Game of Thrones s04e10Ez egy erős darab volt, azt kell, hogy mondjam. Annak ellenére is, hogy nagyon átköltötték az alapsztorit helyenként, ez tényleg nagyon jó volt. Mondjuk durva, hogy Jojen meghalt, ez meglepett, meg nem is értem, azt hittem neki még lesz szerepe? (Joggal felvetődő kérdés: vajon, akit a filmben megölnek, azt tekinthetjük úgy, hogy a könyvben se lesz már jelentős szerepe ez után?)
Stannis jelenete nagyon jó volt, de ezt oda kellett volna szúrni még a 9. végére, mert túl rövid volt, így már kár volt halasztani, csak megtörte a Falon vívott csata menetét.
A készítők végre fellélegezhetnek, elég volt a drága CGI sárkányokból, eddig is nagyon rejtegették őket, de mostantól már beléjük se lehet majd kötni emiatt. xD Bent vannak a kamrában, oszt' cső.
Nagyon jó volt az a jelenet, amikor a felszabadított rabszolgával beszélt Dany, jó rávilágított arra, hogy mekkora marhaságokat csinál itt vörös zászlók alatt.
Hát a Véreb vs Brienne csata az nem volt semmi, kemény és brutális volt, ahogy ehhez a két "állathoz" illik.
Ygritte temetése alatt az jutott eszembe, hogy ha ez TWD lenne, akkor tutin nem hagynák ki, hogy a csaj felkel és megpróbál befalni egy kicsit Jonból.
Amikor Branék megérkeztek, akkor hirtelen Diablo megfilmesítéssé vállt ez az egész. Legalábbis azok a mozgó csontik tutin onnan lettek véve, és még fireball-al is nyírták ki őket. (Illetve nem tudom eldönteni, hogy a csajt castolt e valamit, vagy kézigránátokat/Molotov-koktélokat hajigált-e. xD)
Nekem a Jaime és Cersei rész nem tetszett, a könyvben ekkorra már túl vannak ezen a kapcsolaton, ha jól emlékszem. Viszont előtte a Tywin és Cersei jelenete, az nagyon jó volt.
Tyrion szökése is tetszett, bár az apjával való dialógusból két fontos elemet kihagytak (where whores go, valamint az a szöveg, hogy Tyrion Tywin egyetlen igazi fia, az ő kicsinyített hasonmása.) Ezenkívül
nagyon nem tetszett, ahogy Tyrion megölte Shae-t. Ez tipikus "Han Shot First" probléma volt az én szememben. Buta amerikaiak kedvéért írták át úgy, hogy a ribanc kezdte a harcot, és Tyrion csak védekezett.
Kit hagytam ki?