Anyámat, is elkezdte érdekelni a GoT, így végignéztem vele az elejétől. Pont ma fejeztük be a sorozat végignézését, és felfigyeltem egy apróságra, ami felett elsikkadtam, de most egymás után láttam az utolsó két részt, így azonnal szemet ütött a dolog.
Valaki kérdezte visszább, hogy mi értelme volt a bogár zúzdosós Lannister történetének, hogy rászántak vagy 5 percet.
Persze az gondolom mindenki számára nyilvánvaló, hogy az "egyszerű" válasz az, hogy mert megbuggyant az a Lannister, amikor a dajkája a fejére ejtette pólyásként, és hosszasan levezette Tyrion, hogy igazából, mert csak. Gonosz volt, élvezte, és talán csak ez szerzett igazán örömet az életében. De végül nyílt kérdés maradt a dolog, és Tyrion feltette a kérdést Jamienek, hogy szerinte miért is tette ezt a buggyant Lannister (nem mondta ki a választ Tyrion, nem is tudom, hogy ő végül megértette-e ezt az egészet, főleg, hogy ennyi időt szánt a megértésére, de szerintem már ő is kapizsgálta, amire lentebb rávilágítanék).
Na ez volt a kézenfekvő rész. Az igazi válasz a következő részben rejlett, szerintem, még pedig, amikor Jamienek elújságolja Cersei, hogy mindent elmondott Tywin papának, és hogy őt választja (a választása talán részben igaz is volt, de szerintem ez is csak egy újabb játszma volt Jamievel (is), hogy Tyriont biztos halottnak tudhassa, mint amikor Oberynt is megkörnyékezte a lánya (Myrcella) kapcsán, hogy befolyásolja). Itt elhangzott Jamietől az, hogy mit fognak szólni a körülöttük lévő emberek, hogyha nyíltan felvállalják a vérfertőző kapcsolatot. És Cersei válasza: "Az emberek suttognak majd, viccelődnek. Hadd tegyék! Olyan aprók, hogy nem is látom őket. Csak azt látom, ami fontos."
Cersei --> a buggyant Lannister ; a körülötte lévő emberek --> a hangyák.
Megmerem kockáztatni, hogy ez adta meg a végső lökést Jamienek, hogy ki kell szabadítania Tyriont (Cersei megint felvezette gyalázkodással, hogy hogyan tekint az öccsükre születésüktől fogva, de ez a rémisztő párhuzam biztos bevillant Jamienek, és már megértette az öccse szavait). Persze még megkuffantotta Cerseit, megint, de nagyon remélem, hogy utoljára..