A könyvből egyértelműen kiderül, hogy Jon az Azor Ahai.
Öreg Mormont adta neki a kardot.
Amúgy titeket eltartanak, hogy napközben, munkaidőben már nézitek meg itt spolereztek?
Egyébként kibaszott jó volt az új Walking Thrones rész. A végén ez a zombicsata ütősre sikerült, bár az epic harc ugye mindig az évad 9. részében van, kíváncsi vagyok ezt a Stannis vs. Boltongecik csatával hogyan tudják überolni. Persze a mostani részben is zavaró volt a szinte teljes Sansátlanság, meg Sansa is hagyhatná már Theont a francba, igazán hagyhatná már az a töketlen szerencsétlen, és kereshetne más kiutat, Theon nem tud neki segíteni, mert nincsenek meg a golyói hozzá. (Szószerint és képletesen se)
A Dany és Tyrion dolog nagyon tetszik, én is úgy érzem, hogy ennek az 5. könyvben már benne kellett volna lennie, a törp csaj helyett. Jó kis "páros" lesz ez, és végre Danynek van egy valódi intrikus tanácsadója, aki tényleg tud neki segíteni. Barristan halálát meg ez valóban értelmessé tette, ahogy ti is írtátok.
Cersei meg, hát ez még hasonlít nagyon a könyvre, tudjuk mire megy ki a játék.
És élvezzük. Bár a földről lefetyelős jelenetnél már kicsit megsajnáltam Cerseit. Ami meglep, mert amúgy rühellem. Kicsit sajnáltam, hogy nem került említésre a ZombiTerminátorGregor, pedig erre számítottam.
Aryás részek: a könyvnek ez az egyik csúcspontja (amikor árva lányként adja elő magát), itt azt a hangulatot sajnos enm igazán adják vissza. Tény, hogy erre nem is számítottam, emiatt nem is volt bajom vele.
Mi volt még... semmi. Ja Sam és Szegfű érdektelen jelenet.