Megnéztem egy nagyon érdekes filmet. A címe
Kill Your Darlings (Öld meg kedveseid). Még nagyon régen láttam róla trailert - vagyis 2012-2013-ban - akkor kicsit érdekelt is, tesóimnak el is küldtem, hogy hallottak-e róla?! A nővérem egyszer megnézte a közel múltban és mondta, hogy mivel a múltkor én megmutattam neki az
Only lovers left alive-ot ezért most ő mutatja meg ezt nekem. Annyira elfelejtettem mi volt a trailerben, hogy az égegyadta világon semmire nem emlékeztem, így teljesen tudatlanul kezdtem el nézni, ami bevallom, néha nagyon jó.
1944-ben járunk, főhősünket ifjú Allen Ginsbergn-et (
Daniel Radcliffe) felvették a Columbia egyetemre. Anyja "kissé" beteg, nehéz rá vigyázni állandóan, apja pedig íróként dolgozik.
A Colunbián rögtön találkozik egy - gyönyörű kék szemű - férfival, Lucien Carr-ral (
Dane DeHaan). Aki kissé vad, kissé más. Aki mutat Allen-nek egy új világot, teli írásokkal, drogokkal és élettel, kalandokkal. Lu által ismeri meg William Burroughs-t (
Ben Foster)és Jack Kerouac-ot (
Jack Huston). Az élet az irodalom szabályai és konformitása elleni lázadásként ők négyen elhatározzák, hogy harcba szállnak a hagyománnyal és valami újat hoznak létre. Így veszi kezdetét a később beatkorszaknak nevezett időszak. A film egy bűntény, a barátság és egy olyan kapcsolat igaz története, aminek eredményeként egy új kulturális mozgalom született.
Sok más színész is megfordul a filmben.
Michael C. Hall-t (Dexter főszereplője) egy ilyen szerepben látni. Nem is tudom mit mondja, rohadt jó volt, elhitted és a vörös szakáll.... jól áll neki.
Elizabeth Olsen (Syzygy!!) nagyon édes volt ebben a szerepben. Persze annyit nem szerepelt, mert nőknek sok szerepe nem volt ebben a filmben, de jó volt látni, remélem használni fogják.
Daniel Radcliffe-et érdekes volt látni kicsit más szerepben. A Harry Potteren kívül láttam már másban, de ez... különleges volt. Egyre jobb a csávó, nagyon élveztem ahogy játszott.
Nem kellene elmondanom, de ha valaki megszeretné nézni, készüljön fel, hogy kicsit a melegekről szól, egy kis szexualitásról. Így, ha valaki még a melegek létezését se bírja vagy, hogy filmben egy igaz történetként bemutatják őket, annak kicsit sem ajánlom. Aki kicsit nyitottabb a világ felé és nem zavarja hasonló mű, hasonló dráma, annak ajánlom. Hozzá teszem, nem a melegek nyávogásáról szól, kicsit sem.
Itt a trailer: