendben volt. Persze Dany simán otthagyta az elvtársait egy rakás ellenség gyűrűjében a végén.
Mormont meg megfertőzte Danyt is a kőzombivírussal? Még jó, hogy a filmben ez csak akkor rohadt fertőző, ha a történet épp így kívánja. xD