Úristen, lőjetek le. Már minden Zerefes fejezetet hatszor elolvastam, hogy rájöjjek valamire, de nekem a tengert bámuló fiú valahogy kimaradt. Nagyon átsiklottam felette, már nem is emlékeztem rá.
Egyébként Chakra nagyon jó, amiket leírtál.
Nekem is elég sok minden járt a fejemben ezzel kapcsolatban. Leírok egy-kettőt.
Az első, hogy szerintem túl nagy figyelmet szenteltek Ultearnak. Persze, róla még régebben is voltak említések, de pont ezért. A visszaemlékezések és Hades szavai miatt úgy gondoltam, hogy az idő manipulálásának még lesz szerepe a történetben. Hades említi, hogy a végső mágikus világban az idővonal egy teljesen kiforrott mágia, de ebben a világban feledésbe merült. Mi van, ha Zereffel együtt?
Most ez lehet, hogy orbitális hülyeség, de ne röhögjetek.
Szóval én gondoltam rá, hogy Zeref is használ valamilyen időmágiát. Ő maga is mondja, hogy semmi oka nem volt
ebben a korban feltűnni. Tehát, ha eltekintünk a a kulcsos-felébresztős dologtól, vehetjük úgy, hogy Zeref képes "utazni" az időben.(Egy kis sci-fi beütés
) A következő oldalon arról beszél, hogy ez a kor véget fog érni, ezért ébred fel. Mindezt úgy mondja, mintha az idő nem egy folytonos egység lenne, hanem valami ami megállítható, megváltoztatható.
A jobb alsó sarokban: "Szerettem volna megszakítani ezt, mielőtt bekövetkezik."
Itt két dologra is gondolhatott:
Megszakítani a kor pusztulásának folyamatát, vagy pedig elkerülni, hogy újra felébredjen. Ha ez utóbbi, akkor megint úgy beszél róla, mint egy folyamatról, mintha nem ez lenne az első alkalom. (És talán e folyamatot valami okból egyedül Natsu képes megállítani.)
(Kutattam az acnologia szó után is. A -logia egyértelműen tudomány, az acnoval azonban elakadtam. A sok-sok aknés képű emberen kívül nem sok mindent találtam - legfeljebb hányingerem lett -, valaki azonban azt állítja, hogy ez egy görög szó, amely vánszorgást, egyben időt jelent. Erre azonban nincs hiteles forrás.)
Aztán amikor a sárkányok beszélgetnek:
http://naruto-kun.hu/manga/Fairy_Tail/101/10Az általad is mutatott szövegbuborék nagyon érdekes. Itt valószínűleg Wendyről és Natsuról van szó. Azaz, hogy korábban nem volt jó kapcsolatuk. Emiatt feltételezhetjük, hogy ketten már találkoztak - ami nehezen elképzelhető, mivel Natsu gyerekkora óta a céh tagja, Wendy pedig elég fiatal.
Emellett hab a tortára, hogy Natsu és Gazille nem tudott kitörni a nyolcvan évnél idősebbeket rabságba taszító kis játékszerből.
Ebből én azt szűröm le, hogy Natsu és Zeref (talán még Wendy is Gazille is) korábbról ismerik egymást. De itt nem a Fairy tail jelenlegi idősávjában kell gondolkodni, hanem sokkal régebbről. Talán ők még abban az időben éltek, amikor Zeref is - s mivel ő képes az "időben utazni", Natsuék így kerülhettek ebbe a korba. Elvégre az életükről igazából nem sok információt kaptunk: Natsu a semmiből pottyant az erdőbe, ahol Igneel megtalálta.
Tehát a tengert bámuló fiús kép valóban a múltat mutatja, de nem a közelmúltat, hanem sokkal régebbit, talán több száz évvel ezelőtti világot.
Ja, és a Fairy Tail jele is érdekes. Sokáig nem értettem, hogy jönnek ide a tündérek, aztán egy kicsit megnéztem, és nekem teljesen más ugrik be róla.
Sokkal inkább hasonlít egy
repülő sárkányra.
A szárnya, a farka, a feje, minden adott.
Talán Zeref egykori "sötét" céhe, egy sárkányölőket tömörítő céh volt. Ez válasz lenne Zeref fogaira is, s lehetne ő a fekete sárkány, esetleg a sákánykirály nevelt fia.
Azt nem tudom, hogy lett a céhből Fairy Tail. Talán a jelet csak örökölték - mint láthatjuk, a második mestere is elég sokat tudott Zerefről. Talán a céhéről is.
Biztos kihagytam valamit, amit még mondani akartam, de ha eszembe jut, pótolom.