Morause
Vendég
|
|
« Válasz #1695 Dátum: 10 júl 04, 19:22:20 » |
|
Kakashi mondta, hogy NEM LEHET MINDEN ELEMET KITANULNI. Erre csak különleges adotságokal lehet szert tenni, ami például kakuzu 5 szives nyavajája, meg a rinengan. Tehát egy ember nem tud kitanulni többet. Mangában kakshi is csak 3 elemet ural, ne keverjünk bele többet, az ami az animében van, azt meg még úgy se, értelmetlen, néha akkora diferencia van köztük. Kakashi azt is mondta, hogy a jouninok, is csak 2-3 elemet tudnak maximum uralni. Ez azt takarja, hogy többet még alapszinten se tudnak.
Nem keverek de felsorolok példákat kakashinál de ehez nem tudom mennyit játszott közre a sharingan. Első dolog amit megemlítenék a víz elem (kakashi vs zabuza akkor láthattunk egy szép vízelemet és mikor először találkozott kisameval akkor is víz klón használt) aztán a tűz elem (most csak 1 eset jut eszembe, mégpedig az amikor narutó vissza tért és sakuraval újra kakashival ellen harcoltak, akkor eleresztet egy szépséges Katon: Goukakyou no jutsu-t) a villám elem (Nincs értelme részletezni) és a föld elem (ebből is csak egy alkalom jut eszembe amikor Tendo és kakashi harcoltak, akkor vmi Doton elemű falat idézett le)!!
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
hiroto
Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
|
|
« Válasz #1696 Dátum: 10 júl 04, 19:38:40 » |
|
Gondolom te az animét nézted csak, nem? mert a mangában nincs meg a tűz annál a jelenetnél. És őszintén én még nem is láttam a mangában kakashitol tüzet. Csak a manga hiteles, az anime nem az.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #1697 Dátum: 10 aug 20, 22:32:40 » |
|
Aszem lehet feltűnt valami a vérvonal elemekkel kapcsolatban.
Mégpedig, hogy egyik elem hatására változik meg másik, és így születik a kettőből egy új elem.
Youton (doton+katon) a tűz megolvasztja a földet létrejön a láva. Hyouton (suiton+fuuton) a szél lehűti a vizet és ama jéggé fagyá Jinton (doton+fuuton) a szél eróziós hatása révén a szikla(föld) porrá vállák Youton2 (suiton+doton) a vízzel reakcióba lépő ásványok(föld) savas kémhatást eredményeznek. Futton, (suiton+katon) a tűz hője elpárologtatja a vizet, és így keletkezik a főz. A Rantonra nem merek semmit mondani, mert nekem az kicsit bonyolult, de valami ionizáció félére gondolok. hmm
Viszont a Mokuton eltér a többi kételemből új elem elemtől. Mivel a fánál nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy a két részelem közül melyikhez áll közelebb, viszont a többinél igen (gondolom lenne ebből vita, hogy pl a láva elem a tűzhöz vagy a földhöz áll e közelebb. néhányan talán hatása miatt a tűzhöz kapcsolnák, én a földhöz az anyagszerűsége, (fizikai tulajdonságai) miatt. A fánál nem lehet egyértelműen kimondani, hogy a víz hatására a földből jött e létre, vagy a föld hatására vízből.
Viszont ha az alap elméletemet felhasználom, miszerint egyik elem hat a másikra és létrejön egy új elem, akkor talán megtudom adni a lehetséges választ.
Véleményem szerint a fa elem egyaránt és egyszerre születik földből és vízből. Na de mi által? Ha a valóságot vesszük alapul, akkor egy növénynek mi kell a létezéshez fejlődéshez? Föld, víz és... napfény (amit nevezhetnénk akár "energiának" is)
Kanyarodjunk is vissza a történetbe. Most hogy Naruto "tiszta" formájában használta a Kyuubi(bijuu) csakráját Tenzou azt mondta rá, hogy tele van életenergiával.
Így szerintem, a fa elem képlete tiszta bijuu csakra(életenergia) hatására a földből és vízből egyszerre születik a fa.
Kusza gondolataimat az is alátámasztja, hogy Naruto(Kyuubi) csakrájától növekedni kezdtek Tenzou fái.
Másik gondolatm ezzel kapcsolatban, hogy Hashirama vérvonal képessége voltaképp nem is a Mokuton, hanem a tiszta formában megörökölt Juubi/bijuu/életenergia csakra belekeveredve a saját csakrájába. S, hogy egyzserre tudott használni két elemet a földet és a vizet, az talán egy másik vérvonal képessé lehetett, vagy egyszerre két affinitással született, vagy a másikat csak később tanulta meg, de a speckó csakrája miatt a kettőből tudott fát csinálni. Ha az első variációt vesszük, akkor nála nem két elem keveredett egy vérvonal elemmé, hanem két vérvonal képesség keveredett benne egy elemi és egy biológiai.* szal ez mondjuk magyarázná a képessége egyediségét, meg ha már a Mizukagéval kapcsolatban megtudtuk, hogy egy shinobinak lehet akár két vérvonal képessége is, akkor az sem lehet kizárt, hogy két vérvonal keveredjen.
*Talán hirtelen jött elnevezés ez az un. elemi és biológiai vérvonal képesség, de a dojutsukat leszámítva erre a két csoportra lehet osztani a Kekkei genkaiokan.
pl elemi Hakunál, Mizukagénál, Tsuchikagénál. Biológiai pedig Kimimarónál, Sakonnál és Ukonnál. mindkettejüknél (hármójuknál) a sejtekhez volt kapcsolatos a vérvonal képességük.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1698 Dátum: 10 szep 02, 18:41:45 » |
|
Nem biztos, hogy a pecsét jutsuk bizonyos fajtája nem lehet vérvonal képesség. Attól, hogy mások is használnak pecséteket attól más eltérő pecsét technikák is létezhetnek. Pontosan erre hívta fel Naruto édesanyja a figyelmét, hogy az ő vérvonalukat azért tartották veszélyesnek mert nem tudták mások utánuk csinálni. A pecsételés típusának neve magyarra fordítva "négy elem pecsét jutsu" jelent. Ha belegondolsz, hogy a neve szerint mit jelent akkor akin alkalmazzák az komoly szarban van. Nem kell ismernie a használónak a négy elemet, de mégis bent lesz az a négy elem a pecsétben. Megtörni pedig csak úgy lehetséges, hogy ismerni kell azt a négy elemet amivel rendelkezik a pecsét. Amennyiben ezzel nem rendelkezik valaki, esetleg többen akkor érdekes lesz megszabadulni tőle.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kakesz
ANBU Osztag Vezető
Nem elérhető
Rejtett Vízesés Falu
Troll barlangász
|
|
« Válasz #1699 Dátum: 10 szep 02, 19:01:06 » |
|
Az "Uzumaki pecsétek" szerintem nagyon nem vérvonal képesség tárgykörbe tartozik, ez inkább tehetség. A csakra menyiségük és az a furcsa "lánc csakra" már lehet vérvonal, de a pecsétek bonyolult jutsunak számítanak ezért is alkalmazzák csak kevesen (pl.: Danzou, Hiruzen, Minato, Orochimaru).
|
|
|
Naplózva
|
A tűz árnyéka világítja meg a falut.
|
|
|
rini67
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1700 Dátum: 10 szep 02, 19:13:27 » |
|
Igen. De az, hogy ő az elemek ismerete nélkül bele tud zárni több típusú elemet már jelentheti, hogy vérvonal képesség.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #1701 Dátum: 10 szep 02, 20:13:02 » |
|
bocs, de pecséteknél kb csak ilyen feng shui szinten van köze az öt elem négy évszak, és társaihoz. (körforgás megújulás vonalon gondolkodva)
valamint Oro használt Öt elem pecsétet, (Gogyou Fuuin) és Yondi Négy alakzat (Shishou Fuuin) pecsétet.
De ha már a vérvonalaas pecsételés vonalon akarsz elindulni, akkor inkább a Tensha Fuuin-t, mondanám amivel Ita egy Amaterasut pecsétel Szászle szemébe. Vérvonal technikát pecsételt egy vérvonal képességbe. "egyedi" pecsételés, amihez szükség van vérvonal képességre, de maga a pecsételés az nem az.
kb mint vannak az elemi klón jutsuk, de vérvonal elemből csak az tud akinek tényleg az van.
vagy talán még a kamuit mondanám vérvonalas pecsételésnek nevezni, mert ez inkább téridő jutsu. Mondjuk a pecsételés is egy téridő jutsu, viszont ha jól vettem ki eddigiek folyamán, akkor a megmarad a "téridőkapu" (a pecsét szimbólum) aminek feltörésével újra előhozható a lepecsételt dolog, valamint pecsételés során eredeti alakjában kerül a pecsétbe, ergo visszahozható.
Ilyesformán meg Tobi besszipantós kiszippantós téridő jutsuját is lehetne vérvonal pecsétnek nevezni, meg maga MS szimbólum hasonló egy pecsét szimbólumhoz. habár ez sem igazi pecsét. Igaz voltaképp a pecsét- és téridő jutsuk nagyon hasonlóan működnek, de míg egyik elzár a térbe, addig a másik összeköt a térrel, vagy a téren át. habár Tobi beszippantása is elzár egy másik térbe, szal na nehéz ezt az elmosódott határt meghúzni.
--- Más dolog (ez az off már jobban kapcsolódik a vérvonalkhoz, de az offhoz is xD)
Ha az MS továbfejlesztett változata az Örök MS, (FMS v. EMS) akkor azt nevezhetjük akár MS2-nek is.
És a ha a kettest spanyolul mondjuk akkor máris MS Dos-t kapunk aminek használatához aztán tényleg kell a Kekkei Genkai, hogy bármiféle jutsut is előhozzunk xDD
FMS=MS2 Dos=2spanyolul -> FMS=MS Dos.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
swadawa2
ANBU újonc
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
?????
|
|
« Válasz #1702 Dátum: 10 szep 04, 19:20:36 » |
|
Valaki eltudná mondani , mi a külömbség az: egypöttyös sharingan, 2 pöttyös és a 3-pöttyös között? (a 3pöttyöst ismerem de azért leirom) Szal hogy mit nem lehet tenni az egypöttyössel meg a kétpöttyösel a hárompöttyöshöz képest?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #1703 Dátum: 10 szep 04, 19:59:49 » |
|
A mangában konkrétan nincs kiemelve, hogy mi a különbség a pöttyök között. ^^ Persze egy bizonyos "szintlépést" jelent mindegyik. Sasukéból kiindulva, a 2 pöttyössel a Végzet Völgyében még nem tudta követni a DémonRóka Palástos Narutót, de a 3 pöttyössel már igen. Val'sz'eg egyre pontosabb és precízebb érzékelés válik lehetővé a pöttyök számának növekedésével. Persze, ha közben a teste nem elég edzett, akkor fújhatja (lásd még a manga elején a Lee vs. Sasuke "harcot").
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
swadawa2
ANBU újonc
Nem elérhető
Rejtett Levél Falu
?????
|
|
« Válasz #1704 Dátum: 10 szep 04, 20:06:10 » |
|
Igen, értem, köszönöm, arra gondoltam még hogy pl: az egypontossal még csak pár gyengébb genjutsun- lát át, a 2pontossal az erösebbeken is + előre látja a mozdulatokat(de nem annyira mint a 3-mas)
De valószinü hogy nem jól gondolkozom a kétpontos területén, mert azzal már lehet másolni elvileg, mert Lee-közelharcát lemásolta, már nagyon érdekel ez a téma, csak azért tettem föl a kérdést.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Ali-G
Chuunin
Nem elérhető
Akatsuki
MenőőMen
|
|
« Válasz #1705 Dátum: 10 szep 05, 09:59:00 » |
|
Úgy vettem észre, hogy az 1pöttyös átlát ilyen Kurenau féle genjutsukon, és jobban tud elemezni támadásokat. 2pöttyös másol is, és átlát erősebb genjutsukon. 3pöttyös már átlát az Itachi féle genjutsukon +már ő is jó genjutsu használó, tökéletes másolás.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Chakra
|
|
« Válasz #1706 Dátum: 10 szep 05, 11:51:20 » |
|
A Kurenai-fél genjutsuk erősek. Azt ne feledjük, hogy ő egy jounin. ^^ És az egypöttyös verzióról nem nagyon van infó (főleg nem genjutsukra vonatkozóan), mert igazi egypöttyöst csak Sasuke visszaemlékezésében láttunk és ott sem használta semmi különösebb dologra (Haku ellen egy 1 és 2 pontos kombót használt, Lee "ellen" pedig már a 2 pontost próbálta).
|
|
|
Naplózva
|
"A mágia él. Az idők folyamán a helye változik, és velünk együtt növekszik. A mágia minden lehet, amit csak el tudsz képzelni. Végtelen sok módon felfoghatod... fényként, sötétségként, pirosként, vagy akár kékként. És szabadon él, akárcsak a Fairy Tail." - Makarov mester, Fairy Tail
|
|
|
lartem
Gennin
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #1707 Dátum: 10 szep 07, 20:53:01 » |
|
a magyar animében amikor a Neji meg Hinata harcol Kakashi megjegyzi h a sharingan egyes beszédek szerint a byakuganból vált ki .. és h erősebb mint a sharingan .. akkor volt ez csak igaz ? vagy mi ? gondolom kishi nem tervez a byakugannak adni valamien extra cuccot .. mangegkyou byakugan mert szerintem úgy lenne fair ha ők is kapnának valamit azon felül h átlátnak mindenen.. OFF:tudom hogy csak elírás de jót nevettem rajta (ez nem szurkálódás meg ilyesmi .. bocsi érte) Futton, (suiton+katon) a tűz hője elpárologtatja a vizet, és így keletkezik a főz.
UI: tudom h nem így van .. a szétválós meg ilyenek ..
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 szep 07, 20:54:30 írta lartem »
|
Naplózva
|
|
|
|
Shiro
|
|
« Válasz #1708 Dátum: 10 szep 07, 22:08:24 » |
|
Miért talán ti nem forró vízzel főztök? xDD
S lehet Mei alkalmazza a Futtont párolt zöldségek készítésekor xD
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Sobbi
Akadémiai tanár
Nem elérhető
|
|
« Válasz #1709 Dátum: 10 szep 08, 12:59:38 » |
|
a magyar animében amikor a Neji meg Hinata harcol Kakashi megjegyzi h a sharingan egyes beszédek szerint a byakuganból vált ki .. és h erősebb mint a sharingan .. akkor volt ez csak igaz ? vagy mi ? gondolom kishi nem tervez a byakugannak adni valamien extra cuccot .. mangegkyou byakugan mert szerintem úgy lenne fair ha ők is kapnának valamit azon felül h átlátnak mindenen..
Én úgy gondolom, amikor a story még ott tartott, Kishi nem tervezett különösebben nagy erőt a sharingannak, mint ahogy jelenleg áll. Mert ha olyan óriási ereje lett volna (a story akkori állása szerint) arra is mindenki vadászott volna.... más nemzetek stb, de nem tették, ill nem említették soha, de gondolom ezért, hogy nem is volt. Illetve az uchia klán se nagyon tett ellene semmit, hogy ne szerezzék meg mások....pl hyuuga átokpecséthez hasonló cucc. Viszont a Byakugannal már más a helyzet. Azt ugye a Hyuugák beltenyészeti programjával igen erősen védték, hogy nehogy felhíguljon a "vérvonal". Plusz elrejtették az átokpecsétet is az alsóház tagjain és más országok is próbáltak szerezni a szemekből, de nem sikerült, mert nagyon védték. Ezért gondolom azt, hogy eleinte Kishi inkább a byakugannak akarta a nagyobb erőt szentelni, azt próbálta a különlegesebb fényben feltüntetni, aztán később valamiért megváltoztathatta a véleményét erről. És végül a sharingant szerény véleményem szerint az egekbe emelte, jelenleg úgy áll, hogy kb egy jobb sharingan használó ellen alig van esélye valakinek..... és ez nem túl fair dolog. (most nehogy elkezdődjön, dehogy bee vs sasuke meg stb, mert akkor fejbe lövöm magamat, értitek mire célzok...)
|
|
« Utoljára szerkesztve: 10 szep 08, 13:00:29 írta Sobbi »
|
Naplózva
|
|
|
|
|