Cersei: ugyanolyan hülye, mint a könyvben, grat a színésznőnek, hogy ezt ilyen hitelesen adja vissza. Ez a buziellenes dzsihád azért kicsit vicces, a könyvben jobban volt ez a vallási fanatikus vonal felhasználva.
Loras simán bekamuzhatta volna, hogy az anyajegyét nem b*zulás közben látta meg Olyvar.
A könyvben már nem emlékszem, hogyan használták fel a fanatikus vonalat.
Arya: a könyvben ezek az Aryás részek nagyon jók, itt kicsit laposabbak. Azért elvagyok vele, de már nagyon várom, amikor utcagyerek lesz belőle. Azok a braavosi részek számomra a könyv csúcspontjai közé tartoztak, mondjuk nem is csak a cselekmény, hanem a leírások miatt is.
Aryánál nagyon badass lenne, ha valahogy meg tudná szerezni az anyja arcát és úgy gyilkolászna random Frey-eket.
Ha már Lady Stoneheart nem lesz benne a sorozatban.
A csarnok egyébként elég durván nézett ki, csak végig arra gondoltam, hogy a magasan lévő arcokat hogyan tudják leszedni.
Egyébként dramaturgiailag is felesleges volt az egész
Theon szempontjából lehet, hogy nem volt felesleges, mert hátha ettől fog bekattanni és csinálni valamit a Boltonok ellen.
Azt sajnálom, hogy pl. Wyman Manderly és a többi északi kimarad a sorozatból és Mance női sem gyilkolásznak éjszakánként, egyre jobban növelve a feszültséget Deresben az egymást amúgy is gyűlölő házak között.
A könyvben nagyon jól ábrázolta Martin papa az egyre növekvő konfliktusokat, különösen a Frey-ek és Manderly emberei között. Frey-pite se lesz...
Jaime és Bronn: eddig nekem tetszett a koncepció alapvetően, de azért kicsit olyan ez az egész, mint valami idétlen buddy cop film. Azért így is jó volt, meg a harc is tetszett.
Ez a Homokkígyós-mentőakciós cselekményszál szerintem nagyon kínos és erőltetett, volt is erről egy kép, nemrég linkeltem. Jobb lett volna, ha inkább kihagyják a sorozatból.