Látta valaki innen az Acélembert? érdekelne mit gondoltok
Én Imax moziban néztem meg és oda voltam érte.
Írásomban
Spoiler is lehet látható, így, ha valaki még nem látta a
Man of Steel-t és nem akar poént lelőni, ne olvassa tovább.
Bevallom, nem láttam az összes Superman-t, de azért láttam jó párat, legyen az sorozat, vagy film. Képregényből meg csak max két darabot fogtam eddig a kezemben. (Batmant jobban szerettem.
)
Nagyon tetszett már az eleje, megtudtunk elég sok dolgot Kriptonról és az ott élő "lényekről", vagy, hogy mondjam.
Mikor először hallottam, hogy Clark, mind a két apja, két-két külön Robin Hood filmben volt Robin Hood, akkor nagyot nevettem azért. De mind
Russell Crowe és
Kevin Costner jó volt.
Nagyon tetszett, hogy folyamatosan vissza emlékezünk Clark Kent gyermek korára. Ahogy kezdte megismerni az erejét, hogy miként mentett meg embereket. Ezek nagyon tetszettek, bár ahogy Kevin Costner meghalt... nem volt túl megható, meg olyan semmilyen volt a halála. Persze, úgy akarta, hogy "feláldozza magát", hogy Clark kicsiny titka, hogy egy másik bolygóról való, ne derüljön ki. Ez lett volna az alap, de ahogy ott állt és várta, hogy meghaljon, ahelyett hogy futott volna, vagy megpróbálja túl élni... Mindegy igazából. Nem szöktek könnyek a szemembe, mikor láttam azt a jelenetet azért.
Nézzük
Henry Cavill -t
(Clark Kent / Kal-El). Nos, az elején, mikor borosta, szakáll van rajta, és ragyognak a kék szemei, azt kell mondjam, akkor nagyon jól nézett ki, a kis utazó, ki az "otthonát" keresi.
Viszont sajnos Kanada után, mikor megismerte igazi apját és A Superman-né változott, valahogy talált a hajóban borotvát, meg mindent... nem kellett volna.
Amy Adams, mint
Lois Lane, nos, nem tudom, hogy csak én vagyok-e így vele, de volt valami - nem is tudom, hogy fogalmazzak - baki benne. Lehet simán nem volt Lois Lane, vagy csak rossz az arca és az irritált tudat alatt, nem tudom, de miután kijöttem a moziból első negatívumként ő jutott eszembe sajnos.
Nagyon tetszett, ahogy
Michael Shannon(alias Zod) és csipet csapata megszólította a Föld lakókat. Az a jelenet nagyon tetszett valamiért, lehet mert nem számítottam, hogy ilyen "inváziós" filmet fogok látni, a korábbi csalódások miatt. (Itt megjegyezném, hogy Michael Shannon-t aki nem ismerte volna fel, a Boardwalk Empire-ben a zsaru, ahol ugyan csak jól játszik.)
Tetszettek a kisebb-nagyobb poénok és a bunyók... amiben nem volt hiány. Igazából meg kell valljam a végén mikor már az egész várost szétverték és lerombolták, már a legvégén kezdett sok lenni. Mikor kezdünk átesni a ló túloldalára. Viszont ennek ellenére, nem volt gond vele azért, sőt.
És a legnagyobb pozitívum a filmben. Louis Lane, tudja hogy Clark kent és Superman egy és ugyan az és én ennek nagyon örülök. Elegem volt már ebből a régi játékból, hogy ha fel vesz egy szemüveget a nő aki szerelmes belé, nem ismeri fel....
Jó volt, nem sajnáltam, hogy ezt moziban néztem meg, még inkább hogy Imax-ben, sőt. Számomra nagyon pozitív egy film volt és remélem a második rész is az lesz, amit alig várok. Úgy hogy mindenkinek ajánlom, mert jó móka lesz, és izgalmas is.
Oh még Utóiratnak.: Laurence Fishburne és a két újságírója akikkel próbálják túlélni... nah, az nem volt számomra az igazi, de úgy tűnik kell a népnek pár ilyen jelenet is.
Egy szónak is száz a vége, szerintem nagyon nagyon jó lett.