The Walking Dead s04e16
spoilerek!Aztak*rva. Ez nem volt semmi. Az én érzéseim is kicsit felemásak most: epizódnak zseniális (talán a legjobb az évadban), évadzárónak viszont nem tökéletes. Az, hogy egy évadzáróban ekkora cliffhanger van, nem feltétlenül rossz (vö. BSG s03 évadzáró, ami iskolapéldája a tökéletes finálénak), de ez egy kicsit sok volt most szerintem. Túl sok mindent hagytak nyitva. Ennél azért jobban le kellett volna zárni ezt az évadot, nem sokkal lettünk okosabbak, mint eddig voltunk. Mi lett Beth-el, persze ez a fő kérdés. Ha lesz pofájuk úgy megölni, hogy az 5. évad elején már simán csak kiderül, hogy hetek óta meghalt, hát én k*rva ideges leszek.
Egy ilyen húzásért cserébe Kirkman megérdemelné, hogy közönségkedvenc főszereplő legyen egy GRR Martin könyvben!!!!! De tényleg, milyen piszok lépés volt tőlük, hogy nem derült ki most a sorsa. Csak abban lehet bízni, hogy a nyári trailerben azért legalább pár dolog kiderül, közte Beth sorsa is.
Mint epizód állati jó volt, valóban inkább mid-season zárónak illett volna be szerintem is. (vö s03e08 is hasonló volt, ott Daryl sorsa maradt teljesen kétséges)
Az a gyilkolászós jelenet iszonyú jól ki volt találva, tényleg megkaptuk azt a kegyetlenséget, amit beígértek nekünk. Én Ricket tökéletesen megértem, nem hibáztatom a tetteiért egyáltalán. Ja és az a jelenet +2 to Homofóbia skill.
Nekem egy kicsit sok volt a flashback a részben, nem volt velük baj, de néha egy kicsit rosszul voltak időzítve, főleg az utolsó jelenetben. Bár valószínűleg ez csak amolyan "első nézéses" probléma, másodjára már nem fog zavarni.
Terminus meg, hát sejtettük, hogy ezek nagyon betegek, és ez ki is derült. Tuti, hogy kannibálok, most már biztosan. És még szektás nyomorékok is. Na, majd lesz nekik nemulass azt hiszem.

Egyébként szerintem elég sok emberhúsuk van, azok a konténerek gondolom tele voltak, szóval lehet Beth még nem került sorra. Nyomorult férgek, ha a kis szőkének bármi baja esik, én tombolni fogok. A neveknél a szentélyben ti se láttátok Beth nevét? Szerencsére én nem, remélem nem is volt ott.
A terminusi jelenet egyébként nagyon erősre sikeredett, ahogy Rick észrevette a gyanús jeleket.

Azt nagyon eltalálták. És jó ötlet volt a stukkerkészlet elrejtése is. Azt hiszem lesz még dolga azoknak a mordályoknak rendesen.
És Rick utolsó beszéde hatalmas volt, nagyon jó befejezése volt a résznek, és ez az egy pont évadzáróban is nagyon megállta a helyét.

Na, várakozás őszig.

Ja és egy kis előrejelzés, és egy lehetséges megoldás az 5. évad elejére:

Sztem Carol és Ty fogják megmenteni őket, vagy legalábbis segíteni a szökésüket.