ATON14
Osztag Vezető
Nem elérhető
 Rejtett Levél Falu
|
 |
« Válasz #8220 Dátum: 13 dec 26, 00:11:40 » |
|
Az utóbbi időben megnéztem esténként pár korábban eltervezett majdmegnézemfilm-t.
Nagyfiúk 2: Az első rész marhajó volt, poénok, történet, szereplők, minden a helyén volt. Ezen felbuzdulva neki vágtam a 2. résznek. Kár volt. A poénok laposabbak, a történet gyengébb, szereplők terén volt minden: Steve Austintól kezdve, a Himym-ből Ted fián át, az Alkonyatos csávóig. Nem kellett volna elrontani az első rész varázsát, bár nem volt rossz film, de az első rész után inkább visszaesés. 10/6
R.I.P.D: Elsőre Men in Black koppintásnak tűnt, valamivel viccesebb formában, de végülis elment egynek. Az öreg csávó hangja eléggé idegesített, viszont az ál-alakja nagy poén volt. 10/6,5
Vasember 3: Ennél filmnél (meg a többrészeseknél is) eszembe jut, hogy talán nem kéne tovább erőltetni, megcsináltak eddig ennyit, inkább hagyjak abba, mert egy idő után már unalmas lesz a téma. Pl így jártam a Transformers-vel is, hogy a 2. rész után már nem izgatott annyira. A 4. meg már nem is érdekel. De nem, a Vasembernél hozzák a színvonalat, valahogy meg tud újulni. Valamint tetszett, hogy belevonták a Bosszúállók történéseit, nem pedig külön kezelték. 10/7
Z világháború: 1-2 véleményt olvastam róla, miszerint 5 perc után elég, vagy pedig az év filmje. Én valahol a kettő között állok. Jó volt a "horror" része, meg a probléma megoldása is tűrhető volt. Az utolsó mondat viszont sejtet egy 2. részt. 10/7,5
A diktátor: Ez az a humor, amin vagy nagyon lehet röhögni vagy nagyon nem (SZERINTEM). Én az első típusba tartozok, szétröhögtem rajta magam. Bár kicsivel több mint 1 óra a film (kivágott jelenetekkel együtt max másfél), ami viszonylag rövid, viszont annál jobb. Aki szerint vicces a pisi-kaki poénok (mint az 1AÉ-ben), annak tudom ajánlani. 10/8
Éhezők viadala: Számomra fura volt, hogy a többi "megye" elfogadja, hogy a központ így uralkodik rajta, de ez is hozzá tartozik a nézői élmény fokozásához. A viadal résztvevők kiválasztásánál meglepetésként ért, hogy nem a csaj barátját választották, a fekete hajút (nevekkel bajban vagyok), de a sztori szempontjából így jobb lett végül. Jó film volt, várom a 2. részt, kiváncsi leszek, hogy milyen folytatást találnak ki, mert egy újabb sima viadal nem lenne elég, sőt. Esetleg mégis kitör majd a forradalom? Izgatottan várom. 10/8
Szemfényvesztők: Szeretem a misztikus, drámai filmeket, amiken nem csak úgy le kell ülni és nézni a robbanásokat, hanem nem árt gondolkodni is közben/utána. Hát itt megkaptam. Váratlan fordulatok, csavarok, akció, varázslatok, minden ami kell. És az 5. emberke kiléte, egyáltalán nem lehetett sejteni ki ő. Nagyon jól megoldották. Bár arra még mindig nem jöttem rá, hogy miért tette azt Freemannal amit tett, de tippem van. Egyesek szerint Tökéletes trükk másolat volt, én még azt nem láttam, de ha tényleg ehhez hasonló, akkor mindenképp megnézem. Egyedül azt sajnálom, hogy történetéből adódóan, nem lehet újra nézni. Mert már tudni fogom a dolgokat. Mint a Death Note. De az biztos, hogy felírom, az évekkelkésőbbújranézendő listára. 10/9
|