A legjobb jelenete a filmnek akkor is az mikor megszólal az elnök, hogy "Látom a célt!", mikor akkora az a csészealj, hogy a képernyőbe se fér bele
Na de már rég volt itt háború, meg amúgy sem tudom ki mennyire elvakult Star Wars/Star Trek (anti)fan, szóval már épp ideje hogy beírjak ide.
Egy pár napja fejezetem be a Star Trek Original Seriest, és már most kijelentem, hogy a hardcore függés minden lángjával imádtam. Nem fogom most kielemezni minden pozitívumát, mert nem lenne elég hely, de azt azért leírom, hogy működő főszerepelőduót még csak-csak találni, de a Kirk-Spoc-Bones trióhoz hasonlót még nem nagyon láttam
Nem is beszélve az olyan 'mellékebb' szereplőkrők szerethetőségéről, mint Scotty, Uhura, Chekov meg Sulu. Az egésznek volt egy nagyon jó hangulata és ritmusa, ami miatt a néha röhejes kinézet meg az epizodikusság sem zavart egyáltalán.
A szériát egyébként a két új film után kezdtem el nézni, de a sorozat után is azt mondom rájuk, hogy nagyon jók, minden „hibájuk” ellenére. Persze megértem, hogy sokan háborognak, hogy az egész timeline-nak annyi, de legalább így meglazult kicsit az amúgy eléggé megmerevedett Star Trek-univerzum.
Természetesen a régi filmeket is megnéztem ezzel a szereplőgárdával(1-6), ezek jó lezárást adnak a sorozatnak, meg a legtöbbjük nézhető is, csak az elsőt kell nagy ívben kerülni…
Persze mivel eléggé gyorsan végeztem ezekkel, gondoltam leszedek pár évadot a Next Generation-ből, még ha nem is nagyon lelkesedtem az ötletért, annyira a szívemhez nőtt az előző banda. Megnéztem belőle 6 vagy 7 részt, de aztán sajnos nem az előítéleteim miatt dobtam, hanem szimplán is idegesített gyakorlatilag mindenki.
A kapitány SEMMIT nem csinál, csak néha javaslatokat kér, feltűnően béna és a mindig ugyanolyan fejet vágó első tisztét akadályozza mindenben. Komolyan, egyszer tűnt el Picard a hajóról, és Riker irányítása alatt már többet csinált az egész legénység mint máskor 3 rész alatt. A securitys csaj iszonyú idegesítő, nyugalmi állapotban is habzik kifelé az adrenalin a fülén, az andriod meg kínosan Spockra emlékeztet. Komolyan, ez alatt a pár rész alatt a „fascinating” minden szinonimáját kimondta már, de azt nem merik a szájába adni. xD
Plusz konkrétan megismételtek egy részt a TOS első évadából(Naked Time/Naked Now), és ugyanazt a problémát sokkal bénábban oldották segítséggel, mint az eredeti szereplők a semmiből és a poénok sem voltak újak. Az meg röhej hogy az a Wesley-gyerek a maga kb. 15 évével többet ér, mint a hajó összes gépésze együttvéve, már vagy 3x mentett meg mindenkit és mégis épp csak felengedik a hídra.
Arról nem is beszélve, hogy nem tudtak egy új nevet kitalálni a hajónak, és ez is Enterprise lett...
Nem mondom, volt azért pár jó és vicces jelenet ebben az évadban is, de már egyértelmű hogy ez nem az én sorozatom lesz. Még megnézem azt a duplarészt az 5. évadból amiben Spock is szerepel, és utána részemről ennyi volt a TNG. A Voyagerrel még teszek egy próbát azért, az hátha jobban fog tetszeni.