Morita
Rikodu Sennin
Nem elérhető
|
|
« Válasz #2040 Dátum: 15 jan 20, 16:13:50 » |
|
http://index.hu/tech/2015/01/20/japan_techceg_zoldsegtermesztes_fenntarthatosag_valsag/Érdekes dolog lehet ez a high-tech saláta dolog, bár egyelőre nem hiszem, hogy Magyarországon vagy akár európán belül kifejezetten meghonosodna. Bár biztos vagyok abban is hogy néhány év és itt is lehet majd kapni led égők alatt növekedett salátákat, horribilis árakért cserébe. Ha jól megy a napelemek fejlesztése és elérhető áron hosszú élettartamú, nagy teljesítményű napelemek beszerezhetővé válnak akkor meg kifejezetten fellendülhet az iparág.
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 20, 17:55:47 írta Morita »
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2041 Dátum: 15 jan 20, 16:42:16 » |
|
Nem hiszed, hogy egyenlő arányban honosodna meg Magyarországon vagy akár európán belül? Ezt hogy érted?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #2042 Dátum: 15 jan 20, 18:06:21 » |
|
Úgy, hogy nem hiszi, hogy meghonosodna. Mégis hogy értené? Egy olyan országban, mint Magyarország, ahol a termőföldek nagy része szinte kihasználatlan, felesleges lenne egy ilyen. Magyarország fele termőföld, és amíg Izrael a maroknyi sivatagán meg tud élni, addig ne nekünk legyen már gondunk high-tech salátákra.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Syzygy
|
|
« Válasz #2043 Dátum: 15 jan 20, 18:28:20 » |
|
áhh mert rita csal Eredetileg egyenlőrét írt, nekem meg kötelességemnek éreztem hogy ezt a tény a tudtára adjam.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
noemimi-chan
|
|
« Válasz #2044 Dátum: 15 jan 20, 21:28:10 » |
|
Pedig igencsak képes lenne meghonosodni, természetesen csak, ha akadna befektető. Magyarország legnagyobb paprika és paradicsom termelője se klasszikus termőföldi környezetben folytat gazdálkodást, hanem speciális tápoldaton (szintén függőleges gazdálkodással).
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 jan 20, 21:29:33 írta noemimi-chan »
|
Naplózva
|
"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét." "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
|
|
|
|
Micsudi
|
|
« Válasz #2046 Dátum: 15 jan 27, 15:30:56 » |
|
Ha a NASA befejezi a térhajtóművét meg tudjuk nézni De jó is lenne
|
|
|
Naplózva
|
Some men just want to watch the world burn.
|
|
|
|
Saphira
|
|
« Válasz #2048 Dátum: 15 feb 01, 16:57:16 » |
|
A finom szálú, fehér/világos szőrszálakat vellusnak hívják, ez borítja gyakorlatilag az emberi test nagy részét. Hosszuk, sűrűségük többnyire genetikailag meghatározott, bár egy-két betegség, például anorexia vagy cushing szindróma befolyásolhatja.
A férfiaknál a vellus nagy része átalakul terminális hajjá. Pontosan nem tudom, milyen hosszú szőrszálra gondolsz, de olykor ezek simán megnőnek 3 cm-esre is, mindenféle háttérbetegség nélkül, csupán genetikai faktorok miatt.
Persze lehet a háttérben hormonzavar, kortizolszint zavara, mellékvese hiperplázia, egy csomó daganat, hypertrichosis, de az sokkal jelentősebb szőrnövekedéssel járna, mint egy-két szál a háton.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
MrSaiyan Coelho
|
|
« Válasz #2049 Dátum: 15 feb 10, 20:19:14 » |
|
http://nuclearsecrecy.com/nukemap/Érdekes, azt hittem, az 1945-ben ledobott két bomba ennél nagyobbat szólna. De a Cár-bomba azért elég csúnya lenne, ha Pesten ledobnák, majdnem a Balatonnál is érezni lehetne a hatását.
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
|
jatek09
Akadémiai tanár
Nem elérhető
Akatsuki
|
|
« Válasz #2052 Dátum: 15 márc 31, 21:53:25 » |
|
Sziasztok! Ti tudtok olyan tudósról/kutatóról, aki nem "gyerekkorától kezdett tevékenykedni"? (Ellenpélda: Hawking már 17 évesen elég keményen belemerült a fizikába.) Úgy hallottam, volt egy szerzetes, aki a felnőtt éveiben jött rá, hogy érdekli a fizika, és kora legnagyobb problémáit (magfizikában) oldotta meg. Tudtok még mást?
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Capac
Uchiha Madara
Nem elérhető
MLG Noscope Master
|
|
« Válasz #2053 Dátum: 15 ápr 01, 10:17:01 » |
|
Kopernikusz,Giordano Bruno,Kepler,Galilei,Daniel Jackson és még egy jó páran Kopernikusz szerzetes is volt
|
|
« Utoljára szerkesztve: 15 ápr 01, 10:19:05 írta CapacRaimi »
|
Naplózva
|
"Amikor V. Henrik szózatot intézett az embereihez, azt mondta: mi rólunk a mai naptól fogva a világ végezetéig úgy emlékeznek majd, mint a szerencsés kevesek, a testvérek csapata. Mert az, aki ma a vérét ontja az oldalamon, az örökre a testvérem lesz"
|
|
|
|
|