Az éhezők viadala triológiát könyvben és filmben is nagyon szerettem. (Bár a könyv élvezeti értékét rontotta, hogy csak pdf-ben olvastam mobilról. Hát aki schmutzig, az így jár.
)
Az első könyv annyira nem hozott lázba, csak amikor már beindultak az események. A Futótűz nekem messze túlszárnyalta az első kötetet, sokkal részletesebb, kidolgozottabb, eseménydúsabb volt. Ugyanezt el lehetne mondani a Kiválasztottról is, de valahogy mégsem ragadott meg annyira, mint a második.
A filmben Katniss és Peeta érzései, gondolatai nem mindig jöttek át teljesen- kivéve a gyermeki megdöbbenést és ártatlanságot-, Snow-t nem egészen így képzeltem el,de a Haymitch-t és Effie-t játszó színészek egyszerűen parádéztak, és a film mégis hozta a hangulatot, csak hátradőlve élveztem, ahogy Jennifer eregeti a nyilakat.
A második filmet pedig már tűkön ülve várom. Főleg a második trailer alapján. Könyvhűen kapjuk vissza a felvonulásra és az interjúra készült ruhákat, az edzés menetét, és főleg, most kicsit többet kapunk Gale-ből.
Amellett nekem a KatnissxGale duó ütősebb volt.
Már az első részben is, de főleg a másodikban, és a harmadik elején. Megvannak a maga heppjei, de mégis, képes Katniss-t egyenlő félként kezelve fejbe kólintani-ha kell-, és a helyes irányba terelni. Nem ért minden kijelentésével, tettével egyet, mindig őszinte, még ha hülyén is jön ki belőle.
Sokkal kevesebb simlis ügylet fordult elő közöttük, mint Katniss és Peeta között.