Alapvetően jó rész volt, de...
Cersei mi a fenét csinált már az elején? Nem is az, hogy tiltakozik a Margaery-Tommen házasság ellen, de még ő javasolja?
Most egészen jó színben tüntették fel, pedig egy utálni való liba.
Margaery-nek meg az az álszentség... Hagyjuk már.
Dany szájából elhangzottak a traileres mondatok. Igencsak egyetértek a mondandójával, bizony ne elégedjen meg azzal, hogy ő a sárkányok anyja. Most nagyon szimpatikus volt a karakter, Emilia játéka viszont nem jött be.
Ez a Lysa beteg szegény. A színésznő annyira jól hozza a karaktert, hogy eszembe sem jutott, hogy a valóságban akár normális is lehet.
A kis Roberttől azért hiányoltam egy epilepsziás rohamot.
Oh, Podrick lovaglási nehézségeit teljesen meg tudom érteni, én is akárhogy ütögetem a lábammal a lovat, az istenért nem akar a jó irányba menni, megállítani számomra szintén képtelenség.
Bran vargos jelenete nagyon jó volt, viszont Meera majdnem megerőszakolása nálam kiverte a biztosítékot.
Mennyire rossz lett volna, hogy úgy erőszakolják meg, hogy az öccse és a kis "szerelme" végignézik, meg -hallgatják, ahogy visít, jézusom.
Oké, könyvben is volt ilyesmi, amikor a Hegy asztalra vágta a fogadós lányát, de az olyan hirtelen történt, itt meg még tanakodtak előtte egy sort, áh, na mindegy...
Én örültem, hogy Jon és Bran nem futottak össze, a könyvben Sam el sem mondta Jonnak, hogy találkozott Brannel és kis bandájával...
Locke volt az, akinek a könyvben Brienne leharapta a fülét, és miután elfertőződött, naponta más-más testrészét vágták le? Vagy most olvasom, lehet az Vargo Hoat volt? Mármint Locke a füles, Vargo meg a testrész levágós?
Annyira nem emlékszem a könyvre, hogy borzasztó... Úgy emlékeztem, Oberynnek 7 lánya van, nem 8; totál úgy rémlett, hogy Petyrt pedig Cersei bízta meg Jon Arryn kivégzésével; arra sem emlékeztem, hogy Margaery valóban hozzámegy Tommenhez is. Nyáron lesz mit újraolvasni...
Tök fura amúgy, mert Gwendoline (Brienne) azt nyilatkozta, hogy ebben az évadban az volt a legfurább feladata, hogy le kellett harapnia valaki fülét. Akkor mégis benne lesz majd, csak átírták, és egy random pasival teszi majd ezt? o.O Vagy persze az is lehet, hogy nem figyeltem eléggé az interjút, és félreértettem valamit.
Amikor Craster lánya/neje hátba szúrta, hm, nemtudomhogyhívjákot, az tetszett. *.*
Aryáék meg haladjanak már, kezdem nagyon unni azt a szálat. Kíváncsi leszek, hogy oldják meg a Véreb sorsát.