Konkrétan a pillér osztagos történetszál lett a kedvencem. Szerintem akkor volt a manga a csúcson.
Eladási adatok:
201120122013A 2013-s top 30-ba már nem fért be.
A hirtelen zárás szerintem csak olyan szinten múlott Tamurán, hogy nem tudott hosszú távon olyan mangát alkotni, ami a japán olvasókat szórakoztassa. Az eladások fokozatosan csökkentek(az utolsó előtti kötet nemrég jött ki és az első héten, csak 52.000 példány fogyott belőle), a Jump rangsorolásában pedig a hátsó szekcióban volt legtöbbször. A Jump pedig nem kegyelmez. 2013 novemberében indult mangát építettek le mostanság, mert folyamatosan utolsó volt a rangsorban. Jelezték valószínűleg Tamurának 230-nál, hogy 10 fejezetet kapsz még, zárd le kedved szerint.
A spin-off remélem ugyanolyan szórakoztató lesz.
UI: Gondolom
Athrun és a
főnöke még szerepelt volna, de jött a kaszás.
Én már a Takamagahara és Hungry Joker óta nem értek egyet a japánok ízlésével. Valahogy túl sokat és túl jót akarják, nem hagynak időt kibontakozni a dolgoknak és türelmetlenek.
Beelzebub-nál is számos olyan dolog volt, aminek Tamura nem tudott teret és időt engedni a folyamatos jumpos "baszkurálásnak". Értem itt a profitéhséget, vagy ilyesmit. Szóval én már azóta nem értek egyet velük. Sőőőőőt, már előbb is megvolt ez bennem a Bleach iránt, hogy a francba lehet még folytatni 5 évig, amikor Aizennel lezárult? Hogy? Tökre szánalmas már az egész, és még mindig imádják, de inkább nem mondok többet, mert ez már tényleg OFF...
Szóval, számos mangát nem élveztem annyira, mint ezt, és nem csak a poénokra értem, voltak ott bőven epic momentumok, meg rahedli szerethető karakter, de majd nemsokára megtudjuk mi lesz a folytatásban
Ja, és azt se felejtsük el, hogy például az animéjét már mikor leállították, és azért az számít egy mangánál, mert az is sokat hype-olhat a dolgon (lásd: Attack on Titan esetét). Pedig szerintem, ha most újra beindítanák az animéjét, akkor megint fel tudna lendülni, de így se kell elkeseredni, addig lehet örülni, amíg van mangája. Aztán, hogy már melyik magazinba, az már nekünk nem számít, csak maradjon benne és ne álljon le
+rengeteg olyan Japántól független külföldi díjat bezsebelt, mint például a franciáknál, szóval remélhetőleg nem húzzák le végleg a rólót és kap elég támogatást onnan is
Egyébként, ha megfelelően lett volna lezárva a Fuji arc és nem ilyen rohanás lett volna belőle, akkor nem a Behemoth arc maradna a kedvencem, mert az egész Nasu-Taka-Fuji arc, így egybe nagyon jó volt. Behemoth-nál meg tényleg a csúcson volt, utána jöttek ezek a kisebb arc-ok, amik inkább a poénokról és a Nasu-Taka-Fuji arcok előkészületéről szóltak nagy ívben (például gondolok itt Furuichire és a zsepi használatára).
Mondjuk a Behemoth arc szépen fel lett vezetve és eléggé összetett lett, meg amikor Oga berongyolt a Behemothék főbázisára, akkor ott azt mondtam, hogy hova fokozzák ezt még? Az egy olyan színtű csúcspont volt nálam, hogy az csak na
Vélhetőleg most beváltják azt, amit Hilda már valójában kívánt Beelzének és megszerzi a szolgákat, hogy legyen elég lelke a világuralomra töréshez.
Na a Démonkirály feltűnésénél már érdekesebb lesz a dolog, mert lehet
ezzel vagy majd
ezzel majd összefüggésben lesz. Mivel már korábban is mutatkozott meg, így gondolom ezek a kis kirakós darabok egyszer össze lesznek rakva és kapunk valami kerek egészet most a folytatásban.
Mérges leszek, ha még mindig nem kapunk ilyenekre válaszokat, illetve nem kezd semmihez vele a mangaka.
Mindegy, a lényeg a lényeg, hogy már május eleje van, nem sok kell hozzá és megtudjuk mi lesz. Mondjuk néztem pár honlapot, de még mindig nincs semmi infó, hogy mikor jönne ki. Na addig is várunk.