TWD 0410
Na,
ez aztán eseménydús rész volt!
Nagyon örültem, hogy a múltkori eseménytelen, kissé vontatott Carl-Rick-Michonne epizód után egy ilyet kaptunk. Az előbb említettet le lehetett volna tudni szerintem akár huszonöt-harminc perc alatt, sok volt benne a maszlag, na de ez... ebből jöhetett volna több is!
Beth&Daryl szál: Kicsit megérintett, hogy Beth igyekezett ennyire elridegülni a valóságtól. Jelképes, és egyben valahol mélyen szomorú is volt, ahogy a bizonyára felolvasott naplóbejegyzéseket tűzre vetette. Az esetleges kirohanásaiban inkább látszott az, hogy nem hisz teljesen barátai túlélésében, mint a fordítottja. Örültem, hogy a jelenete végén megmutatta, hogy képtelen volt teljesen rideggé válni.
Daryl pedig... óó >.< Olyan volt, amilyen, mégse tudok rá haragudni. Feladta, legalábbis részben. Vele több rossz történt vele, mint a többiekkel együttvéve (ha persze a múltját is beleszámoljuk), így kicsit megértem, hogy ennyire megtört. De öröm volt látni, hogy azért Beth-t nem adta fel.
Tyreese&Judith&Lizzy&Mica&Carol! szál: Imádom Tyreese-t.
Elsőre fenyegető, de aztán kiderül róla, hogy mennyire is törődik másokkal. Ez dicsérendő, imádtam, amit csinált.
Elhinném róla, hogy meg tudja bocsátani Carol-nak, amit tett, pláne a történtek után.
Jó, hogy Judith túlélte ezt az egészet, bár nem úgy, ahogy gondoltam. Szép járkálómágnes.
Lizzy... pfej. Az a lány beteg, esküszöm. Gondolom, a járkálókat is ő etette anno. Többre tartja a járkálókat az embereknél, mert hogy utóbbiak "nem értik meg őket", és úgy akarja megoldani a gyerek problémát, hogy megfullasztja. Gratulálok. Egészen belemerült a műveletbe.
Mica aranyos, és igazán badass lányka készülhet belőle, ha így halad. Megmarad az embersége is, de emellé megedződik majd. És szőke. Néhány év és Aes nagyon fogja favolni. Ha túléli.
Carol-nak örültem is, meg nem is. Nem sokat volt távol, ez tény, de mit csinált addig? Hogy lett ilyen rövid idő alatt ilyen zilált, és legfőképp, mit keresett a börtönnél? Ha ott volt, legalább az egyik csapatnak, akit elért, miért nem segített? Bár így a fenti trió legalább jól járt. Azért remélem, hogy vallani fog.
Maggie&Sasha&Bob: Maggie nagyon fejest ugrott a vízbe. Kicsit megőrülni látszik. Most, hogy tudja, Glenn nem volt vagy legalábbis már nincs a buszon, tuti fejvesztve fog összevissza rohangálni, és ez nem hiszem, hogy jót fog tenni bárkinek is...
Sasha és Bob meglehetősen semlegesek voltak ebben a részben, kevés szereppel, bár ex-szanitéc négerünk úgy érzem, hamarosan alkotni fog valami velősen köcsög dolgot.
Glenn&Tara: Pfff... Glenn járt a lehető legrosszabbul. Ez volt az első dolog, ami eszembe jutott. Aztán kiderült, hogy a cellablokkokat még nem árasztották el, és ázsiai barátunk amúgy is feltalálta magát, szóval ebből nem volt probléma. ^^
Örülök, hogy Tara most ennyire magába szállt, kellett is neki ez a dolog.
Az új trió: Badass, badass, de kíváncsi vagyok, a gyakorlatba mennyire tudják ezt összeültetni. A lány ruhájához: tényleg? Komolyan? Ilyennel élted túl az apokalipszist?