Tele offolni a manga topicot nem akarván, és kíváncsiságból a többiek véleményére, így csináltam egy Isshin topicot.
Bevezetőnek ezeket találtam róla:
Isshin közel 20 éve került az emberek világába, ahol hozzáment Masaki Kurosakihoz (hopsz, felvette az asszony nevét tehát eredetileg nem Kurosaki), és született 3 gyerek. Jártas az orvoslásban, ezért nyitott egy magánrendelőt.
Ismeri a végső getsugát, ergo nem egy harmadosztályú harcos, és ezt mutatja is a kapitányi hiori a vállán, igaz az osztag szám nem látszik. Közeli ismeretséget ápol Uraharaval és Ishida apjával, Ryukennel.
(Hírtele fontosnak ennyit véltem, forrás: bleach.wikia.com)
Na és akkor kezdem is a spekulációkat:
Ugye elsőnek a közel 20 éve kezdődött emberélet, Ezt alátámasztható azzal, hogy ismerik egymást Ryukennel, akik legjobb tudomásom szerint embernek számolható, így az idő múlása hatással van rá, nem úgy mint a shinigamikra és tudta is, hogy Isshin halálisten. Meg is jegyzi a huenco mondo arc elején, hogy látom visszatért az erőd, mikor Ishidáék megszöknek.
Uraharával gondolom már akkor ismerkedett meg mikor Isshin az élők világába került, Kisuke már előtte itt volt. Vagyis, azok a kapitányok, akik már Urahara bukásánál az osztagok élén álltak, és még most is a posztjukon vannak, nekik ismerniük kéne Isshint. Akkor már felmerül a kérdés, hogy az Aizen elleni harcnál, valaki felismerte egyáltalán? Erre viszont nem kaptunk utalást :S (Ha kicsit kuszák a dolgok szóljatok, megpróbálom jobban összeszedni
)