GoT
Kevés volt a Sansás rész. Azért a múlt heti nagy dráma után elvárható lett volna, hogy többet foglalkozzanak a karakterrel. Ehhez képest nem sok, az első remény a menekülésre megbukott, Theon meg nem fog segíteni, ezt eddig is tudtuk, meg gagyi is lenne ha ő segítene. Sansa meg szerzett egy dugóhúzót és ... ja lófasz, semmi várjál még egy hetet, ma meg inkább basszunk el 15 perc értékes játékidőt a dornei fillerrel.
Azért remélem Bronnak összejön a grupi a homokkígyókkal.
Csak kár, hogy azt nem tudom még mindig, melyik melyik. A vetkőzőset hogy hívják? xD Amúgy az a jelenet nem volt rossz.
Sam és Szegfű. Ez a rape téma kezd már egy kicsit az agyára menni a készítőknek, úgy érzem. Bár a könyvben nem úgy volt, hogy a vadember csajok erre gyúrnak nagyjából? Szóval, hogy a faszinak el kell rabolnia a csajt, aki ezt meg akarja akadályozni? Ez már eléggé erőszak. xD Furcsa fétiseik vannak, bár tény, hogy Szegfű eléggé beindult attól, hogy két részeg állat meg akarta húzni, és előtte a fasziját véresre verték a szeme láttára. Bazz ennyire GRRM se beteg. Kb. nulla realitás van arra, még vadember körökben is, hogy egy ilyen "élmény" után egy nő első dolga legyen, hogy beleüljön az első arra járó faszba, még akkor se, ha az a faszijáé. Mindegy, ez már tényleg súlyos azért. Értem én, shock value meg minden, na de akkor is.
Mi volt még?
Tyrion, Dany, Jorah. Ez jó volt. Nekem a módosítás is tetszik a könyvhöz képest, a Dany Tyrion tali nagyon hiányzott az 5. könyvből. Itt nem baj, hogy kicsit belehúztak, bár nekem a könyvbéli kalandos út is tetszene, ha nem 10 évenként lenne új kötet.
Stannis: én egy kicsit aggódok, durva ez a módosítás, hogy a hercegnőt akarja a banya megégetni. Remélem Stannis nem megy ebbe bele, bár azért benne még lehet bízni. A jelenete fasza volt egyébként, mint szinte mindig.
Cersei végre megkapta.
Persze ezt a könyvből lehetett tudni, és hát nagyon jól is lett megvalósítva a soriban is. Lena Headey az egyik legtehetségesebb színész a történetben az biztos. De ez főterrorista kezd egyre gázosabb lenni. Lassan már nem elég neki a buzi, kurva és bulizás ellenes dzsihád, hanem a bolsevizmus felé is kacsingat? Csak Dany meg ne tudja, még a végén együtt alapítanak westerosi kommunista pártot.
Na, várjuk a folytatást.