A Clockwork Orange (Mechanikus Narancs)Nos. Még mindig eléggé a film hatása alatt vagyok, elég nehezen emészthető. Adott egy banda, akik ártatlan hajléktalanokat vernek meg éjszaka, ártatlan nőket erőszakolnak meg, más bandákkal bunyóznak. Adott egy vezér akit Alexnek hívnak, akit végül elárulnak a bajtársai és így börtönbe kerül.
A börtönnapok telnek, és hirtelen remény csillan a börtönből való kikerülésre. A kormány új eljárást talált ki amivel az elítélteket normális polgárokká varázsolhatja.
Alex önkéntesen jelentkezik, hogy kipróbálja az új kezelést, ami végül sikerül is. A kezelés mellékhatásaként Alex durva ösztöneit afféle rosszullét nyomja el.
A történetből nem lövök le többet.
Az egészet valami színes kép fogja át, az egész film színekben pompázik, ami nagyon erőssé teszi ezt az erkölcsökben kifordított világot. Az egész mű során Beethoven dallamai zúgnak (amiket Alex maga is kedvel, sőt csodál).
A film a szabadságról szól, és világ torz szokásairól (Alex bandatagjai később rendőrök lesznek és elverik Alexet). Még egyszer meg kell néznem hogy teljesen felfogjam.
Tropic Thunder (Trópusi Vihar)Nos, ez a film szerintem a 2008-as év legjobb paródiája. Nem azt mondom, hogy a legjobb paródia a világon, mert nem veri a Shaun of the Dead-et vagy a Hot Fuzz-t de könnyed szórakozás volt. Én legalábbis minden percét élveztem.
A beteg pillanatai, a párbeszédei. Zseniális. Kiemelkedő alkotást nyújt az iparmágnás akit Tom Cruise játszott, az ő alakítása egyszerűen fenomenális volt, ahogy ott elkezdett rappelni a menedzsernek. Árhh tökély.
[Evil Dead 3] Army of Darkness (A sötétség serege)Nah végre a befejező mű (remélem nem
). Ott folytatódik ahol a 2. végén abbamaradt, Ash a középkorba kerül. Tehát Raimi az egész horrort átteleportálta egy másik korban, és ezzel vele járt, hogy ebben a részben kevesebb ijesztő jelenetet kapunk. Sebaj kapunk helyette egy már akcióhőssé avázsolt Asht kúl beszólásokkal, egy egész jó kis történetet (persze sablonos de hát jóaz) és vért (bár abból is kevesebbet mint az előzőkben).
Ashből csózen ván lesz, akinek meg kell szereznie a Necronomikon, majd legyőznie az egész halott sereget ami előjön a földből, és mindezt a jó kis shotgunjával teszi.
Pár kúl beszólás:
Ash a boszinak: Yo, she-bitch! Let's go!
Mikor a végén a csaj az áruházba átváltozik:
Nő: Who the hell are you?
Ash: Name's Ash
pofánlövi a shotival
Ash: Housewares.
Ash: Bad? Good? I am the guy with the gun.