Van itt valaki, aki látta az Éhezők Viadalát, és olvasta mellé a könyvet is?
...ha igen, csak én gondolom úgy, hogy a szereplők teljesen máshogy jönnek le? Míg a könyvekben érződik, hogy Katniss egy nem gyengén labilis csaj, és kb. Peeta tartja benne az életet, addig a filmben ez úgy jön le, hogy néha Katniss sikolt egyet álmában, akkor jön Peeta, hogy nyomuljon, és ennyi? Oké, én értem, hogy nem rakhatnak bele mindent egy filmbe, de sokkal jobban is eljátszhatták volna Katniss szenvedését, Peeta támasznyújtását, és azt, hogy Gale konkrétan érzelmileg zsarolja őt, amíg Katniss nem tudja eldönteni, hogy mégis kit válasszon. Mert amúgy kábé ez motiválja egy csomószor, a pasik, hogy akkor itt most Gale érdekében cselekszik, itt meg Peeta kedvéért, és az se érdekli őt, ha nem az ő akarata érvényesül, de másnak azért jó legyen valamiért. Ez a könyv. Ehhez képest a filmben sokkal önhatalmúbb, a fiúk iránt annyi érdeklődést mutat, mint egy darab fa. Néha smárol velük, de azt is kényszerből, pedig némelyik csók elméletileg nagyon sok érzelmi töltettel kéne, hogy rendelkezzen. A könyvben Katniss sokkal irritálóbb karakternek jön le, míg a filmben ő a kiskirálynő
Csak a filmről:
Az a legfőbb baj vele, hogy nem engednek meg kósza gondolatokat se a szereplőnek, amitől minden sokkal világosabb lehetne. A könyvben minden apránként le van írva, mit miért tesz, mi a motivációja. Például a végén szerintem senkinek ötlete se volt rá, hogy miért fogja meg a fecskendőt kifele menet, legalábbis nekem a könyv elolvasása nélkül halványlila dunsztom se volt, csak utána esett le, hogy meg akarta ölni Peetát, majd aztán magát, nehogy a Kapitólium kínozhassa őket. Úgy gondolta, tartozik ezzel a fiúnak.
Vagy, hogy honnét jött az a kósza gondolat, hogy lője ki a nyilat az aréna szélébe, mikor belé csap a villám. Vagy, hogy hogyan jut oda, hogy meg kéne szökniük (ezzel kapcsolatban kihagytak egy jelenetet a készítők, de valami rövid betoldásként igazán megoldhatták volna.)
Kár volt, hogy kihagytak néhány dolgot az előző viadalokkal kapcsolatokban, pedig ezek nagyon színesítették volna a filmet. A könyv szerint visszanézték az előző viadalokat, hogy megtudják az ellenfeleik gyengeségeit és erősségeit, és persze az is kiderült, hogy Haymitch nyerte meg a második Nagy Mészárlást. Engem valahogy zavart, hogy ez kimaradt, mivel ez számomra egy meglepő és nagyon is színesítő elem volt a sok depressziózás közepette.