Ma volt szerencsém a Fury című filmhez és emberek ezt a filmet LÁTNI KELL !!! ( 3 felkiáltó jellel )
A brutalitás már-már TWD szinten van jelen a filmben. A tankcsaták, meg úgy az egész film valami elképesztően látványosra sikerült. Külön tetszett, hogy a végétől eltekintve, végig tisztában voltak az erőviszonyokkal. Értsd: A Tigris tank, azért Tigris tank
4v1-ben sem kell félteni, pont mint a valóságban.
Klisé mint, olyan. Az nincs. Fordulatos és végig max fordulaton pörög.
A szereplők, mind a mellék és főszereplők iszonyat, hogy milyen jól játszanak, de aki fantasztikusan alakít még hozzájuk képest is, az Brad Pitt és Jon Bernthal ( Shane ). Brad Pitt eszméletlenül jól játssza a kemény, badass tankparancsnokot, aki az ideg összeroppanás szélén áll. Jon pedig, mint kőbunkó, tapló redneck egészen elképesztő.
És az a legdurvább az egészben, hogy milyen klausztrofób érzeted van, amikor belülről mutatják a tankot.
És az egész film alatt benned van, az a szomorú érzés, hogy ezek az emberek, ha túl is élik a háborút, már képtelenek lesznek visszatérni a normális életbe. És ahogy nézed a filmet, és tudod, hogy ezt ők is tudják, de tovább haladnak, mint egy mentőövként a parancsba kapaszkodva az valami egészen szánalmas és szomorú.
Amikor beültem erre a filmre, úgy voltam vele, hogy látni fogok egy jó háborús filmet. Arra nem számítottam, hogy évtizedekig visszamenőleg, a legjobb háborús filmmel lesz dolgom.
Ha ebben az évben, csak egy filmet néztek meg moziban, az a Fury legyen. Jó tudom, hogy lesz még itt egy Avangers 2, egy Interstellar, meg egy Hobbit is, de kötve hiszem, hogy bármelyik hozni tudja ezt a szintet.
edit: Holnap írok a TWD-ről is, de most teljesen a Fury hatása alatt állok.