24 nov 26, 17:28:04 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: EZ A NARUTO-KUN RÉGI FÓRUMÁNAK ARCHÍVUMA.

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 138
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Minden ami tudomány  (Megtekintve 309390 alkalommal)
0 Felhasználó és 8 vendég van a témában
MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten
Nem elérhető Nem elérhető

Szupercsillagparaszt

« Válasz #1935 Dátum: 14 máj 31, 10:51:22 »

Fú, de utáltam őt az egyetem alatt, mert érthetetlen, elvont dolgokat kellett tőle megtanulnunk.  Nevet
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1936 Dátum: 14 máj 31, 21:17:24 »

Gondolom többen láttátok már ezt a videót, nemrég nagyon felkapott volt, de most valahogy újra rákattintottam.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=P1Vp74Hj95U" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=P1Vp74Hj95U</a>

És meghaltam ezen a kommenten:

Teca Pál6 hónapja

Csodálom az orvosokat és minden tiszteletem mellett, egy kérdés nem hagy nyugodni. Tudom, hogy az emberi lélek a szív megállása után hagyja el a fizikai testet. Az agyhalál, még nem a teljes halál. Még él a test, amikor a szerveket kioperálják, hiszen az igazi halál után már nem is lehet felhasználni.
Tudom, hogy választani kell, de ez akkor is borzasztó, mert mi van akkor, ha valaki az agyhalálból valamiért mégis felébred? Vannak emberek, akik 15 éves kóma után, újra élednek.
Válasz  ·  1

Ferenc Kocsis6 hónapja

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hal%C3%A1l
Válasz  ·  1

Teca Pál6 hónapja

+Ferenc Kocsis
Csak az én véleményem, nem kötelező elfogadni és le is zárom ezennel ezt a témát. Viszont, amikor valaki tényleg meghalt, a szívét sem lehet felhasználni átültetésre. A szívből árad ki a rezonancia (információ) az agy számára, nem pedig fordítva. A Wikipédia egyik része is ezt támasztja alá. A szívnek kell megállni, akkor halott valaki.

Szerintem a hatezredik költő élete helyett taníthatnának több biológiát az iskolákban.  Szomorú
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Rejtett Hó Falu Rejtett Hó Falu

Aliz csodaországból...

« Válasz #1937 Dátum: 14 máj 31, 22:17:30 »

Idézet
A szívből árad ki a rezonancia (információ) az agy számára, nem pedig fordítva. .

X"DDD

Annyira bírom ezeket a begyöpösödött, mondjuk hogy ezotéria mániásokat (de sok más megnevezést is használhatnánk és sok más alfajuk is létezik). Ilyenkor sosem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek, bár nincs semmi nevetséges abban, hogy vannak ilyen emberek.

Idézet
Szerintem a hatezredik költő élete helyett taníthatnának több biológiát az iskolákban.  Szomorú

Teljesen jogos, de ehhez még nem is szükséges túl nagy biológia tudás, hogy ne tegyenek az emberek ilyen megjegyzéseket, pusztán létezni kéne a bolygón némi józan paraszti ésszel, amikor is reálisan érzékeli az ember a körülötte zajló dolgokat. Szerintem.

Valamint hozzátenném, hogy szerintem a kémia oktatás is célszerű lenne az iskolákban, részben olyan formában mint ahogy most zajlik, de sokkal élethez közelibbé is kéne hozni, mert mégis csak a mindennapjaink része, de amit találgatni tudnak ezzel kapcsolatban is az emberek, amilyen cikkek tudnak megjelenni, egyes anyagok mérgező-/gyógyhatásáról az is "nevetséges".
« Utoljára szerkesztve: 14 máj 31, 22:29:08 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1938 Dátum: 14 máj 31, 22:25:40 »

Szerintem a sok szív és agy kép is hozzájárul, hogy ilyen tévhitekkel éljenek az emberek. Vagy nem is tudom, azért nagyon nagy szemellenzőt kell hordania valakinek, hogy ilyen téveszmével éljen.
Naplózva

MrSaiyan Coelho
Naruto-Kun Fórum Isten

Szupercsillagparaszt

« Válasz #1939 Dátum: 14 jún 02, 09:20:37 »

Ez aranyos, érdekes, hogy létezik ilyen  Pirul

http://cink.hu/van-egy-ilyen-emlekmu-a-laboratoriumi-egereknek-novoszi-1584675408?fb_locale=hu_HU&fb_action_ids=10204029675285579&fb_action_types=og.likes
Naplózva

Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1940 Dátum: 14 jún 02, 09:37:22 »

Az "önzetlenül" egy kicsit erős túlzás, de aranyos a szobor és szép dolog volt a részükről. Elvégre is az egerek nem tárgyak.

Kíváncsi vagyok, hogy lett a rezonancióából az ő fogalomtárában információ. Bár így belegondolva én tudok rá helyeket mikor ez az állatás megállja a helyét, de nem gondolom, hogy a szív és az egy kapcsolatára is igaz lenne.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #1941 Dátum: 14 jún 02, 16:42:38 »

Annyira szeretem az "okos" embereket.

Van mostanában ez a mitől nem romlik meg a mekis hamburger cikk.

Amire érkezett egy csomó viccesebbnél viccesebb komment, amikor felhozták a tele van tartósítószerrel, mint a levesporok, évfolyamtársnőm (aki tartósítóipar szakirányon van, a Nestlénél minőségellenőr gyakornok) tök ártatlanul beírta, hogy a levesporokban nincs tartósítószer (nem is tudom mi szolgálhatna táptalajként a mikroorganizmusok számára benne, de mindegy). Érkezett egy olyan szórakoztató komment a hozzászóllására, hogy szívesen megosztanám veletek.

Idézet
Szlávics Alexa · Követem ·  Kiemelt hozzászóló · Privat ART Studies
Minden levesporban van nátriumbenzonát (nem só!) ami elég durva tartósítószer, valamint szinezékek és aromák, no meg egy kis állati zsiradék féle. A mekinek ciki lett, hogy egyre több mekis hamburgermúzeum létezik már világszerte, ahol évtizedes mumifikálódott hamburgereket őriznek és igen, valóban nem romlanak meg. Erre nagyon egyszerű a magyarázat. Semmilyen organikus összetevőt nem tartalmaznak. Minden mesterséges bennük. Ez így persze nagyon durván hangzik, de így van. Ez alól csak a zöldségek, uborka, paradicsom, salátalevelek a kivétel. Az élelmiszeripar egyre inkább élelmiszer ipari hulladékból állít elő "élelmiszert", aminek nagy része emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan. (Ettől van például a narancsbőr is, ami nem más, mint un. gluténháj ami a szervezet számára feldolgozhatatlan mesterséges gluténból áll össze.) A húskészítmények pl. ma már csak 30-40 százalékban tartalmaznak húst.A sonka és a szalonna is!!! Gyakorlatilag szemét és műanyag keveréke az amit a multikban kapni lehet. Visszasírhatjuk a jó öreg magyar élelmiszeripart ami eltűnt. A tejtől sem azért van egy csomó embernek allergiája mert laktóz érzékeny, hanem azért mert a tej nem tej, hanem műanyagszörp...

ez is drága (hisz mind tudjuk, hogy a vizet sehogy sem lehet eltávolítani az anyagokból, főleg nincs semmilyen olyan természetes folyamat mely során a nedvesség távozik valahonnan)

Idézet
Dániel Dobó ·  Kiemelt hozzászóló
sztem a magyarázatuk nem pontos: minden szerves anyagot tartalmazó ételben van víz, ha van víz, akkor tud rohadni, penészedni. ezáltal a magyarázat nem helytálló szerintem
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 02, 16:57:44 írta noemimi-chan » Naplózva

"Valós képem van erényeimről és gyengeségeimről. Az én fegyverem az elmém. A fivéremnek ott a kardja, Robert királynak ott a harci pörölye, nekem pedig az elmém... az elmének pedig könyvekre van szüksége, ahogyan a kardnak fenőkőre, ha meg akarja őrizni élességét."  "Büszkén, mint egy megtérésre hívott rossz angyal, aki inkább választja a kárhozatot, mint büszkesége megtörését."
Morita
Rikodu Sennin
*

« Válasz #1942 Dátum: 14 jún 02, 18:16:40 »

A szalonna csak 30-40% húst tartalmaz! Felháborító.
Naplózva
noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #1943 Dátum: 14 jún 02, 18:30:28 »

Az! Lényegtelen, hogy a zsír hozza ki az ízét, az felesleges bele.
Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1944 Dátum: 14 jún 02, 18:33:37 »

Az már csak hab a tortán, hogy felháborodott a szalonna csekély hústartalmán, de az emberek szerint minden hús, még a máj is. Szomorú

A laktózos mondatával megkoronázta az egész szöveget.
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #1945 Dátum: 14 jún 02, 18:37:10 »

A fentit én is szoktam mondani, mert a belsőszerveket is meg kell enni Durci ikszdé
Pontosabban azt szoktam mondani, hogy az is izomszövet, csak nem harántcsíkolt. Durci
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 02, 18:38:38 írta noemimi-chan » Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1946 Dátum: 14 jún 02, 18:46:10 »

Hanem milyen csíkolt, párhuzamosan? Nevet
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #1947 Dátum: 14 jún 02, 18:57:54 »

A gyerekeknek azt kell mondani, hogy husi mert finnyások lesznek (tudom hogy sima). Néha muszáj hazudni, majd az iskolában megtanulják (minden bizonnyal).

Naplózva

Saphira
Naruto-Kun Fórum Isten

« Válasz #1948 Dátum: 14 jún 02, 18:59:17 »

Inkább ne menjünk ebbe bele mélyebben. ikszdé

Bár életem legszarabb szóviccét lőttem el az előbb, mert a harántcsíkolt izom harántcsíkolata is párhuzamos. ikszdé
Naplózva

noemimi-chan
Naruto-Kun Fórum Isten

Aliz csodaországból...

« Válasz #1949 Dátum: 14 jún 02, 19:40:14 »

Azt nem is figyeltem. ikszdé

Szerintem se. Amúgy is inkább etikai kérdésnek tartom, hogy mennyire hazudhatok a belsőségekről, ha tudom, hogy húsnak a vázizomzatot hívjuk.

Sokan ellenzik ezen hazugságom, amivel már évek óta próbálom etetni öcsémet (és más finnyás embereknek), mondjuk sose vált be. Ezért ezentúl úgy fogom mondani, hogy "olyan mint a husi" csak sajnos annyira nem hülye. :/

Egyébként ha szalonnát eszel se mondhatnád, hogy ettél húst, az nem számít annak.

http://www.elelmiszer.hu/eletmod/cikk/idotlen_idok?utm_source=newsletter&utm_medium=elelmiszer_online_napi_hirlevel&utm_campaign=12073
Hmm érdekes, tetszik az ötlet, de a Briteknek is igazuk van.
« Utoljára szerkesztve: 14 jún 03, 09:15:19 írta noemimi-chan » Naplózva

Oldalak: 1 ... 128 129 [130] 131 132 ... 138
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott bluBlur Skin © 2006, hbSkins