Szinte mindegyik manga/anime
Van egy csomó, ami nagyon erősen indul, de elfáradnak, sablonosak lesznek, túlságosan elhúzzák. Még nem láttam olyan befejezést, ami odaba***tt volna.
Hoshi no Samidare (manga), Gosick (anime), Kuroshitsuji (Anime), Zero no tsukaima (Anime)
Ezeknek mind nagyon jó befejezéseük van.
Ichigo 100% (Manga), Itazura no kiss (Anime), Love Hina (Manga), Midori no hibi (Anime/Manga)
Ezek romantikus sorozatok, amiknek abszolút kielégítő a vége.
Katanagatari (Anime), Ore no imouto (Anime)
Ezek meg, amik elől érdemes menekülni, amilyen messzire csak lehet, ha nem akarsz agyvérzést kapni a végén.
Ó találtam egy olyan animét ami minden eddigit alulmúl. Arata Kangatari. Annak az animének semmi értelme sincsen. Mindenfélébe belekezd aztán otthagyja nyitva. Az egész sorozat alatt semmire sem kapunk választ csak az idegtépő "DE MIÉRT?" kérdést, szinte percenként. A karakterek teljesen sablonosak és unalmasak. A lány szereplő szokás szerint semmit nem csinál, a főhős pedig nem fejlődik mert a kezébe adják azt a fegyvert amitől természetesen Ő lesz a legerősebb. Csak úgy, mert miért ne? Komolyan, borzalmasan unalmas, a legrosszabb amit eddig láttam.
Képzeld el, hogy a sima Naruto-t befejezzük ott, hogy Kakashi lepecsételi Sasuke átokpecsétjét a Chuunin vizsgán és megkapod az Aratát. Az anime épp csak belekarcolt a mangába. Ugyan én nem olvasom, de jókat hallottam róla.
Viszont így magában az anime nagyjából csak egy trailer a mangához.
--------------------
Saját véleményeim:
Katanagatari (Anime), Ore no imouto (Anime)
Elégetni őket tűzzel, vassal, napalmmal.
School days (Anime)
Erről se sok jót hallottam.
Mangák közül sok rosszat még nem olvastam, talán azért mert (vigyázat, önfényezés következik) nagyon jó kritikai érzékem van hozzájuk és ami fosnak tűnik azt nem olvasom tovább.
Azért egyet kiemelnék: Mahou Sensei: Negima.
MÉG IS MI A JÓ BÜDÖS *********-ÁT KÉPZELT AZ ÍRÓ, HOGY EGY TÖBB SZÁZ FEJEZETES MANGÁT ÍGY ZÁR LE???
A Katekyou Hitman rebornak se volt épp egy gyémántcsillár-fényű befejezése, de az még épp a tűrhető kategória.