Ami lejött a filmből az igazából annyi, hogy a tündék nagyon menők és csinálni kéne a földön is egy tünde birodalmat.
Nem tudom, neked ebből ez hol jött le?
Vagy lehet csak nem magyar szinkronnal nézted, mert - tudniillik, én nem vagyok szinkronellenes, de most mégis - akárhányszor megszólalt Thranduil azzal a kis buzis magyar hangján, azt hittem falhoz vágom a fejem és beledöfök a szívembe egy mérgezett tőrt.
Egyetlen pozitívumként azt éltem meg a magyar szinkron kapcsán, hogy nem rontották el annyira Smaug hangját, mint ahogy számítottam rá. Az nagy gond lett volna, mert Smaug egy jelenség lett, az egész filmet a hátán cipelte. :DD Komolyan, ha Középföldén éltem volna, én tuti hamarabb bemerészkedek hozzá, és összebarátkozom vele.
Nagyon nagy arc az öreg.
Alig várom, hogy Benedict hangján is halljam, ahogy azt mondja, hogy: "Én vagyok a Tűz, én vagyok a Halál!"
Bard is jó volt, végre egy emberi fajhoz tartozó lény, aki szimpatikus. Az összes többi embert máglyán elégettem volna egyébként, látszik, hogy azok csak gyarló emberek, és nem olyan királyok, mint a tündék.
Ráadásul elég multikulti lett Tóváros, hát igen, ha a tündékhez már nem rakhattak be eritreai színészeket, akkor raktak be az emberekhez.
Ezt a Tauriel-Kili-Legolas szerelmi háromszöget kihagyhatták volna, mert elég szánalmas.
Legolas megjegyzése Gimlire viszont aranyos volt.
Az meg nem annyira jött át, hogy Thorin milyen köcsög lett. Vagyis nekem átjött, de a sok elvakult tini fangirlnek tuti nem. Bár azoknak úgy sem jönne át semmi.
Martin Freeman meg keveset szerepelt, és kb. végig úgy voltam a filmmel, hogy "történjen már valami, történjen már valami", aztán mikor történt valami, megszólalt Ed Sheeran és vége lett az egésznek.
Kell nekem egy Smaug!!