Megnéztem a
The Dark Knight Rises részt is. Szerintem ebből az új Batman sorozatból egyértelműen ez volt a legjobb rész. Baromira tetszett az egész. Akciófilmnek is jó volt, kevés ennyire jó van, de azért ez több is volt annál.
És tetszett pluszba, hogy kissé antikommunista hangulata is volt.
Szóval, amikor Bane emberei átvették a hatalmat kvázi kommunizmust vezettek be, meg részben ilyen francia förmedelem hangulata is volt az egésznek. És teljesen negatív színben volt feltüntetve. Helyes-helyes. Az meg külön vicces volt, hogy az egyik jelenetben a Catwoman (aki amúgy semennyire se volt Catwoman-es) mászkál egy lakásban, ami egy gazdag emberé volt, csak belakták az éhező proletárok, és a csaj talál egy családi fotót, és mondja, hogy ez egykor valakinek az otthona volt. Az a jelenet nagyon ütött. (Meg Saphi is gyakran érvel ezzel ebben a dologban. xd)
És jó, hogy a Batman a végén összejött a csajjal.
Bane nagyon jó gonosz volt, a legjobb az új sorozat genyái közül. Azon pedig néztem egy nagyon, hogy az idegesítő csaj (Miranda) volt az egésznek a hátterében. Annyiból nem bánom persze, hogy végig tartottam tőle hogy Batman mégis ezzel a hülye p*csával jön össze Selina helyett, de szerencsére nem. xD
Negatívuma még a filmnek, hogy nem szeretem az emózós szuperhősöket, Iron Man3-ban ez még tetszett is, úgy 10 percig kb, de aztán már ott is meguntam. Itt azért mondjuk kicsit jobban volt elsütve. Plusz még egy kis negatívum, a végső csetepaténak volt egy röhejes jelenete, amikor a rendőrök meg a gengszterek összecsapnak, és úgy verekednek, minta cigányok a búcsúban, a hátukon meg ott lóg az AK/akármi.
Szerintem baromi nevetséges volt, nem csak azért mert irreális, hanem látványra is, ahogy XY épp kap egy sallert egy nála kétszer nagyobb ellenféltől, de nem lőné le az istennek se. Meg már az a gyalogroham is elég vicces volt. De ennyi összesen, amúgy zseniális film volt.
----
Jé. lassan kezdem kisajátítani ezt a topicot?