Pont ez tetszett meg, hogy nem a regényes hős típusként ábrázolják Szulejmánt, hanem a maga szerelmes, befolyásolható és kegyetlen módján. Azt mondják, nincs nagyobb bánat annál, hogy egy szülőnek kell eltemetni a gyermekét, és valóban elgondolkodtató, hogy mit gondolt ez az ember, mikor a hatalomért és félelemből megölette a saját fiát, akit tévesen vádolt meg árulással. Azt hinné az ember, hogy ez hatalmas törés lehet egy apa életében, lehet az is volt, de mégis meggyilkoltatta a másik fiát is.
Nem is mondtam, hogy csak Szulejmán története elgondolkodtató, a magyar történelemben is rengeteg hasonló szomorú történetet lehetne idézni, elég csak az Árpád-háziak uralkodását felidézni.
Bár valószínűleg felesleges volt válaszolni, mert duma topicos és itteni próbálkozásaidból is jól leszűrhető, hogy csak idegesíteni akarsz, bár kérdés, hogy miért. Annyi bizonyos, hogy ez a sorozat van olyan korhű, hogy egy érettségire simán felkészítené a török diákokat az adott korból, sőt még többet is meg lehet belőle tudni, ami szerintem értékelendő a mai korban, és talán a magyarok is csinálhatnának már egy hasonló sorozatot, bár nekünk még a korhű ruhák összeszedése sem jönne össze, nem beszélve a szar színészeinkről meg a hipsztersznobművész rendezőinkről, szóval nem hiszem, hogy valaha is látok hasonlót a magyarokról.
Syzygy, még tüntetés is lesz emiatt az RTL székháznál. ikszdé
Az viszont igaz, hogy az RTL klubon Szulejmánt nézők átlag IQ-ja szerintem nem éri el a 60-at. Még egyet sem láttam, aki helyesen tudott volna írni, szóval ezeket nem hiszem, hogy bármilyen műsor képes lenne kiművelni, történelemhűség ide vagy oda.