Megnéztem a hetit GoT-ot, kellemes csalódás volt. Annyira írtátok itt többen is, hogy mekkora filler rész, hogy azt hittem unalmas lesz. Ehhez képest sokkal unalmasabb részek is voltak már az évadban, pedig azokban történt is valami. xD Itt viszont egy kicsit megint jobban előjött a könyvek hangulata ezekkel a dialógusokkal.
Arya egyre inkább kezd Lizze-vé válni. Ahogy lazán hasba szúrta a csávót, az nagy volt, tiszta pszichopata. (Ne felejtsük el, a sztori szerint 9 vagy max 10 éves kiscsajról van szó
) Egyébként nekem tetszik nagyon, hogy a könyvhöz képest jobban kifejtik a Vérebbel való közös utazásukat. Mindkét színész nagyon hiteles, jók maguk a karakterek is, és ezek a jelenetek sokat tesznek hozzá az egészhez, ez egy jó módosítás volt. Meg Arya egyébként is egy jó szereplő.
Tyrion végig nagyon elemében volt, mindegyik jelenete tetszett, főleg amikor Bronnal beszélt. Hiába, ezek a zsoldosok már csak ilyenek. Könyvben is jó volt ez a rész.
Gregor meg nagyon állat csávó, nagyon várom ezt a harcot.
Bár azért egy kicsit irreális nekem ez a Gregor dolog, maga a faszi is (igaz, ő a könyvben is az volt), meg az, hogy csak úgy heccből gyilkolászik ott kedvére. Lehet a kváziközépkor nem modern jogállam, de azért ilyet szerintem ott se lehet.
Dany, hát nem volt most túl érdekes, kivéve a szexi új szerkóját. xD Az jó volt nagyon, szegény Jorah meg, hát őt sajnálom, szar lehetett neki. De még szarabb lesz, ha kiderül a kémkedés téma, ott ugyan nincsen még EP lista harmadik hely, de azért Dany így se fog neki örülni.
Pod meg Brienne: időhúzós rész volt, de ebbe az epizódba belefért szerintem, elgalább őket is láthattuk kicsit, meg újra a fogadót, ami a GoT egyik klasszikus helyszíne.
Utálom Cerseit.
Ja, igen a Sansás rész, pont ezt hagytam ki. xD Hát, ez azért a könyvben jobb volt. Meg azért ha jól emlékszem, ott nem rendesen csókolóztak. De Lysa legalább elrepült végre.
Sansa pedig végig gyönyörű volt.
Bár ez nála alapértelmezés.