Tegnap 17:30 körül elkezdtem nézegetni a Skyrim-ről egy E3 videót és akkor kapcsoltam, hogy hanyadika is van? Abban a pillanat beszereztem és este 20:30-kor már telepíteni is kezdtem. Pikk-pakk felment, elindítom, kiírta a launcher, hogy a játékot beállította High (Magas) grafikára. Mondom is, hogy még mit nem neki adtam az Ultra grafikát és játsszak már. A menübe nincs bele kötni valóm egyszerű. A zene viszont, az eddig összes Elder scroll mian theme-et (főcím) felül múlja.
Start. Elindul a történet csak lesek, hogy végre játszhatók azzal a játékkal amire már azóta várok, hogy megtudtam hogy lesz. Majd egyszer csak kifagy a kapunál. Ott állt meg bennem az ütő. Akkor újra indítom, majd megint kifagyott hamarabb.
Harmadjára sikerült eljutnom a kisgyerekhez aki megjegyzi "Kik ezek?" majd kifagy. Ilyen nincs, lejjebb vettem a grafikát High-ra és végre sikerült minden megpróbáltatáson túl jutni.
Karakter generálás eleinte nem volt tiszta. Gyorsan gyártottam egy selyemfiú wood elfet , majd hiányoltam a csillagjegy és a kaszt kiválasztását. Szépen történnek az események és megint azt veszem észre, hogy egy újabb börtön és barlang kombinációval találom szembe magam. (Az Arena, Daggerfall és az Oblivion is valami hasonlóval indult.) Elnézem. Kint vagyok megint leesik az állam, hogy lehet ilyen látványt létrehozni? Húzott a szívem a vadonba, hogy árkon-bokron keresztül koptassam a km-t. De inkább követtem a barátomat. Útközbe fogtam egy lepkét és eltette a szárnyait
és eljutottam a 3 állókőhöz, ami azt választom ki, hogy milyen kasztú legyen a karakterem? Mert ha igen akkor nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a régi szokásom miszerint egy életet tisztelő, becsületes elfet bérgyilkosnak nevezzek ki.
Faluba beérve a haver családját letudva kettő számomra nagyon ötletes és nagyon jó dologgal találtam szembe magam. Lehet főzni... hitetlen, hogy mire nem gondolnak és büszkén kijelentem megfőztem életem első Skyrim-es almás káposztás pörköltjét (
). Majd kilépve az ajtón azzal a fülem mögött, hogy használhatod a kovácsműhelyt, hát nem is hagytam ki. És a második meglepetés csak most jött. Hogy mennyi mindent és miket lehet csinál ott.
Majd elhagytam a falut és felmentem a hegyre és ennyi.
Nos összegezve mindent picit csalódtam is mert a trailerekből többnek nézett ki a játék, de az Elder Scrolls hangulata meg még jobban visszaköszön. 8,99-et adok.
Aranyat, hogy lehet szerezni? Nos szerintem szedjél össze mindent fegyvert, páncélt, ruhát, gombát, farkaskutyát majd add el a megfelelő céhnél.
Csak megint hiányoznak a Cliffrace-k
Szerk.:
Kifelejtettem a menükezelést. Hát mit ne mondjak, nem lehetett volna egy PC barátabb változatot készíteni? És ez az ami elrontja nekem a hangulatát, konzolossága. És egy cirádásabb betűtípus is összedobhattak volna az Arial Narrow-ra hasonlító helyett. Ez az ami még inkább konzolossá teszi a játékot, hogy nincs egyedi betűje.